äiti ja melukylän lapset - Banneri

Kun on monta eri-ikäistä lasta, tarkoittaa se sitä, ettei kaikki aina pääse kaikkiin juttuihin mukaan. Meidän yksi lapsista halusi syntymäpäivälahjaksi leffan Tampereella ja syömisen Hesburgerissa. Elokuva on odottanut, sillä hän halusi nähdä tietyn elokuvan, joka tuli leffateatteriin vasta parisen viikkoa sitten. Ja viimein löytyi päivä, että se saatiin tuo päivä toteutettua, kun mies vei eilen lapsia elokuviin.

Ja koska taaperomme ei suostu kenellekään hoitoon tarkoitti se sitä, että minä jäin tuosta reissusta pois ja samalla kolmevuotias jäi kotiin. Miehen kurvatessa lasten kanssa Tampereelle, pidimme me kotona oman elokuvahetken. Kävin ostamassa kaupasta poppareita, pillimehun, tikkarin ja pikkuisen karkkia. Kolmevuotias sai valita Netflixistä ihan minkä elokuvan vain. Taaperolla oli leffaeväänä viinirypäleitä ja banaania. Saattoi siinä muutama popparikin upota suuhun, isoveljen niitä hänelle syöttäessä.

Monta eri-ikäistä lasta tarkoittaa joskus sitä että jakaannumme kahteen

Tämmöisiä tilanteita on ollut meillä ennenkin. Esimerkiksi Särkänniemessä käydessä on monesti jakauduttu kahtia, kun osa viihtyy hurjemmissa laitteissa ja osa taas haluaa ei niin hurjiin. Ja erilaisia reissuja, jolloin kaikkia ei ole kiinnostanut lähteä.

Onneksi lapsemme ymmärtävät tämän ja nytkään kolmevuotias ei ollut yhtään pahoillaan siitä, ettei päässyt mukaan vaan jäi äidin ja pikkusiskon kanssa kotiin. Taisi vain nauttia, kun sai maata äidin kainalossa peiton alla ja sisko äidin toisessa kainalossa. Isossa perheessä nämä hetket kun voi keskittyä vain pariin lapseen kerrallaan on tärkeitä niin äidille kuin lapsillekin.

Ja samoin isälle, jolla oli ollut neljän vanhimman kanssa oikein hauska reissu elokuviin. Elokuva oli ollut hauska ( Lemmikkien salainen elämä 2) ja herkut olleet hyviä. Kuusivuotiaamme oli aivan innoissaan elokuvasta ja koko reissusta. Ennen elokuvaa olivat käyneet syömässä ja leffan jälkeen ajoivat meidän kotoa lähimpänä sijaitsevaan Heseen ja toivat minulle ja kolmevuotiaalle myös hampparia ja nugetteja.

Eli vaikka olimmekin kahdessa eri paikassa, saivat kaikki jonkinmoisen leffapäivän, mikä on ihana juttu ja kaikilla tuntui olevan kivaa. Vaikka monta eri-ikäistä lasta välillä tarkoittaakin, ettei kaikki saa kokea ihan samaa, ollaan pystytty hyvin järjestämään vielä kaikille jotakin mieluista ja melkein samanlaista.

Kommentit (4)

Tuohan on tosi hyvä vaan, että kaikki ei tee samoja juttuja :). Meillä on vaan 2 lasta, mutta jakaudutaan silti välillä. Esim. käydään esikoisen ja miehen kanssa leffassa , sillä aikaa vajaa 2-vuotias on ollut kotona vaikka mumminsa kanssa 🙂

Meillä on 6lasta ja hyvin harvoin liikutaan niin, että kaikki tekee samaa😊Särkänniemessä mekin käytiin ja vaihdeltiin lapsia aina lennossa, että vanhemmatkin pääsi hurjempiin ja kaikki lapset niihin laitteisiin mihin halusivat😃Meillä nämä on pienestä asti tottuneet siihen, että jokainen pääsee joskus niin eivät ole moksiskaan jos vaikka pieninmät on käyneet Hoplopissa kun tietävät, että heille tulee sit jossain kohtaa jotain omaa juttua.

Meilläkin menee särkkäpäivät monesti noin, et jakaudutaan siellä. 🙂 Nyt esikoinen kävi tänä vuonna viime kuussa kavereiden kanssa ja men mentiin viiden nuorimman kanssa.

Niin se on. 🙂 Isommilla isompien juttuja ja pienemmillä pienempien. Välillä sitten yhteisiä reissuja. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X