äiti ja melukylän lapset - Banneri

Minulta kysyttiin kerran, juonko ollenkaan alkoholia tai käynkö ollenkaaan viihteellä? Minua alkoi hieman huvittamaan, sillä muistin että olen viimeksi ollut viihteellä kun kävin ystävän kanssa laivalla maaliskuussa 2017. Ennen sitä reissua oli kulunut pitkä aika kun olin käynyt missään. Miksi sitten käyn niin harvoin viihteellä?

Kyse ei ole siitä, ettenkö pääsisi, vaan siitä etten niinkään nauti siitä. En oikein pidä mistään alkoholia sisältävistä juomista, en pidä siitä olosta, joka humalassa tulee, enkä kestä krapulaa. Siinä varmaankin ne suurimmat syyt. Ja en kuitenkaan välitä lähteä katsomaan jos toiset juo itsensä humalaan, kun en kestä sitäkään. Heh, ennemmin vietän iltaa muuten kuin humaltuen.

Kyllä sitä on tullut aikoinaan käytyä viihteellä paljonkin, viime vuosina todella harvoin

Kuva vuodelta 2017

Ja uskokaa tai älkää, minulla oli villi nuoruus, jolloin biletettiin, koluttiin Tampereen baarit läpi, käytiin pienillä festareilla, nolattiin itsemme humalassa jne. Joten viihteellä on kyllä tullut käytyä ihan loputtomiin asti ja hyvä niin, olihan se kivaa aikaa silloin. Nyt en kuitenkaan ole vuosiin kaivannut sitä. Joskus saatoin viikonloppuna juoda kotona illalla siiderin, mutta sekin jäi jo ajat sitten pois.

Ehkä olen saanut kokea ihan tarpeeksi sitä pitkään kestävää kestokrapula oloa aina raskauksien alussa, että olen vain koittanut vältellä sitä oloa välttämällä alkoholia. Eipä sillä, että ystäväni kävisivät hekään usein viihteellä, olemme aika samanhenkisiä. Nuorena mentiin paljon, mutta nyt harvoin.

Ja en tietenkään katso ketään pahalla jos joku juo useammin, nauttii useamman viinilasillisen, käy viihteellä ystävien tai puolison kanssa. Jokainen saa käydä ihan niin paljon kuin haluaa tai olla menemättä. En itse ole halunnut enää mennä, kuin joskus harvoin ja se on riittänyt minulle. Eli kysymykseen miksen käy juuri ollenkaan viihteellä, voin vastata etten ole vain halunnut.

Kiinnostaisikin nyt kuulla, käytkö sinä usein viihteellä? Onko täällä muita, jotka käy harvoin?

Kommentit (12)

Ihan samoja ajatuksia täällä. Migreeniin taipuvaisena en halua tahallani itselleni tuottaa päänsärkyä tai pahaa oloa. Myös myöhään valvominen aiheuttaa minulle päänsärkyä. Alkoholin hajukin nykyään jo puistattaa, vaikka aiemmin on tullut biletettyä paljonkin. Saunassa saatan joskus juoda miedon siiderin tai juhlissa lasin kuohuvaa ja se riittää minulle.

Ravintoloissa päänsärkyä aiheuttaa myös hajut (ennen tupakka, nykyään hiki), melu ja välkkyvät valot. Ärsyttää, kun mistään ei voi keskustella ilman huutamista ja siltikään ei kuule, mitä toisella on asiaa.

Hei, mun viihteellä käymisestä myös vierähtänyt melkoisen pitkä aika. Vuonna 2014 oltiin miehen kans baarissa 🙂 Keskimmäinen syntyi 2015 ja kuopus on teidän pienimmän kans yhtä vanha, joten nyt voisi kohta olla seuraavan viihdeillan aika. En myöskään kaipaa juomista tai humalaa mutta yhteinen vapaailta miehen kanssa kävisi paremmin kuin hyvin.

Toivottavasti teille järjestyy yhteinen vapaailta miehen kanssa.♥

Sama täällä ! Tosi harvoin, tai oikeestaan en koskaan käy 😊 ei ole vaan innostusta siihen..

Hih, hyvä että on muitakin joita se ei kiinnosta. 😀

Kävin viimeksi viihteellä, kun odotin ensimmäistä lasta rv 4. Tämä tapahtui tammikuussa 2010😁 nyt 9 vuotta ja 5 lasta myöhemmin ei enää kaipaa yöelämään yhtään. Mieluummin nukun yöllä. Oli kiva, kun aikoinaan sai riekkua menemään baareissa ja festareilla niin nyt kun se on koettu niin ei sinne kaipaa enää yhtään. Erittäin tyytyväinen nykyiseen elämään jossa oma aika on urheilua tms🙂

Se on hyvä, kun on aikoinaan voinut mennä ja rellestää. 🙂 Nyt monesti se uni ja muut jutut vetää paljon pisemmän korren. 😀

Hei 😊

Minä koen aivan samalla tavalla. Minä tosin en ole koskaan juonut itseäni humalaan asti enkä ymmärrä miksi ihmiset eivät osaa pitää hauskaa ilman alkoholia. Ja olen nähnyt ja kuullut kuinka huonovointisia monet ovat seuraavana päivänä ja toiset eivät edes muista mitä ovat tehneet. Työssäni sairaanhoitajana olen nähnyt myös sen kaikkein kurjimman puolen alkoholista. En ole absolutisti ja minäkin toisinaan olen saattanut lonkeron nauttia saunan jälkeen. Se on yksi harvoja juomia jonka mausta pidän. Mutta jo toisesta tölkillisestä minulle tulee sellainen hölmö olo ja tunnen etten täysin pysty kontrolloimaan itseäni. Enkä pidä siitä tunteesta. Ja aivan samoin kuin sinäkin, en tykkää katsella kun muut juovat ja humaltuvat. Ainoana selvänä porukassa on ikävää olla, koska humaltuneen jutut menevät huonoiksi. Minä en kaipaa enkä halua sellaista. Oma ajatukseni viihteestä on toisenlainen. Käydä elokuvissa, teatterissa, konsertissa tai puolison kanssa ravintolassa syömässä tai vaikka vain ystävien kanssa kahvilla.

Kiva kun on muitakin jotka ajattelee just tällain ja ei kestä sitä oloa, joka alkoholista tulee. 🙂
Varmasti olet joutunut näkemään työssäsi paljon. Aikoinaan nuorempana jaoin yöllä Aamulehteä ja silloin baarin sulkeuduttua tuli nähtyä myös niin paljon kaikenlaista. Kyllä aikuiset ihmiset voikin käyttäytyä humalassa ihan sekopäisesti. Ei kyllä kohtuudesta mitään tietoa. Ja kyllä olen nuorempana myös juonut niin, ettei ole ihan kaikkea muistanut. Enään ei tulisi vastaava mieleen. 😀

No lähinnä saunan yhteydessä joskus yhden voin ottaa mutta lähinnä se vaan väsyttää enemmän 😅 mistään juomisesta ei voi kyllä puhua, edellinen kerta tais olla joskus 5 vuotta sitten 🙈

Hih, niin siinä helposti voi käydä. 😀
Pitkä aika on sulla edellisestä kerrasta.

MullaKin migreeniä ja juurikin liian kova meteli ja välkkyvät valot on yksi varma aiheuttaja. Eikä sitä huonoa oloa kyllä halua itselleen kovin herkästi. Todella harvoin tulee kyllä otettua yhtään mitään. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X