äiti ja melukylän lapset - Banneri

Kaupallisessa yhteistyössä Ella’s Kitchenin kanssa

lapsemme maistelee soseita

Meillä ruokapöytä on paikka, jossa vaihdetaan paljon koko perheen kuulumisia sekä pohditaan erilaisia asioita. Joskus lapsemme kertovat huvittaviakin juttuja ja kaikki saavat kertoa vuorollaan omansa, oli asia mikä tahansa. Toki ruokailun pitää sujua, eikä voi ihan täysin pistää hulinaksi.

Ehdottomasti eniten keskusteluja käydään välipalalla sekä iltapalalla. Välipalalla monesti käydään läpi kuulumiset sekä eskari -sekä koulupäivistä ja asioita, joista siellä on ollut puhetta. Esikoululainen puhua paapattaa koko päivän kuulumiset alusta loppuun, kolmos -ja nelosluokkalainen hieman vähemmän ja vanhimmalla vastaus saattaa olla kaikkein lyhyin, ellei mitään ihmeitä sitten ole ollut. Hauskaa on, kun taaperokin osallistuu keskusteluihimme innolla.

Lapsemme miettivät millaista täällä mahtaa olla elää tulevaisuudessa?

Yksi päivä välipalalla maisteltiin Ella’s Kitchenin raparperi-mansikka -uutuusmakua ja pohdittiin yhdessä lasten kanssa, millaista täällä mahtaa olla asua vuosien päästä? Millaista tulevaisuutta he toivovat ja miten meidän planeettamme mahtaa voida? Kokosin tähän lasten mietteitä ylös:

”No mä toivoisin, että mun tulevaisuus olisi onnellinen ja kaikki me pysyttäis terveenä.”
”Olis tärkeetä toi turvallisuus. Ettei tarvitsisi pelätä mitään sotimista vaikka.”
”Toivoisin ettei kukaan heittäisi roskia maahan, onhan niitä roskiksia paljon. Ja että voitais tehdä kivoja eväsretkiä puhtaassa luonnossa.”
”Meidän täytyy pitää huolta tästä maapallosta.”
”Kierrättäminen olis aika tärkeetä.”
”Saataisiin syödä jatkossakin monipuolista ja terveellistä ruokaa, herkkuja unohtamatta.”

Eniten tulevaisuudelta toivottiin sitä, että saisi kasvaa onnellisessa ympäristössä ja nauttia kivoista asioista, kuten liikkumisesta puhtaassa luonnossa ja tehdä sinne eväsretkiä, marjojen poiminnan yhteydessä. Toivottiin, että ihmiset kierrättäisivät tavaroita ja maapallolla olisi kaikkien hyvä elää. Mietittiin myös, millainen maailma mahtaa olla, kun he joskus ovat vanhempia omille lapsilleen. Millaisessa maailmassa heidän lapset silloin asuvat?

”Olispa niilläkin sitten onnellinen ja turvallinen lapsuus.”
”Voitais kesäisin uida puhtaassa vedessä, niin kuin me nyt.”
”Jokaisessa perheessä kierrätettäisiin.”
”Että kaikilla olisi täällä maapallolla hyvä olla. Kaikilla olisi ruokaa, koti ja puhdasta vaatetta.”

Miten raparperi-mansikka -uutuusmaku maistui meidän lapsille?

” Hyvää!” -4v, 6v, 8v ja 10v
” Hieman kirpeä aluksi.” -8v.
”Hyvä makujen sekoitus.” -10v
”Arvosana 5/5. Saanko toisen?” -8v
”En oo ikinä syönyt vielä mitään näin hyvän makuista tämmöistä pussista imettävää sosetta”  -4v, 6v ja 8v
”Ihan ok maku” -14v

Taaperokin taisi tosissaan tykätä, sillä kinusi heti uutta, kun oli yhden saanut syötyä. Maku selvästi yllätti positiivisesti meidän aika ronkelin 8v pojan, sillä hän tykkäsi tosi paljon juuri tästä mausta. Hän kun ei yleensä tykkää mistään tämmöisistä. Onneksi lapsemme ovat kuitenkin aina innolla maistamassa kaikkea, vaikka pari heistä onkin hieman ronkeleita.

Tätä uutuusmakua on saatavana kaupoista lokakuun alussa. Ella’s Kitchenin unelmana on luoda onnellinen maailma, jonka takia Ella’s Kitchen on mukana auttamassa maailman lapsia Nenäpäivä-kampanjassa: jokaisesta myydystä raparperi-mansikka -soseesta lahjoitetaan 10 senttiä Nenäpäivä-kampanjaan. 

Kommentit (2)

Meillä ei käytetä noita kerta-annospusseja lainkaan.
Syitä on oikeastaan kaksi:
Isossa perheessä ne tulevat kalliiksi. Yksittäin pakattu pieni pussi tuo myös paljon turhaa roskaa. Näin me säästämme rahaa ja luontoa.

Niihin tilanteisiin, joihin noita usein suositellaan kätevyytensä vuoksi, varaudumme etukäteen tekemällä smoothien itse suoraan pestävän pulloon. Esimerkiksi treeneihin evääksi otetaan oma pestävä pullo kertakäyttöisen pussin sijaan.
Ne kerrat, kun kaupasta pitäisi poimia äkkiä jotain helppoa välipalaa tai evästä, hoidetaan hedelmä- ja vihannesosastolla. Banaani esimerkiksi on valmiiksi pakattu maatuvaan kuoreen ja kerta-annokseen.

Kuulostaa hyvältä teidän ratkaisut. 🙂
Meillä on näitä aina silloin tällöin ja ovat olleet meille just hyvä vaihtoehto. Lapset, varsinkin kolme nuorinta, niitä pyytävät välillä kaupasta ostettavaksi. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X