äiti ja melukylän lapset - Banneri

Taas vierähti yksi viikko ja tänään alkoi raskausviikko 22 (21+0 – 21+6). Puhelimessa olevan sovelluksen mukaan päiviä laskettuun on jäljellä enää vain 133! Huh, ei mielestäni enää hirveän paljoa.

Vatsa kasvaa ja tuntuu, että joku päivä se on isompi ja toisena taas pienempi, joten turvotustakin siis on. En tosin ole saanut skarpattua tarpeeksi veden juomisen kanssa ja siihen pitää nyt kyllä ehdottomasti alkaa kiinnittää enemmän huomiota. Se jo pelkästään helpottaisi turvotusta. Iltaisin vesi maistuu tosi hyvin, mutta aamuisin on vaikeuksia saada juotua yhtään mitään.

Raskausviikko 22 –  Vauvan liikkeisiin ei vain kyllästy

Minunhan piti alkaa panostaa nyt myös siihen mitä syön. Noh, miten se on mennyt noin niin kuin omasta mielestä? No aivan pyllylleen! Jotain olen sentään saanut karsittua, mutta lisää on vielä karsittava (tarkoitan siis herkuttelua). No mutta kai se hitaasti hyvä tulee toimii nyt tässäkin tapauksessa, ehkä. En nyt kuitenkaan ihan älyttömiä määriä enää syö vain herkkuja, joten kyllä se tästä.

Vauvan liikkeet vatsassa vain voimistuvat ja ihana, kun ne tuntee jo niin hyvin. On mieletön tunne, kun tunnet kuinka pieni sieltä töytäisee vatsaa ja joka kerta se saa hymyn huulille. Ei siihen tunteeseen vain kertakaikkiaan kyllästy. Ja kuinka sitä heti huolestuukaan, jos pieni ei ilmoita liikkeillään olemassaolostaan niihin tuttuihin aikoihin. Onneksi on se doppleri.

Useimmiten helmivauva liikkuu eniten, kun laitan taaperoa päiväunille, silloin kun katsomme pienten kanssa Pikku Kakkosta tai juuri silloin, kun menen itse nukkumaan. Iltaisin vatsassa käykin aikamoiset jumpat, jotka kestää yllättävän kauan. Onkohan odotettavissa taas iltavirkku vauva, niin kuin pari edellistäkin on ollut.

Raskaus etenee mukavaan tahtiin ja mitään suuria vaivojakaan ei ole ollut. Yöt nukun tosi hyvin, eikä vessaan tarvitse nousta. Nyt tosin olen heräillyt pari kertaa öisin, kun pienin sairastaa ja minun on pakko yölläkin tarkistaa, että kaikki on kunnossa. Korvien lukkoon meneminen on ainakin hetkellisesti jättänyt minut rauhaan, onneksi. Suihkussa käydessä alkaa helposti pyörryttää ja välillä on vielä sydämentykytystä ja hengästymistä. Muuten menee oikein kivasti.

Kommentit (2)

Meinasitko hommata sisarusrattaita, vai ajattelitteko pärjätä ilmankin?:)

Me pärjätään ilman. 🙂
Paljon joudutaan kulkemaan autolla (puistoon, kauppaan jne), niin tuplille olisi tosi vähän käyttöä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X