äiti ja melukylän lapset - Banneri

Noin, nyt on kaksi ensimmäistä päivää eskaria takana ja vitsi miten hienosti kaikki onkaan mennyt. Tyttömme on viihtynyt esikoulussa niin mahdottoman hyvin, ettei olisi eilen millään malttanut odottaa tähän päivään, että pääsee eskariin takaisin. Eilen kuultiin monet kertomukset siitä, mitä kaikkea kivaa olivat tehneet ja kuinka uusiakin kavereita oli jo tullut. Tänään oli sama juttu, ihanaa.

Aiemmin ollut kovakin jännitys taisi karista ensimmäisen päivän aikana täysin. Ainakaan siitä ei ole näkynyt kotona enää mitään merkkejä. Arvasin kyllä, että ei tarvita kuin hetki esikoulussa tuttujen kavereiden parissa ja homma sujuu kuin esikoulussa olisi oltu jo pisempikin aika. Tänä aamuna esikouluun lähti reipastakin reippaampi tyttö, jota vähän harmitti se, että perjantai on tunnin lyhyempi kuin muut eskaripäivät.

Siellä esikoulussa oli petsejäkin!

Eilen illalla pidettiin esikoululaisten vanhemmille ensimmäinen vanhempainilta. Siellä puhuttiin miten ensimmäinen päivä esikoulussa oli sujunut, paikalla oli myös koulun rehtori, joka piti oman puheenvuoronsa ja kertoi koulun ja esikoulun yhteistyöstä. Esikoululaisille oli järjestetty ihan kiva tila koululta leikkihuoneeksi ja oppiminen tapahtuu kirjaston puolella. Meidän tyttö olikin siitä ihan innoissaan, että sieltä löytyi petsejä ja vaikka mitä muita kivoja leluja.

Lapset ruokailevat koulun ruokalassa yhdessä lukiolaisten kanssa ja hienosti oli sujunut ensimmäisenä päivänä ja tänään söi vatsansa ihan täyteen, kun oli niin hyvää ruokaa. Meidän tyttö oli ainakin aivan innoissaan siitä, kun saa syödä koulussa, ruoka oli ollut kuulemma mahdottoman hyvää ja kiva kun sai kantaa tarjottimella oman ruokansa.

Alkuun hieman vierastin sitä ajatusta, että esikoululaiset ovat osittain koulun tiloissa ja osittain kirjastossa, mutta tuo tuntuu toimivan oikein hyvin ja kun ajatellaan asiaa jo eteenpäin, niin onhan ensimmäisen luokan aloitus sitten paljon helpompaa, kun koulun tilat ovat tulleet jo tutuiksi.

Nyt meillä jo kovasti odotetaan, kun saa alkaa kulkea koulukyydillä esikouluun. Nämä kaksi ensimmäistä päivää hoisin kuljetukset itse, jotta saatiin pehmeä lasku tähän aloittamiseen. Tästä on aivan ihana jatkaa eteenpäin, kun esikoulussa vaikuttaa olevan kivaa.

Kommentit (2)

Mahtavaa että esikoulu alkoi näin hyvin teille 🙂
Kummitytöllä kanssa alkoi hyvin 🙂
Pojan serkulla eka päivä alkoi tippa silmässä että tulee ikävä ja tänään jäi kuulemma huutamaan äidin perään mutta eiköhän se siitä

On kyllä mahtava juttu, kun alkoi näin kivasti. Nyt hieman jännittää, kun kyyditykset alkaa huomenna.
Ihanaa, että kummitytölläsi alkoi eskari myös hyvin. 🙂
Voi pientä, jospa pian tottuisi ja jäisi helpommin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X