äiti ja melukylän lapset - Banneri

Jännitys sen kuin vain kasvaa, ainakin meidän kuusivuotiaalla, jolla alkaa torstaina eskari. Sitä on odotettu koko kevät ja kesä ja nyt kun alku on enää muutaman päivän päässä, on perhosia aamu aamulta enemmän vatsassa. Jännitystä lisää se, ettei eskari olekaan samassa paikassa, jossa tytär kävi keväällä tutustumassa.

Meille tuli kesällä kirje, jossa kerrottiin esikoulun olevankin kirjastossa, jonne järjestetään eskarilaisia varten tila. Kirjasto on suljettu esikoulun ajan, mutta koululaisia siellä varmasti käy. Meillä tuo kirjasto on ihan koulun vieressä, joten eskarilaiset ruokailevat koulussa ja käyttävät liikunnassa koulun tiloja. Se on kyllä kiva juttu. Koulun vieressä on myös urheilukenttä, jäähalli, pururata, pesiskenttä ja vaikka mitä.

Toisaalta on kiva, kun pääsevät jo nyt samalla hieman kurkistamaan koulumaailmaan ja kun sitten ekaluokalle lähtö aikoinaan koittaa, on koulu ja sen tilat tulleet jo tutuiksi. Mutta onhan nuo eskarilaiset niin pikkuisia siellä, kun miettii että koulussa opiskelee ekaluokkalaisesta lukion vikaan asti oppilaita. Luulenkin, että kuusivuotiastamme jännittää eniten juuri se, kun paikka muuttuikin, eikä mennä sinne jonne kuvitteli.

”Mua vähän jännittää aloittaa eskari”

Mutta uskon, että se jännitys siitä helpottaa, kun pääsevät tutustumaan uusiin tiloihin ja tuttuja lapsia on kuitenkin esikoulussa. Kuljetukset ovat vielä hieman auki ja niitä pitäisi nyt alkaa kysellä. Täällä kunnassa kun niillä on tapana selvitä vasta muutama päivä ennen koulun/eskarin alkua. On sitä kerran kyydit selvinneet lopullisesti vasta samana aamuna, kun koulu on alkanut.

Vaikka eskarin aloitus jännittää, odotetaan sitä jo innolla. Reppu on ostettu, on hieno värikäs penaali valittu ja sen sisällä uusia kyniä ja kumeja, on ostettu uusia vaatteita ja kaikki pitäisi olla valmiina. Eniten taidetaan odottaa kavereiden kanssa vietettyä aikaa ja sitä kirjaa, josta saa tehdä kivoja tehtäviä. On niin kiva seurata kuinka innoissaan hän odottaa esikoulun alkua ja samalla toinen meinaa haljeta jännityksestä.

Ja kyllä tässä itselläkin alkaa tulla perhosia vatsaan. Vaikka hän on neljäs lapseni joka aloittaa eskarin, on se joka kerralla ollut yhtä jännää. Ajatella, että siitä se opiskelu sitten alkaa. Eskari alkaa siis torstaina, joten nyt vielä pari päivää kesälomaa.

Aloittaako monen muun lapsi eskarin tänä syksynä?

Kommentit (10)

Täällä aloitti eilen toiseksi vanhin lapsi eskarin. Vähän jännitysitkut tuli aamulla tytölle ( ja äidille tippa silmään ja outo tyhjä ja haikea olo) kun hän nousi koulubussiin, onneksi isoveli ( 2lk n nyt aloitti) oli bussissa tukena. Tänään olikin sitten iloinen tyttö aamulla lähdössä ja sanoi että oli ollut kiva päivä eskarissa. Eskari on meillä koulun tiloissa.

Meillä tyttö(esikoinen) aloitti eskarin. Nyt huomaan että suotta jännitettiin.. Hän ehti jo nimeämään niin monta uutta kaveriakin ja odottaa innolla seuraavaa kertaa. Olo on haikea mutta olen myös niin ylpeä tuosta tytöstä. Miten ne kasvaa noin nopeaan…

Aivan ihanaa, että siellä alkoi eskari noin hienosti. 🙂 Täällä ollaan myös ylpeitä meidän tytöstä ja tunnistan myös nuo sinun haikeat fiilikset.

Täällä on jännitetty koko kesä. Eskarilainen enemmän, mutta äitikin vähän – varsinkin kun on esikoinen kyseessä. Samalla eka kertaa päiväkotiin, tähän asti kotona ja vähän perhepäivähoidossa. Onneksi on pieni päikkäri ja pieni eskariryhmä, vähän kuin pehmeä lasku meille kaikille siis. 🙂

Tsemppiä sinne eskarilaiselle ja äidille myös. 🙂

Mistä on tämä ihana reppu ostettu?

Moikka, se on ostettu KappAhl 🙂

Meillä kans toiseksi vanhin aloittaa eskarin ja kovasti on jännitystä ilmassa! 😊

Tsemppiä sinne eskarilaiselle. 🙂

Ihana, että tänään sujui jo iloisemmissa merkeissä. 🙂 Kyllä se on kiva kun on isoveli bussissa tukena, niin ei tarvitse yksin mennä.♥
Meillä aloittaa tyttö maanantaina kulkemaan pikkubussilla. Koululaiset kulkee eri kyydillä, mutta eskarilainen onneksi odottaa kuljetuksia jo innolla.
Oikein ihanaa eskari -ja kouluvuotta sinne.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X