äiti ja melukylän lapset - Banneri

Kuin huomaamatta meidän imetyskerrat vähenivät. Minun oli tarkoitus testata, miten vauva selviäisi päivän ilman imetystä jos minulla on menoa ja en pääse imettämään. Suunnitelmissa kun oli että lähtisin Lapsimessuille ihan yksin. Tarkoitus oli rikkoa hieman rytmejä, jottei imetys ei tapahtuisi enää tietyllä kaavalla, kuten tyyliin ensin ruoka, vaipan vaihtaminen ja sitten imetys. Nyt syötiin ja sitten vaihdettiin vaippa, jonka jälkeen mentiin leikkimään. Tai vaihdettiinkin vaippa ensin ja sitten syömään. Yllätyin kuinka hyvin tuo rytmin rikkominen auttoi.

Tarkoitushan ei ollut vielä jättää imetystä kokonaan päivistä pois, mutta siinä taisi käydä niin hieman vahingossa. Vauva ei enää repinytkään paitaani ja itkenyt tissin perään, vaan meni puuhastelemaan omiaan tai oli tyytyväisenä sylissä. Niinpä päätin koittaa miten hän reagoi jos jätänkin vallan imettämättä päivisin. Ja sehän sujui hienosti.

Ja niin ne imetyskerrat vain vähenivät

Yhtenä päivänä tuli itkeskelyä ja imetin hänet silloin, mutta taas seuraavana päivänä hän ei kaivannutkaan tissiä ennen kuin vasta illasta. Niinpä nyt sitten en ole imettänyt kuin aamulla ja illalla. Illan lähestyessä itku tulee nykyisin herkemmin, mutta sekin on lopulta loppunut suht lyhyeen, kun mennään iltapalalle ja pesuille.

Nyt aamu -ja iltaimetykset ovat meille molemmille todella tärkeitä. Meidän päiväimetykset olivat välillä aika sirkusta, kun pienen piti aina nousta tarkistamaan jokainen kolahdus tai sisarusten ”huuto” yms ja lopulta se syöminen jäi vähälle. Ehkä siksi nuo päiväimetykset jäi kaikki noinkin kivuttomasti pois.

Toisaalta on haikea olo, kun imetyskerrat vähenivät näin äkkiä, mutta toisaalta taas tämä tuli todellakin oikeaan vaiheeseen, kun se tapahtui näin kivuttomasti sekä vauvan, että minun osalta. Kertaakaan ei ole tarvinnut pumppailla, vaan hyvin on selvitty iltaan asti. Ruokajuomana meillä on ollut nyt vesi, jota pieni juo niin hienosti nokkamukista.

Nyt emme kyllä pidä mitään kiirettä päästä eroon amuisista ja iltaisista imetyshetkistämme.

Kommentit (6)

Meilläkin pienin on nyt kun on päivähoidossa, niin entistä tarkempi iltaisista imetyksistä. Tosin vastapainoksi on imetykset kääntyneet yöhön… Mutta hyvin pärjäilee päivälläkin jo ilman.

Mahtavaa! Kuulostaa, että hyvin tarkkavaistoisesti osaat kuunnella lapseasi. Sehän on äitiyden perusta, tuntea lapsensa ja toimia sen mukaan.

Onneksi hän aika selvästi osaa noilla eleillään ilmaista milloin tarvitsee jotakin ja milloin ei.♥ 🙂

Hei!
On meilläkin vähentyneet imetyskerrat, mutta suurimmaksi osaksi siitä syystä, että toinen tissi on lähes tyhjä 😂Viisi kertaa meillä Eetu vielä tissille tulee. Aamu- ja iltaimetykset ovat ne tärkeimmät, mutta ei Eetu niiden perään itke. Hakee harsorätin itse ja tulee minun syliin. Päiväunien jälkeen otan tuohon huonommalle rinnalle ja se on oikeastaan vain sellaista läheisyyden tankkausta, josta siitäkin Eetu tykkää. Päiväimetykset eivät kuitenkaan ole niin tärkeitä ja ilman on Eetu pärjännyt hyvin. Mutta on se haikeaa ainakin minulle siitä imetyksestä pikkuhiljaa luopua. Meillä on Eetu niin meneväinen, että niitä läheisyyden hetkiä ei montaa päivässä tule. Siksi on meille niin tärkeitä nuo hetket 😍

Ihana Eetu.♥ Meilläkin imetyksissä ollut aina harso mukana ja Saagakin aina tarkkana, että se varmasti on mukana kun pääsee rinnalle.♥
Ihania imetyshetkiä sinne.♥

Mahtava juttu, että päivät menee hienosti jo ilman. 🙂
On ne iltaiset imetyshetket tärkeitä.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X