äiti ja melukylän lapset - Banneri

Meidän kolmevuotias on hieman huono syömään aamupalaa. Ei ole ensimmäinen kerta, kun hän ilmoittaa ettei halua leipää, ei puuroa, ei hedelmiä, ei muroja, ei jugurttia tai mitään muutakaan. Usein auttaa, kun venytämme aamupalalle menoa ja lopulta joku alkaa maistua. Joskus aamupalasta ja puolet syömättä ja joskus se uppoaa kokonaan.

Eräänä aamuna pojalla oli poikkeuksellisesti kiire aamupalalle. Sanoin käyväni ensin hoitamassa pikkusiskon aamupesut ja laittamassa hänelle vaatteet ja syödään sitten. Ilmeisemmin nälkä oli kova, kun hän ei malttanutkaan odottaa, että tulen laittamaan aamupalaa. Näky oli huvittava, kun tulin vauvan kanssa keittiöön. Kolmevuotias oli tehnyt itselleen hieman aamupalaa.

Hänen itselleen valmistamasta aamupalasta tuli aika mielenkiintoinen

Siinä hän istui tyytyväisenä ja söi ihan itse valmistamaansa aamupalaa, joka koostui meetvurstista sekä juuston paloista. Hän oli höylännyt juustosta yhden palan ja paloitellut sen käsin meetvurstien väliin. Oli kuulemma hyvää, mutta hieman suolaista ja ei siksi jaksanut syödä kokonaan.

Tämän jälkeen seuraavana aamuna äidin valmistama leipä maistuikin oikein hyvin. Ehkä hän huomasi, ettei aamupalasta välttämättä tule kovin hyvää jos se sisältää vain meetvurstia ja juustoa, hih.

Nyt olisikin kiva kuulla mitä teillä syödään aamupalalla? Laittakaa niitä ihmeessä, niin jos löytyisi meille joitakin uusia juttuja jotka uppoaisivat myös meidän kolmevuotiaalle. Olisi myös hauska lukea, millaisia erikoisia aamupaloja teidän pienet ovat itse itsellensä tehneet.

Kommentit (10)

Voi ihana mikä aamupala! Meillä uppoaa aina joku aamupala kausittain. Välillä se on puuro välillä leipä. Leipä uppoaa parhaiten kun siihen saa itse laittaa kurkut ja paprikat päälle! Karjalanpiirakka uppoaa tällä hetkellä parhaiten.

Lapset ovat luovia 😍 Tosin aina ei ehkä ole terveellisimmästä päästä heidän valintansa… 😁

Meillä 5- ja 3,5-vuotiaat pojat syövät aamuisin täysjyvämysliä sellaisenaan, siis kuivana. Joskus myslin sijaan leipää (esim. jotain viipaleleipää tai kaurapuikuloita, ruisleipä ei maistu), joka menee parhaiten levitteellä ja juustolla päällystettynä. Lisäksi muutama cashewpähkinä. Juomaksi maitoa. Viikonloppuisin saatetaan keittää mannapuuro, riisipuuro tai kaurapuuro. Aika pitkiä aikoja mennään samalla aamupalalla, sitten tarvii vaihtelua. Kaurapuuro on nyt kieltolistalla, ei kuulemma maistu kuin iltaisin. Moniviljarinkuloita söivät yhteen väliin aamuisin, mutta nekään ei nyt maistu. Joskus, ellei mikään meinaa maistua, niin teen voimeivön, halkaisen sen kahtia ja laitan osat päällekkäin. Sitten leikkaan tästä kolmioita tai jotain muotoja, ihan suupalan kokoisia. Niitä napsivat mielellään ja menee huomaamatta koko viipale leipää.

