äiti ja melukylän lapset - Banneri

Taaperomme rakastaa todella paljon kylpemistä. Kylvyssä on niin kivaa ja hän voisi olla ammeessa vaikka kuinka pitkään. Ammeessa parasta on kaikki pienet purkit, joihin saa otettua vettä ja sitä saa kaadettua sieltä pois tai vaikka omaan päähän. Myös yksi pieni kumiankka on kylvyssä seurana. Vaikka hän rakastaa kylvyssä oloa ja vettä siinä ammeessa, hän ei pidä suihkusta yhtään. Suihku on hänestä jopa hieman pelottava juttu.

Ajattelin, koska pieni tykkää niin paljon vedestä ja varsinkin ammeessa olemisesta, hän olisi aivan innoissaan, kun pääsisi rannalla matalaan veteen istuskelemaan tai uittamaan varpaita. Mutta olinpa väärässä, sillä taapero ei halunnut kastella edes varpaitaan ja ilme muuttui sellaiseksi, joka kertoi heti, ettei tämä homma ole hänestä nyt yhtään mukavaa.

Vesi on kyllä kivaa, mutta järvi vain niin jännä

Häntä kyllä kiinnosti vesi todella paljon, mutta jokin siinä jännitti ihan hurjasti. Hän roikkui minussa kuin pieni apina, pitäen tiukasti kiinni paitani olkaimesta. Seisoin hän sylissä järvessä ja en laskenut alas, ajattelin että tekisi hyvää huomata, etten minä laske häntä sinne jos hän ei halua ja ei olisi mitään jännitettävää. Kun hän osoitti kiinnostusta vettä kohtaan, laskin häntä alemmas ja silloin hän nosti jalkansa ylös ja takertui lujemmin kiinni. Reppana, hirvittävän jännä juttu tuo vesi.

Nyt kun rantakelit ovat parhaimmillaan olemme käyneet joka päivä rannalla ja hiljalleen alkaa edistystä tapahtumaan. Nyt varpaitten uittaminen vedessä on jo kivaa puuhaa, mutta pohjaan hän ei suostu niillä koskemaan. Mutta hiljaa hyvä tulee ja tämäkin jo iso edistys.

 

Kommentit (2)

Hei 😊

Niin kuulostaa meidän Eetulta tämäkin juttu 😂Miten voi nämä meidän pienet ihanat olla niin monessa asiassa samanlaisia. Meilläkin Eetu rakastaa kylpemistä, mutta ei pidä suihkusta. Hieman sitä pelkääkin. Hänellä on ammeessa Herra Hakkarainen-tornipurkit joiden pohjassa on kaksi pientä reikää. Mahdottoman hauskaa on ottaa vettä purkkiin ja katsoa, kun se hiljalleen valuu niistä rei’istä pois. Ankka, kilpikonna ja sammakko ovat kylvyssä mukana myös. Meillä on täällä mökillä lampi jossa on matala hiekkaranta. Samoin kuin sinä minäkin ajattelin, että koska Eetu tykkää kylpeä niin varmasti tykkää istua matalassa rantavedessä. Mutta ei viihdy siinä yhtään. Eetu sai mummolta sellaisen uimarenkaan, johon pienen saa istumaan kuin syöttötuoliin ja aikuiselle on siinä paikka johon nojaamalla voi käsillä melomalla ja jaloilla polskimalla lapsen kanssa ”uida”. Lapsi pystyy käsillä läpsyttämään vettä, mutta istuu tusvallisesti siinä omassa osassa uimarengasta jalat ja peppu veden alla. Tästä uimarenkaasta Eetu tykkää. Oikein ihania uintiretkiä teille Saagan kanssa ja aurinkoisia loppukesän päiviä ☀️🦋

Hih, hauska että tämäkin asia menee niin samalla tavalla. 😀
Meiltäkinlöytyy tuollainen rengas, mutta ei sitä otettu edes rannalle, kun se veteen totuttelu vei niin aikaa ja lopulta halusikin sitten vain kävellä ja kaivaa lapiolla pohjasta hiekkaa ämpäriin. 🙂
Kiitos ja samoin sinne. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X