äiti ja melukylän lapset - Banneri

Muistaako kukaan, kun puhuin noin puoli vuotta sitten tyttäremme sydämestä kuuluvasta sivuäänestä? Kerroin, kuinka saimme lähetteen siitä Tayssiin samalla, kun saisimme lähetteen myös toisen asian takia. Noh, aikaa sydänpolille ei kuulunut ja kyselin siitä tyttären 6v neuvolassa. Parin päivän kuluttua selvisi, että mitään erillistä lähetettä sydänpolille ei ollutkaan, vaan tuon lääkärin jolla kävimme olisi pitänyt kuunnella samalla tuo sivuääni sydämessä ja ohjata siitä eteenpäin jos tarvetta.

Ilmeisemmin lähete oli ollut epäselvä myös Tayssin lääkärille ja minäkin ymmärtänyt täysin väärin lääkärin puheesta. Joten tehtiin uusi suunnitelma, jossa tyttärestämme otetaan neliraajapaineet sekä sydänfilmi. Niiden perusteella sitten selviää jatko. Koska sivuääni on kuulunut ennenkin ja silloin neliraajapaineet ja sydänfilmi olleet ok, ei kuulemma suoraan ultraukselle ole tarvetta.

Eilen kävimme mittauttamassa neliraajapaineet ja niiden ottaminen sujui oikein hyvin. Tänään olisi vuorossa sitten sydänfilmi, jota tyttömme selvästi jännittää etukäteen. Uskon kuitenkin kaiken menevän hyvin, kun hän huomaa ettei se satu ollenkaan.

Olisi myös kiva, jos lääkäri kuuntelisi vieläkö sivuääni sydämessä kuuluu

Nyt sitten jäin pohtimaan, että vaikka neliraajapaineet ja sydänfilmi olisivat ok, voinko elää sen asian kanssa, ettei sydäntä ultrattu tai kuunneltu taas uudestaan? Koska ajatus siitä että sydämestä kuuluu ääni jota ei pitäisi ei tunnu kovin hyvältä. Kyseessä on kuitenkin oma tyttäreni, joka on rakkain ikinä. Se huoli on iso, joka jää vaivaamaan jos jokin jääkin huomaamatta noissa kokeista. Mitä jos joku onkin vialla? Voinko elää sen tunteen kanssa? Mitä jos sattuisikin jotain ja tutkiminen lopetettiin ns kesken.

Vaikka monella kuuluu sivuääni ja se yleensä on harmiton, vaikka pitäisi olla muitakin oireita jos jokin olisi pahasti vinossa, ne ei nyt saa oloani helpottamaan. Ultralla kaikki selviäisi helposti. Se olisi nopeasti ohitse ja tämä äiti voisi saada varmuuden ja mielenrauhan. Nyt kuitenkin ensin jännittyneinä odotamme mikä tulos näistä saadaan.

Järkyttävän kauan tässä on nyt kokonaisuudessa kestänyt ja vain muutaman epäselvyyden vuoksi, mutta toivottavasti nyt asiat lähtisi tästä selviämään.

Seuraa meitä instagramissa ja facebookissa.

Kommentit (14)

Voi ei, arvaan, että sua mietityttää ja pelottaakin:( Olen itse ihan samanlainen.
Heti tuli mieleen se 8. luokkalainen poika, joka kuoli viime keväänä koulun kuntotestin jälkeen.
Kannattaa luottaa omiin tuntemuksiin ja vaatia sitä sydämen ultrausta. Tai ainakin kysyä vielä perustelut sille, miksi ultausta ei tehdä. Toisaalta on myös hyvä muistaa, että lääkärit ovat ammattilaisia, ja luottaa siihen, että he osaavat valita tarvittavat tutkimukset, jotka katsovat aiheellisiksi. Sydänfilmikin antaa paljon informaatiota.
Toivon koko sydämestäni, että 6-vuotiaasi saa hyvää ja asianmukaista hoitoa. Ihanaa, jos painemittaus meni hyvin❤

Meidän vanhimmalla tytöllä kuului sivuääni sydämessä. Oli pieni reikä sydämessä joka kuitenkin hävisi. En nyt muista mihin ikään mennessä. Ei ole vaivoja ollut. Kannattaa vaatia tutkimusta. Meillä ainakin tutkittiin heti ku selvisi et kuuluu sivuääni..

Juuri tällaisten tapauksien vuoksi olisi kyllä hyvä että ultrattaisiin. Jos onkin pieni reikä siellä sydämessä. Onneksi se teidän tyttärellä hävisi.♥

Hei, teillä ei taida olla lapsivakuutusta vai onko? Meillä pojalla oli vähän saman tapainen tilanne 1-vuotiaana ja en jäänyt odottelemaan mitään lähetteitä vaan suoraan menin yksityiselle lasten kardiologille ultraukseen. MIelen rauhan sai heti. Omavastuu oli 100 euroa, tutkimus aika paljon kalliimpi. 🙂
Tsemppiä!

Kiitos.♥
Ei ole. Täältä on päästy sen verran hyvin hoitoihin yleensä, ettei nähty sitä meille järkeväksi. Nyt tietty olisi hyvä että se vielä olisi.
Juu se tutkimus on kallis kyllä ilman vakuutusta.

Onpa jännä. Meillä 7v tyttö valitteli pisto kipuja sydämessä välillä. Käytiin lääkärissä ja vaikka oire oli epämääräinen sai heti lähetteen sydämen ultra. Kaikki kunnossa. Sama oli tutun lapselle tehty. Eli täällä (Oys alue) ainakin hyvin ultrataan kaikki lapset joilla vähänkään oiretta sydämen alueelta.

