äiti ja melukylän lapset - Banneri

Instagramin puolella minulta pyydettiin postausta meidän lasten leluista. Nyt kerron millä leluilla meidän kolme nuorimmaista leikkivät tällä hetkellä eniten ja mitkä ovat ne ehdottomat lempilelut. Myös lelujen määrästä ajattelin kertoa, sillä niitä voisi luulla olevan tämän kokoisella perheellä järjettömän paljon, mutta olen koittanut pitää sen maltillisena.

Jos ensiksi hieman lelujen määrästä. Meillä suurin osa leluista säilytetään alakerran lastenhuoneessa. Lastenhuoneen yhteydessä olleesta vaatehuoneesta teimme leluille oman säilytystilan ja siellä on esimerkiksi ikean leikkikeittiö, päältä ajettavat autot sekä muita isompia juttuja. Halusin, että lelut mahtuvat sinne näppärästi ja vain osa tulee huoneen puolelle, niinpä leluja karsittiin yhdessä vaiheessa raakalla kädellä. Nytkin välillä tuntuu, että voisi karsia vielä vähän pois, mutta niin kauan kuin niillä kaikilla leikitään saavat meillä olla.

Uusia leluja lapset saavat lähinnä vain nimipäivänä, syntymäpäivänä tai jouluna. Muuten ei pahemmin mitään leluja ostella. Muutenkin koitetaan, että ne lelut olisivat vain sellaisia, joita on oikeasti toivottu, eikä sellaisia toi ehkä olis kiva. Niin se lelumäärä on saatu pysymään ihan hyvin hallinnassa.

Mutta nyt kerron niistä lasten lempileluista

Sohvilla, joka aloittaa nyt ensi kuussa esikoulun, on ihan lemppareita petsit sekä L.O.L.-nuket. Näistä kahdesta eniten leikkii kuitenkin petseillä. Niitä meillä on jos jonkinmoisia ja on niille taloa ja muuta. Niiden parissa hän saa ajan kulumaan ja leikki laajenee välillä oikein urakalla, kun hahmoja tuntuu olevan ihan joka paikassa.

Näin kesäisin hän leikkii niillä myös jonkin verran ulkona ja on niitä sitten kissojen ja koirien kanssa metsästetty, kun joku hahmoista on tippunut nurmikolle. L.O.L. -nuket on myös välillä leikeissä mukana, mutta ne ei ehkä ihan niin kovaa huutoa ole ollut. Myös Barbit, nuket ja Sylvanian Families hahmoilla hän tykkää leikkiä.

Sisu, joka täyttää ensi kuussa neljä, taitaa koneet ja työkalut olla se juttu. Jonkin verran legot ja pikkuautotkin kiinnostaa, varsinkin silloin jos joku lähtee siihen leikkiin mukaan. Usein se olen minä tai hänen isoveljensä. Legoillakin rakennellaan yhdessä joitakin taloja ja hän sitten siinä jaksaa puuhastella yksinäänkin sen jälkeen.

Sisu on kuitenkin aina tykännyt enemmän puuhastella ulkona, kuin viettää pitkää aikaa leikkien sisällä. Hän tykkää kaivaa lapiolla, ajaa potkupyörällä, pomppia trampalla, leikkiä hiekkalaatikolla tai ajaa isin kanssa nurmikkoa päältä ajettavalla leikkurilla tai korjailla autoja yms. Hänellä on korjaushommissa sitten omia leikkityökaluja, joilla hän on mukana. Tai puita tehdessä hän hakee sisältä oman leikki moottorisahan.

Saagalla ei vielä monta lempilelua ole, mutta hän tykkää tällä hetkellä paljon nukeista, joita sitten kantaa kainalossa, pussailee, halailee ja renkkaa silmiä auki ja kiinni. Lisäksi puisia nukenrattaita hän tykkää työnnellä, kasata puisista palikoista pientä tornia ja palloja on kiva koittaa heittää ja potkia. Ne taitaa nyt olla Saagan tämän hetken lempparit. Määrällisesti Saagalla ei hirveästi leluja ole, mutta hän on pärjännyt tuolla määrällä oikein hyvin.

