äiti ja melukylän lapset - Banneri

Mä en tiedä mitä tekisin, mulla on tylsää, mitä mä voisin tehdä? Välillä jonkun lapsen suusta kuuluu nuo sanat. Olen vain vastannut siihen, kuinka on hyväkin että välillä on vähän tylsää ja pitää sitten itse vain keksiä itselle tekemistä. Ei joka päivälle kuulukaan olla jotakin ohjelmaa tai menoa jonnekin.

Usein ei mene aikaakaan, kun sitä tekemistä löytyy. Monesti se pelkkä ulos meneminen riittää ja sieltä löytyy kivaa puuhaa tai sitten kaapista kaivetaan jokin lautapeli jota pelataan isommalla porukalla. Joskus tytöt menevät omiin puuhiin ja pojat omiinsa. Pienimpiä tietysti hieman ohjaan alkuun, mutta nopsaan he kyllä itselleen tekemistä löytävät. Oikeastaan pienimpien suusta harvemmin kuuluu, että olisi edes tylsää.

”Mulla on tylsää, voinko olla puhelimella?”

Olen huomannut kuinka herkästi silloin, kun sitä tekemistä ei ole, ajaudutaan puhelimen ääreen. Enkä ihmettele, sillä tarttuuhan sitä itsekin silloin puhelimeen vähän kuin huomaamatta. En kuitenkaan pidä siitä, että puhelimella hengaillaan vain koska ei keksi muutakaan. Ja äkkiä noilla nuorilla se aika kuluukin siinä puhelimella, ellei sitä pyytäisi laittamaan pois. Kuulostaako tutulta?

Sadepäivät on varmaankin päivistä ne pahimmat, varsinkin silloin jos sellaisia päiviä on useampi putkeen. Silloin herkiten kuulee kuinka ei ole tekemistä ja on tylsää. Sadepäivänä me pelaillaan aika paljon just lautapelejä, kun niihin pääsee niin moni mukaan. Joskus jotain ei ole lautapelit kiinnostanut ja koska muutakaan ei ole keksinyt, on mennyt nukkumaan. Mikäs siinä, voihan sen asian niinkin ratkaista, hih.

Muistan, kun joskus aikoinaan, kun minulla oli lapsia vielä vähemmän, koitin järjestää kesällä melkein joka päivälle jotakin. Lopulta se oli yhtä kyselyä, koska mennään, mitä tänään tehdään jne, jos ei joku päivä mentykään minnekään. Tuolloin päätin, ettei minun tarvitse järjestää joka päivälle jotakin ohjelmaa, vaan on ihan kiva vain olla kotosallakin.

Välillä lapsilla on hyväkin olla vähän tylsää. Sitä voi keksiä yllättävänkin hyvän leikin sen jälkeen.

Kommentit (2)

Kyllä. On hyvä, jos välillä on tylsää. Kirjastosta löytyy monenlaista lukemista, on leivottu pizzaa ja mustikkapiirakkaa. Maalattu japiiretty. Sekä pelattu lautapelejä. Ja uitu. Ja lapset on rauhassa saaneet leikkiä legoilla ja petseillä. Pyöräilty ja potkuteltu potkulaudalla ja puistossa ja pihalla ulkoiltu ja keppareilla leikkivät myös. ihanaa olla vähän hidas aikataulutetun arjen vastapainoksi. Antaa leikille aikaa.

Samoja juttuja on täällä puuhasteltu, paitsi kirjastossa ei olla vielä käyty. 🙂 On kyllä ihana, kun jää aikaa kaikelle ja saavat kehitellä leikkejä rauhassa tai vain olla tekemättä mitään, jos silloin siltä tuntuu. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X