äiti ja melukylän lapset - Banneri

Meille rantautui jonkin sortin flunssa. Melkein kaikilla on jotakin oireita, joko pääkipua, yskää, kurkkukipua, palelua yms. Itselläni on ollut pääkipua, kurkkukipua ja tämä ihmeen flunssa vei minulta maanantaina myös äänen. Sanotaanko, että on ollut hieman haastavaa, mutta hyvin lapset ovat ymmärtäneet äitiä, joka yrittää käsimerkeillä kertoa asiansa, heh.

Ajattelin kun ääneni lähti, että lapset ottavat tästä pian ilon irti, kun äidillä ei ääni kulje, mutta he ovatkin olleet aika herkällä korvalla. Kuuntelevat kun koitan puhua ja  välillä on turhautunut niin äiti kuin lapsikin, kun kuuluu vain puolet ja loppu on pihinää. Lisäksi he osaavat todella hyvin laskea volyymia, kun minulla on pääkipua. Ehkä sekin kyllä vaikuttaa, kun kärsivät itsekin pääkivusta, niin eivät viitsi pitää kovaa meteliä.

”Äiti kuka sulta vei sun äänen?”

Lapset (varsinkin kolme, joiden kanssa olen päivisin kotona) ovat tottuneet siihen, että höpöttelen kaikenlaista, luen kirjoja tai lauleskelen musiikin mukaan ja nyt olenkin ollut hiljaa. Alkuun olivat ihmeissään, kun koitin viittoa käsilläni heille jotakin. ”Äiti kuka sulta vei sun äänen?” Kyseli kolmevuotias, kun koitin sanoa hänelle jotakin. Välillä, kun en tosiaan saanut kuulumaan kuin pihinää. On muuten todella raskasta puhua, kun koitat ponnistella ääntä ulos. Välillä ääni oikein kajahti, kun kuuluikin pari sanaa normaalisti. On kyllä tullut puhuttua elein tässä muutama päivä, heh.

Myös pienimmällä on ääni ollut hieman painuksissa pari päivää. Toivon mukaan se helpottaa pian. Hetken ajan meillä olikin hyvä pätkä, kun rokotuksista tullut reaktio hellitti. Nyt sitten tuli tämä flunssa ja taaperolla on hieman haastetta nukkua öisin, kun nenä menee tukkoon. Ei onneksi pahasti nokka vuoda, joka on kyllä hyvä juttu.

Olen koittanut puhua mahdollisimman vähän, sillä selvästi pidemmät tauot helpottavat ja niiden jälkeen ääni on kulkenut edes jotenkin. Minulla on ennenkin flunssa vienyt äänen päiväksi, muttei koskaan näin moneksi. Ehkä se huomenna on jo parempi, ainakin toivon niin.

Kommentit (4)

Höyryhengitys nopeuttaa äänen palautumista 🙂

Hei 😊

Ihan ensiksi toivon pikaista toipumista teille kaikille ❤️ Kyllä elämä vähän hankalaksi menee, kun äidiltä ääni häviää. Meillä Eetun kuumeilu osoittautui myös flunssaksi. Kaksi päivää on ollut kuumetta. Vähän yskää ja aivastelua ja nyt alkaa olla räkäinen. Oletko kokeillut Saagan sänkyyn laittaa yöksi harsoliinan sisälle juuri pilkottua sipulia? Sen eteeriset öljyt pitävät aika hyvin tukkoista nenää auki. Meillä oli tuo käytössä jo esikoisen vauva-aikana. Minä itse kävin eilen Helsingissä yksityisellä fysiatrialla ja sain kuulla olevani hyvin mielenkiintoinen ja erikoinen tapaus. Minulla on poikkeavat polvi-, lonkka- ja olkanivelet. Olemukseni ja kasvonpiirteeni ovat erityiset ja lihaksistoni poikkeava. Lisäksi lääkäri epäilee minulla olevan synnynnäisen immuunipuutoksen, joka selittäisi hyvin paljon minun sairastelujani ja vaivojani. On hieman ristiriitainen olo kaikista näistä tiedoista. Ja paljon labroja ja pään magneettitutkimus edessä. Eetu on oppinut kokoamaan tornin! Ja paljon muitakin ”ison” pojan juttuja 😊Mukavaa viikonloppua sinne 😊

Kiitos, yllättävän helpolla päästään, jos tämä menee vain tällä ohi, eikä nosta kuumetta. Tuo päänsärky tuntuu lapsista olevan just se kurjin juttu.
Voi pientä, paranemisia Eetulle.♥
Ei ole ollut sipulia, mutta pääty kohotettu ja se auttanut nyt jonkin verran. Pitää tuo sipulikin ottaa käyttöön jos ei tehoa. Me ollaan laitettu yleensä sukan sisälle, jos on sipulia käytetty. 😀
Uskon, kyllä tuollaisten uutisten kuuleminen varmasti herättää monenlaisia tunteita. Paljon tsemppiä sinulle tutkimuksiin.♥
Hyvä Eetu. Meilläkin Saaga laittaa hyvin jo muutaman palikan päällekäin. Niin taitavia pieniä.♥
Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua sinnekin. 🙂

Kiitos vinkistä. 🙂
Tänään jo välillä ääni kuulunut suht hyvin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X