Niinpä. 😀
Meilläkin muuten välillä ollut jotain mysliä, joka upposi kuivana..pitääkin ostaa sitä taas. 🙂 Meillä taas uppoaa pelkästään kaurapuuro ja muut on pahaa. 😀 Tosin nyt on kausi, ettei oikein puuroa halua, niinpä sitä ei ole hetkeen syönyt. Tuollaiset muotoillut palat voisi upota meilläkin, pitää laittaa kokeiluun. 🙂

Meillä menee jogurtti ja leipä voilla hedelmiä ei mene eikä vihanneksia muutakun ruuan seassa kun ei huomaa..
Todella helppoo ruokkia tuota 3veetä

Hih, tuntuu olevan haasteellinen ikä tämän ruokailun suhteen. 😀

Hei 😊

Voi teidän kolmevuotiasta 😂Ihana aamupala 😊Osasi kuitenkin tehdä itse. Meillä pitkään isojen poikien ollessa pieniä oli sekä aamu- että iltapalalla puuroa. Hyvin vaihtelevasti eri puuroja ja välillä oli marjasoppaa puuron kanssa. Todella monta vuotta puuro upposi kaikille. Pikku hiljaa otettiin välillä leipää aamupalapöytään ja muroja ja mysliä. En muista hassuja aamupaloja, mutta meidän Leevi kerran oli kuorinut sipulin ja syönyt sen niin kuin omenan välipalaksi. Tykkää kyllä sipulista edelleen. Tämä sama poika oli minun ollessani kipukuntoutuksessa isältään huomaamatta pihalla syönyt kaikki raparperit ja varmaan kuorineen 😂 Meillä Eetun mahatauti näytti parantuvan, mutta eilen ripuloi eikä ruoka maistu vieläkään. Muroilla houkutellen saa suun auki, että jotain saa syötettyä. Myös edelleen yökkii ruokapöydässä. Itse nukuin paremmin viime yönä ja nyt söin puuroa aamupalaksi. Vähän on höntti olo mahassa eikä näläntunnetta ole. Eetun isä jäi kotiin, kun eivät hänen lapsensa halunneet mahatautia saada. Joten sain koko eilisen päivän levätä. Nyt pitäisi alkaa pesemään kaikkien petivaatteita, kun tuo noro-virus on niin ikävä, että voi melkein kaksi viikkoa säilyä infektoitumiskykyisenä pinnoilla ja tekstiileissä. Pyyhkeet minulla on jo pesussa ja päivittäin olen kaikki kosketuspinnat pyyhkinyt. Ei ole tämä sairastaminen kivaa. Mutta parempaan päin mennään 😊Ihania ja lämpimiä pääsiäispäiviä teille kaikille ❤️

Hih, hän on kyllä mainio tapaus.♥ 😀
Puuro on kyllä helppo jos se vaan uppoaa. Meidän kolmeveellä ihan selviä kausia kun syö sitä mielellään ja nyt taas ei maistu.
Eikä, ihana! 😀 Miten ihmeessä joku voikin syödä sipulia kuin omenaa, hih.
Voi että. 🙁 Tuo tauti on kyllä todella kurja. Onneksi sinulla kuitenkin nyt ollut apua siellä, niin olet saanut levättyä. Toivon mukaan siellä jo molempien vointi on parempi. 🙂
Mukavaa ja terveempää alkavaa viikkoa sinne.♥

Meidän vajaa neljä vuotiaamme on myös kovasti tykästynyt metvurstiin ja usein leivän päältä on hävinnyt vain metvurstisiivut ja leipää ei enää jaksetakkaan syödä. Maustamattoman ogurtin ja leivän lisäksi menee omena, päärynä ja banaani kun valmiiksi tekee sopiviksi lohkoiksi.

Hih, meilläkin usein ne päälliset häviää, mutta leipä jää syömättä. 😀
Toi kyllä auttaa, kun pilkkoo valmiiksi paloiksi, paitsi banaanin haluaa ihan itse kuoria ja syödä kokonaisena, silloin kun se vaan maistuu. 🙂

Hih, tämä oli kyllä hauska. 😀
Täällä uppoaa välillä karjalanpiirakka. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X