Toista se on meillä aikuisilla niin kauan kun on tajuissaan 😃

Hienoa, että siellä pääsitte heti ultraan. Aion itse tätä kyllä vielä lääkäriltä kysellä, miksei ultrata, sillä kun saataisiin nopeasti selville onko kaikki ok vai onko syytä huoleen.

Hei. Meidän tyttärelle ilmestyi myös sivuääni sydämeen 2v9kk iässä. Aijemmin sitä ei ole kuulunut. Monet kerrat häntä nimittäin on tutkittu korvatulehduskierteen sekä astman takia ja ”sivuäänetön rytmi” mainitaan papereissa useasti. Hänestä otettiin neliraajapaineet sekä EKG, mitkä normaalit. Lääkärit päättivät, että jatkotutkimuksia ei tarvita. Eräs lääkäri lastenpolilta kuunteli erittäin tarkkaan ja jäin käsitykseen, että jo pelkästää kuuntelemalla voi arvioida onko vaaraton vai ei (esim. ääni ei kuulunut selästä jne). Itseäni jäi kuitenkin asia mietityttämään ja ajatus sivuäänestä häiritsee aika-ajoin. Tyttö nyt 3v4kk.

Nyt käytimme lasta korvatulehduksen takia lääkärissä ja tämä lastenlääkäri ihmetteli kovin, miksi ei ultrattu. Vaikka hänestäkin kuuntelun perusteella vaaraton ääni niin aina pitäisi kuulemma ultrata. Seuraavassa astmakontrollissa lastenpolilla huhtikuun lopussa meinaan siis asiasta vielä mainita.

Useammat kai ovat vaarattomia, mutta lasten kohdalla sitä jotenkin olettaisi, että ultrattaisiin jokainen jolta se kuuluu. Ei tarvitsisi kenenkään jäädä arpomaan onko kaikki ok vai onko syytä huoleen. Toivon että pääsette ultraukseen ja saatte selvyyden asiaan. 🙂 Toivon mukaan mekin vielä pääsisimme.
Tsemppiä.♥

Aika erikoiselta kuullostaa että ei automaattisesti ultrattu. Meillä pojalla kuului 6kk neuvolassa lievä sivuääni selän puolelta ja lähete laitettiin kardiologille ei kiireellisenä. 9kk iässä oli käynti sairaalaan jossa otettiin neliraaja paineet, sydänfilmi ja sydän ultrattiin. Filmi ja paineet on aina olleet hyvät mutta ultrassa löytyi lievä sydänvika aortasta mikä vaatii seurantaa. Mahdollisesti alkaa oireilemaan 30+ iässä mutta muuten normaalia lapsuutta saa elää. Nykyään harva lääkäri sivuääntä löytää häneltä joten hyvä että 1 lääkäri oli tarkkana. Mielenrauhan vuoksi suosittelen että vaaditte päästä sydänultraan. Se vie noin puolituntia ja sen ajan saa katsoa piirrettyjä.

Hyvä että te pääsitte ultraan ja tutkittiin kunnolla.♥ Todellakin aion vielä kysellä tästä juuri tuosta syystä, jos onkin jotakin mitä paineet ja filmi ei paljasta. Toivon mukaan siihen päästäisiin.

Hei 😊

Ymmärrän täysin sinun huolesi. Se on meidän äitien osa olla huolissaan. Mutta se on väärin, että vanhemman on itse pidettävä huolta siitä, että lapsi sitä hoitoa saa. Jos et nyt olisi alkanut asian perään kyselemään, niin uusia tutkimuksia ei luultavasti olisi tullut ollenkaan. Minäkin soitin Eetun kivesleikkauksesta, kun ei siitä kuulunut mitään. Ja aikoinaan isojen poikien ollessa pieniä olen kieltäytynyt menemästä sairaan lapsen kanssa kotiin ja saanut lapselleni hoitoa vain sitä vaatimalla. Mutta se on silti väärin. Onneksi kuitenkin Suomessa on hyvä hoito ja tutkimuksiin voi yleensä luottaa. Eivät varmaan tytöllesi halua turhia tutkimuksia tehdä, kun eivät ne lapsesta mukavia olo. Voit lohduttautua sillä, että lääkäri osaa arvioida sen UÄ:n tarpeen oikein ja että asiaa seurataan jatkossakin, koska tiedot ovat olemassa tyttösi terveystiedoissa. Tiedän ettei se huolta vie pois. Voimia teille sinne ❤️Toivon, että kaikki järjestyy eikä tytölläsi ole mitään vakavaa.

Oli kyllä hieman ikävä sekaannus tässä, kun lopulta mihinkään ultraan ei ollutkaan lähetettä ja Tayssissa lääkäri olisi voinut aikoja sitten myös kuunnella sydämen. Mutta ainakin on nyt pari tutkimusta tehty, vielä kun pääsisi sinne ultraan niin olisi mahtava juttu.
Onneksi olet vaatinut hoitoa, välillä sitä todellakin pitää itse vaatia.
Meillä on kyllä hyvä lääkäri ja luotan häneen, mutta kun kyse on tämmöisestä asiasta, sitä ei ihan tuosta noin vaan voi sulkea pois mielestä’ vaikka paineet ja filmi olisikin ok. Ne olivat ok jo muutama vuosi sitten ja silti edelleen kuuluu ääni eikä sitä ole tämän trkemmin tutkittu. :/
Kiitos.♥ Toivon todella, että hänellä kaikki kunnossa.

Ajattelin kysyä perusteluita miksei ultrata ja olla varma siitä, että he tekevät tutkimukset niin, ettei mitään jäisi huomaamatta. Luotan kyllä lääkärin ammattitaitoon ja arviointikykyyn ja onneksi hän on kuulemma tarkka näissä.
Kiitos, sitä toivon minäkin.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X