äiti ja melukylän lapset - Banneri

Vaikka kesälomalla olo on ihan parasta, on meidän perheessä viimeiset kaksi viikkoa olleet lähinnä lasten kesken kinastelua. Milloin mikäkin on huonosti, milloin joku taas ärsyttää pelkällä olemassa olollaan ja niin edelleen. Tuntuukin, että se arki alkaa todellakin olla tervetullut. Tosin olen jo varautunut siihenkin kuinka seuraavat pari viikkoa saattaa olla kahta kauheempaa kinastelua, niin on ollut joka vuosi koulun alkaessa.

Lisäksi tässä alkaa oma järki heittää tuohon jatkuvaan kinasteluun, valitukseen ja itkuunkin. Huomaa, että lapsetkin jo selvästi alkavat saada lomasta (tai ehkä paremminkin toisistaan) tarpeekseen tai sitten heitä kaikkia vähän jännittää koulun aloitus ja sen takia ovat ”toistensa kurkuissa kiinni”. Sanokaa nyt, että muillakin on ollut tämmöistä!? Moni kiva tekeminenkin on päättynyt jonkun kiukutteluun tai kinaamiseen.

Ihana arki on pian täällä, jospa se kinastelukin siitä helpottaa

Olisin valmis ottamaan pienen hermoloman itselleni tässä, muttei se nyt oikein ole mahdollista, heh. Ehkä se jo riittää, kun päivisin kotona on vain kaksi pienintä ja isommat neljä on koulussa ja eskarissa. Eipähän sitten tarvitse kuunnella tätä kinastelua, kuin muutama tunti päivässä. Toivotaan että kelit ovat kohdillaan, niin ulkoillaan tuon kaksikon kanssa paljon.

On vaan niin outoa, että ovat nyt kinastelleet näin paljon, sillä yleensä he tulevat keskenään niin hyvin toimeen, eikä tämmöisiä ongelmia pahemmin ole. Toivonkin, että tämä on jonkinmoista ”lomaväsymystä” ja helpottaa kun arki lähtee taas pyörimään.

Itse olen tänään selvitellyt eskarilaisen eskarikyytejä. Niitä on ollut oikeastaan turha aiemmin kysellä, kun niin monena vuonna selvinnyt vasta juuri ennen koulun/eskarin alkua. Isompien kyydit on selvillä, sillä heillä jakuu samaan malliin kuin ennenkin, vaikka bussiyhtiö on nyt eri. Ensimmäiset kaksi päivää kuljetan kuitenkin eskarilaista itse, niin ei sitten tule kerralla niin montaa uutta juttua.

Mutta ihana, kun arki on ihan juuri täällä. Onhan lomailu aina mukavaa, mutta on kiva saada rytmit takaisin. Ja kiva että lapset saavat pehmeän laskun kouluun, kun on vain kaksi päivää ja on jo viikonloppu.

Alkaako teillä lasten koulu/eskari jo huomenna vai vasta ensi viikolla?

Seuraa meitä myös instagramissa

Kommentit (6)

Hei 😊

Minä olen onnellinen, kun arki alkoi. Tosin nuo minun teinit ovat asiasta eri mieltä. Ainoa miinus on teineistä nuorimmaisen unenlahjat. Hän kun ei saa itseään ylös ja monta kertaa pitää käydä patistamassa hereille. Ei herää omaan herätyskelloon. Minä haluaisin nukkua, kun Eetu vihdoinkin aamuisin nukkuu pitempään ja minusta 15-vuotiaan kuuluu itse huolehtia kouluun lähdöstä. Tällä pojalla alkoi 9. luokka eikä ole varaa myöhästellä vaan tämä vuosi on koulussa petrattava kunnolla. Ruuanlaiton helpottumisesta iloitsen eniten. Teinipojat syövät valtavia määriä ruokaa ja on ihanaa, kun saavat sen yhden aterian koulussa. Minä muistan tuon ajan, kun veljekset kesälomalla olivat toistensa seurassa joka päivä. Loman lopulla alkoi veljen naama kyllästyttää ja kiukuteltiin ja tapeltiin. Silloin monesti toivoin koulun jo alkavan ja helpotus oli, kun se alkoi. Taisi olla pojistakin, kun pitkästä aikaa näkivät kavereita eikä vain omaa veljeä. Ymmärrän hyvin sinun tunteet 😊Se kuitenkin helpottaa, kun lapset kasvavat ja viettävät kesälläkin enemmän aikaa omien kavereiden kanssa. Meillä ei isot pojat lähde mukaan enää yhteisille lomareissulle. Koko kesä kuluu kavereiden kanssa. Mukavaa uuden viikon alkua 😊

