äiti ja melukylän lapset - Banneri

Raskausviikoilta toivottiin kuulumisia tänne blogiin ja olkoon tämä raskausviikko 17 vuorossaan nyt ensimmäinen. Onpahan edes vähän jotain muutakin kerrottavaa kuin pelkkä pahoinvointi, mikä kesti voimakkaana aika pitkille viikoille asti. Tänään minulla tuli täyteen raskausviikot 16+0, joten 17 viikko pyörähti näin käyntiin. Tässähän lähestytään puoliväliä ihan hurjaa vauhtia.

Olen tuntenut vauvan liikkeitä raskausviikosta 15+ lähtien. En ihan joka päivä, mutta aina välillä tuntuu, kuinka pieni siellä liikkuu. Ne liikkeet ovat vielä niin hentoja ja tuntuvat lähinnä kutittelulta. Joka ikinen kerta se tuntuu yhtä ihanalta, kohta ne jo varmasti tuntuu vatsan päällekin. Paras aika tuntea liikkeet on päivällä, kun itse rauhoittuu hetkeksi tai illalla samassa tilanteessa. Silloin niitä on kyllä aikaa kuulostellakin paljon paremmin.

Yksi asia, mistä olet tosi onnellinen on se, että ruokahaluni on palannut, ihanaa. Aamupala tosin kyllä tökkii vieläkin, mutta pakko jotakin syödä, jottei tulisi huono olo sen takia. Mutta kuinka huikeaa, että voi syödä jo ihan kunnolla, eikä ihan kaikki saa oksennusta nousemaan kurkkuun. Myös annoskoot ovat isontuneet ja ruuan laittaminenkin on paljon mukavempaa.

Raskausviikko 17 toi mukanaan herkuttelun ja napostelun

Ruokahalun palatessa on kuvioihin astunut myös herkuttelu/napostelu, joka oli kauankin poissa kuvioista. Tämän hetken heikkous, porkkanoiden lisäksi, on suolatikut. Suklaa ei oikein edelleenkään maistu, mitä pidän vain positiivisena juttuna. Irtokarkkeja syön jonkin verran, mutta se ei onneksi ole riistäytynyt käsistä. Kiitos päänsäryn, jonka saan jos syön liikaa irttareita.

Myös mahasta on kyselty jo kovasti kuvia. Siinä ei paljoa vielä kuvailtavaa ollut, mutta otinpa kuvan kuitenkin. Sitähän ei tiedä koska se tuosta pompahtaa kunnolla esiin. Kyllä se varmasti kerkiää kasvaa näiden viikkojen aikana vielä paljonkin. Viikon päästä minulla on neuvola, josta saan ajan rakenneultraan, jännää.

Toivon, että tämä 17 raskausviikko olisi viimein sellainen, jolloin ne loputkin pahoinvoinnin rippeet häippäisi kokonaan pois. Mutta olen kyllä tyytyväinen siihen, että parempaan päin mennään, vaikka sitten näin hiljaisellakin vauhdilla. Me muuten ollaan jouduttu nyt keittämään kaikki juotava/ruuanlaittoon tuleva vesi, koska vedestä löytyi suolistoperäistä bakteeria! Tosin olen kyllä ottanut varman päälle ja kantanut vettä kaupasta kotio. Huomenna ollaan tältä osin taas viisaampia.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X