äiti ja melukylän lapset - Banneri

Kesäillat, on muuten kesässä yksi ehdottomasti parhaimmista jutuista. Se hetki kun saa lapset nukkumaan ja menet rappusille istumaan kuppi lämmintä teetä kädessäsi. Talomme vieressä oleva tie vihdoin hiljenee, lintujen laulun kuulee kunnolla ja pieni lämmin tuuli puhaltaa. Voisin istua siinä pitkänkin aikaa.

Joskus minulla oli tapana ottaa kirja ja lukea ulkona, nyt tuntuu, että ei siinä ulkona kerkiä niin kauan istua, kun illoissakin on niin paljon tekemistä. Mutta nautin edes niistä pienistä hetkistä, joita kerkiän siinä viettämään. Joskus kävelen nurmikolla paljain jaloin ja keräilen lasten lelut. Kuinka hieman viileä nurmikko tuntuukaan kivalta jalkojen alla.

Kesäillat on aina olleet yksi minun lempijuttu kesässä

Jos juon kuppini teetä illalla sohvalla, en ole läheskään niin rentoutunut, kuin tehdessäni sen ulkona. Puhelin saa jäädä sisälle tai pysyä housujen taskussa. Nautin vain siitä miltä juuri sillä hetkellä ulkona tuoksuu ja siitä hiljaisuudesta sekä valosta, joka ulkona silloin vielä vallitsee. Se jos mikä rentouttaa. Ihan yksi mun lempijuttuni kesässä on nämä illat.

Näin kesällä mieheni tekee töissä paljon pitkiä päiviä ja arjen pyöritys on minun vastuullani, joten sellainen hetki, jolloin voisi juoda kupin teetä rauhassa on vain, kun pienin nukkuu päiväunia. Monesti kuitenkin senkin ajan teen joko kotitöitä tai olen isompien kanssa. Niinpä on ihana, kun on nämä ihanat kesäillat.

Meillä vanhimmat kolme lasta nauttii myös täysin kesäilloista. Kolmen pienimmän jo mentyä nukkumaan suuntaa tuo kolmikko ulos. Siellä he pelaavat pelejä, kuuntelevat musiikkia ja ovat trampalla tai istuvat keinuissa ja höpisevät keskenään välillä kikattaen niin kovaa, että se kuuluu sisällekin. Ihana seurata kuinka siitä on tullut ihan sen kolmikon juttu.

Iltaisin heitetty lenkki lämpimässä illassa ja samalla kukkien kerääminen on ihanaa. Aikoinaan kesäillat mökillä oli ihan mahtava juttu. Niitä aikoja kaipaan. Ehkä meillä on joskus ihan oma mökki, jossa voidaan miehen kanssa istua vierekkäin terassilla ja olla vain.

Kommentit (2)

Hei 😊

Kyllä minäkin nautin niistä hetkistä, kun saan aivan omassa rauhassa juoda sen kupin kahvia tai teetä. Arjen pyöritys on meilläkin pitkälti minun vastuullani ja samoin kuin teillä, Eetun päiväunien aikaan touhuilen yleensä kaikenlaisia kotitöitä. Nyt kun Eetun isä on kesälomalla ja pitää vielä kolme viikkoa isyyslomaa siihen päälle, niin olen ihan pyytänyt häntä välillä hoitamaan vaikka Eetun välipalan ja itsekseni vetäytynyt kahvikupin kanssa vaikka parvekkeelle tai takapihalle. Nautin niistä hetkistä jolloin kukaan ei tarvitse minua. Kun yleensä olen lähes ympäri vuorokauden toisten saatavilla ja toisia varten. Kesäilloissa on juuri ihanaa lintujen laulu ja ehkä sateen ropina. Kauniit kukat tai juuri leikatun ruohon tuoksu. Hiljaisuus. Nautinnollisia omia pieniä hetkiä sinulle ❤️

Ihana että otat itsellesi nyt noita pieniä hetkiä.♥ Ne on tärkeitä juurikin tuosta syystä, kun sitä on muuten lasten saatavilla koko ajan. Pienet omat hetket piristää ja auttaa taas jaksamaan arjen pyöritystä.
Kiitos ja ihania hetkiä sinnekin.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X