äiti ja melukylän lapset - Banneri

Koululaisilla oli eilen kevätjuhla ja kesäloma alkoi. Lapset ovat odottaneet loman alkua ja päiviä siihen alettiin laskemaan jo viisi viikkoa ennen koulun loppumista. Nyt on todistukset kourassa ja ansaittu loma alkoi.

Viimeksi kesäloman ensimmäiset viikot kuluivat siihen, kun arki koostui kinastelusta. Uudenlainen arki vaati kaikilta totuttelua ja olihan perheeseemme silloin syntynyt kuukausi sitten vauva, joka oli erittäin vaativa tapaus. Saa nähdä miten loman aloitus sujuu tällä kertaa. Sisältääkö se jälleen paljon kinastelua vai sujuuko kenties helpommalla? Vaativa vauva on muuttunut vauhdikkaaksi taaperoksi, joka osaa edelleen olla hyvin vaativa tapaus.

Kesäloma alkaa meillä ilman sen tarkempia suunnitelmia

Oikeastaan ainoa ihan varma suunnitelma kesälle on käydä Särkänniemessä, muuten meidän kesäloman suunnitelmat ovat vielä aika auki. Ollaan mietitty myös Muumimaailmassa käymistä pienten kanssa, risteilylle lähtöä, Ähtärin eläinpuistoa, Tuurin Miljoonativolia ja mökillä käymistä. Saa nyt nähdä, miten saamme niitä toteutettua vai jääkö joissakin käymättä tai käydäänkö jossakin muualla.

Koska mies on yrittäjänä sellaisella alalla, jolloin kesä on kiireisintä aikaa, on meidän kesälomat parempi jättää liian tarkkaan suunnittelematta. Silloin kun miehelle osuu sopiva väli, ollaan lähdetty käymään jossakin koko perhe. Muuten minä sitten kuskaan uimarannalle, jätskille ja käymme mummulassa ja ostoksilla.

Toisaalta on kivakin, kun mitään tarkkoja suunnitelmia ei ole ja voimme kesän edetessä miettiä minne lähtisimme käymään. Lisäksi välillä on kiva vain ollakin, varsinkin ensimmäiset viikot koululaisetkin ovat yleensä tykänneet, kun voi nukkua pitkään ja syödä myöhäisiä aamupaloja ilman kiirettä.

Kesäloma alkoi meillä perinteiseen tapaan kevätjuhlan jälkeen jäätelöillä ja hyvällä ruualla. Nautittiin auringosta ulkona ja sateen alkaessa pelailtiin lautapelejä sisällä. Mukavan rento aloitus kesälomalle.

Onko teillä paljon suunnitelmia kesäksi?

Kommentit (4)

Meillä myös näytetään hitaista aamuista ja siitä että voi vain olla kotona ilman pakkoa mennä mihinkään. Vaikka toki pakollisiakin menoja jonkin verran on.

Miehen kesäloma hieman siirtyi, mutta se ei kuitenkaan haittaa. Tarkoitus on sitä ennen uida, saunoa, syödä jätskiä, paistaa vohveleita, käydä luontoretkillä ja niin edelleen. Miehen jäätyä lomalle lähsetään sitten reissuun. Ei ihan tarkkaa kohdetta olla päätetty, mutta johonkin päin Lappia tai jopa Norjaa olisi toiveissa päästä.

Olen jo oppinut, ettei mitään tapahdu (kesälläkään), ellei asioille raivaa kalenterista aikaa ja lyö lukkoon.
Siksi olen varannut pari pientä retkeä kalenteriin. Samoin siellä on ylhäällä lasten leirit ja purjehdukset partion koulutusaluksella.
Mitäön suurata tai kallista emme voi tehdä. Voi olla, ettei tänäkään vuonna esimerkiksi käydä jäätelökioskilla, kun se isolla porukalla on yksinkertaisesti vaan niin älyttömän kallista. Mutta ehkä sitten vähän mansikoita ja jäätelöä kaupasta isommassa paketissa siihen kylkeen…

Tuo on kyllä totta. 🙂
Meillä miehen työt muuttuu niin paljon, että siksi meillä ei tuo ole niin toimiva, mutta toki jos on jokin mihin on pakko varata liput yms tietyksi päiväksi, niin sit ne tarvitsee lyödä hyvissä ajoin lukkoon. 🙂
Tuota mekin tehdään, että ostetaan pakkaseen jätkiä tai sitten ostetaan kaupasta ja mennään syömään ne jonnekin kivaan paikkaan. Tulee halvemmaksi ja valikoimakin on isompi. 😀

Hitaat aamut on kyllä ihania.♥
Ihanalta kuulostaa teidän suunnitelmat. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X