Siinä oli meidän lasten tämän hetken lempileluja. Jokaisella lapsella on omia leluja muutamat, mutta aika paljon leikkivät toistensa leluilla ja vain muutamat on sellaiset, joita pidetään kuin aaretta ja ei helpolla sisaruksille anneta.

Kommentit (4)

Heitän haasteen: kuvaa teidän lelut jonkunlaiseen kuvaan. Miksi? ihan uteliaisuutta. Itse yritän pitää lelujen määrää aisoissa, mutta on tainnut hieman asia levähtää. Toisaalta pidän leikkimistä tärkeänä, enkä raski poistaa leluja vielä suurella kädellä. Kiinnostaisi kuitenkin nähdä millaisella määrällä leluja pärjää, kun lapsia on paljon enemmän.

Tuo sukupuolen mukaan määrittely on typerää. Kyllä osa pojista leikkii luonnostaan autoilla, toiset ei välitä niistäkään pätkääkään. Tytöt määritellään leikkimään nukeilla. En tällaisia nukeilla leikkiviä tyttöjä montaa tiedä. Silti nämä hassut uskomukset aina nousee esiin. Moni tuntemani lapsi myös kokeilee ja on kiinnostunut näkemään millä vastakkainen sukupuoli leikkii. Oma poikanikin kokeili tyttöjen mukana hoidossa monenlaista leikkiä.

Hei 😊

Me olimme tänään Eetun, Eetun isosiskon, naapurin Sonjan (joka on Eetua paljon hoitanut) ja Leevin Korkeasaaressa. Eetu joka nukkuu vielä kahdet päiväunet ja joka heräsi tänään seitsemältä, jaksoi sinnitellä automatkan Korkeasaareen, koko päivän siellä lähtöön asti hereillä. Kyllä välillä näki, että on poika ihan väsynyt. Nukahti rattaisiin, kun pääsimme parkkipaikalle kotiin lähtiessä. Oli varmasti Eetulle jännä päivä. Näimme tiikerit, leijonat, leopardit ja apinoita ja paljon muita eläimiä.
On jännä juttu nuo tyttöjen ja poikien lelut 😂Vaikka ei kukaan meidän Eetullekaan erityisesti autoja leluiksi tyrkyttänyt, niin silti heti alkoi päristelemään, kun sen ensimmäisen autolelun sai. Nuket eivät kiinnosta vaan kaikki pyörillä kulkeva ja pärisevät koneet. Aivan kuin olisi synnynnäistä pojilla ja tytöillä kiinnostus eri asioihin. Ihanaa kesän jatkoa teille kaikille ❤️

Oi teillä on varmasti ollut aivan ihana reissu ja hienoa, että etukin jaksoi koko päivän noin hienosti. Varmasti riitti paljon ihmeteltävää ja katseltavaa.♥

Hih, niin se on ja meillä ollut aika sama. 🙂 Kyllä meillä pojat myös leikkineet paljon nukeilla ja kotia ja tytöt autoilla, mutta yleensä leikkivät juuri noilla joista kerroin. 🙂
Kiitos ja samoin sinne.♥

Meillä on ikean kaksi lipastoa (60cm leveä ja korkeus oliskohan 140) päällekäin lasten välikössä. Niistä kaksi laatikkoa täynnä kirjoja, yhdessä nukkeja, yhdessä tytön barbit ja ponit, yhdessä pojan sekalaisia tavaroita ja yhdessä dublot. Lisäksi ikean leikkikeittiö, jonka sisällä keittiötarvikkeet, 3x päältäajettava auto, 2x nukenrattaat, yksi ikean kaappi, jossa pojan autoja ja sängynalla pikkuisen lisää. Yksi laatikko junaradalle ja petsit+ sylvanian families jutut on huoneen pöydällä. Yhteen läjään en niitä saa, ellen kippaa kaikkea lattialle ja en jaksa sit alkaa niitä keräillä. 😀 Mutta katsotaan saanko toteutettua sen muulla tavalla.

Meillä leikkineet tytöt ja pojat ihan millä leluilla vain, eikä heitä ole ohjattu leikkimään ”tyttöjen tai poikien leluilla”. Ihan itse saavat aina valita millä leikkivät ja niinhän se kivoin onkin. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X