Meillä alkoi eilen torstaina koulu ja eskari.
Esikoinen ja toinen lapsi menivät nyt siis 2lk ja eskariin.
Kolme vielä kotona ( tai vaan enää kolme kotona, tähh?!?!?).. voi että aika menee äkkiä.. tulee jo kriisi kun nyt lähtee mulla ihan perättäisinä vuosina kolme eskariin! Ens vuonna siis seuraava(lapsi nro3) ja sit seuraavana (lapsi nro4. ). Sitten onki parin vuoden tauko ennenku kuopus lähtee.

Ja kuulostipa niin tutulta tuo kinastelu!! Onneksi muillakin 😂

Oi siellä lähteekin moni peräkkäin eskariin, nyt onneksi vuoden ajan siellä vielä kolme pienintä kotona. 🙂 Meillä menee vielä pari vuotta, ennen kuin seuraava aloittaa esikoulun.
Onneksi tosiaan muillakin kinasteltu, jos nyt koulun alettua helpottaisi taas. 😀

Koulu alkaa meillä vasta ensi viikolla.

Minulle ei ole niin väliä, ovatko lapset koulussa vai lomalla
– molemmissa on hyvät ja huonot puolensa.

Nämä ovat ottaneet loman hyvin rauhassa, tosi tiiviiksi tiimikai hitsautuen, mikä on ollut tosi ihanaa. Koulun alettua menevät taas eri kouluihin ja saavat viettää vähemmän aikaa yhdessä. Samoin kohta alkavat loputkin harrastukset, eikä sisaruksille näin riitä yhtä paljon aikaa, kuin lomalla.

Toisaalta koulun alku on kivakin. Ruuanlaittoa voi vähentää, kun häki syö yhden lämpimän aterian koulussa. Elämään palaa tietty rytmi, mutta sen varjopuolena myös tietty suorittaminen.
Wilma-järjestelmä kymmenine viesteineen on oma inhokkini, se kun suoltaa lisää muistettavaa joka päivä.

Mutta sieltä se tulee, halusi tai ei. Koulu ja arki.

Saatte lomailla vielä hetken. 🙂
Se on totta, että molemmissa on puolensa. 🙂 Ei sitä yhteistä aikaa niin paljon arkena jää. Meillä lapset ovat samassa koulussa vielä kaikki ja eskarilainenkin siellä samoissa tiloissa aina osittain. Kolme isointa kulkevat samalla kuljetuksellakin vielä, täällä koulu alkaa joka aamu samaan aikaan, välillä sitten tulevat eri kyydeillä kotio, kun vanhimmalla on pisemmät päivät kuin nuoremmilla.
Rytmi on kyllä arjessa yksi paras asia, sitä oli kesällä vähän ikävä, kun kaikki heräiltiin eri aikaan jne. 😀
Wilma on kyllä ikävä jos se piippaa tosi usein. Meillä onneksi aika harvoin, monilla opeilla tapana laittaa pisempi teksti kerralla, jossa selviää monta asiaa. 🙂

Ihanaa viikonloppua sinne. 🙂

Voi eikä, pitäisikö hänelle ostaa pari kelloa pirisemään ihan viereen. 😀 Olisi kyllä niin ihanaa että voisit itse nukkua pidempää, nyt kun Eetukin kerran nukkuu. Toivottavasti saisitte sen jotenkin onnistumaan. 🙂
Varmasti se helpottaa kun kasvavat ja helpotti onneksi jo nyt, kun saatiin arki rullaamaan. 🙂
Kiitos ja samoin sinne.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X