äiti ja melukylän lapset - Banneri

Muistatteko, kun kerroin hurahtaneeni neulomiseen. Jep, se hurahdus sen kuin vain jatkuu ja jos jonkinmoista on jo valmistunut. Neulominen on oikeastaan aika rentouttavaa puuhaa ja kiva päästä pukemaan myöhemmin pienen päälle itsetehtyjä juttuja. Tein helmivauvalle jo yhden kokonaisen setinkin, johon kuuluu pipo (vilahti yhdessä postauksessa täällä jo aiemmin), tuubihuivi, tumput sekä tossut.

Ennen luin paljon esimerkiksi blogeja, kun oli aikaa tai näpersin yö myöhään kakkukoristeita. Nyt käytän kaiken ylimääräisen aikani neulomisen parissa. On kiva kun tulosta syntyy ja luonteelleni sopii juuri hyvin tämmöiset pienet ja nopeasti valmistuvat jutut. Hauska on se, että olen innostunut kehittelemään ja koittamaan tehdä myös ilman valmiita ohjeita. Kuten noihin tumppuihin ja tossuihin tein korvat.

En oikein tiennyt miten ne kuuluisi tehdä, joten tein monta erilaista koeversiota ja lopulta sain kavennukset menemään jotenkin niin, että sain haluamani muodon  ja koon aikaiseksi. Olen itse lopputulokseen tyytyväinen, kun onnistuin niissä edes jotenkin. Tossut tein Novitan vauvan neuletossut ohjeella. Itselläni oli käytössä vain hieman ohuemmat puikot ja lopuksi en kääntänyt vartta ja lisäsin niihin tupsut ja nuo korvat.

Katsoin aina ihaillen muiden itsetehtyjä juttuja ja ajattelin etten koskaan osaisi. Sitten tuli tämä raskaus ja yhtäkkinen into tehdä. Ja onnistuin, aika hieno fiilis.

Tumput tein oikeastaan ensimmäisen löytämäni ohjeen avulla. Ohjeen löysin Onnellisten Tähtien Alla -blogista, tosin muistaakseni tein hieman lyhyemmän varren ja joustinneuleen jälkeen neuloin vain aina oikeaa. Lopuksi tein samanlaiset pupunkorvat, kuin tossuissakin ja neuloin ne kiinni tumppuihin.

Vauvan kypärämyssyn neuloin myös Novitan ohjeen mukaan. Se olikin kiva tehdä, tosin noita lisäyksiä taisin tehdä hieman väärin, kun sain aikaan ihmeellisiä reikiä, mutta eipä nuo haittaa. Jos innostun tekemään vielä kolmannen pipon, pitää googlata tarkemmin, mitä tein väärin. Itsellä kun on nämä kaikki termit täysin hukassa. Tekoturkistupsun ostin käsityömessuilta.

Tuubihuivin tein ihan omasta päästä. Loin vain silmämääräisesti hyvältä näyttävän määrän silmukoita ja neuloin aina oikeaa niin kauan, kun korkeus vaikutti hyvältä. Sitten lopuksi vain yhdistin pitkän kaistaleen päät toisiinsa. Kaikissa on ollut lankana Novita Baby Wool, paitsi tuubihuivissa se oli ohuempi Novitan Baby merino.

Noin, nyt olen päässyt hehkuttamaan teille itsetehtyjä juttujani. Toivottavasti ne ovat kaikki sitten sopivia vauvalle, kun on niiden aika päästä käyttöön. Hauska miten jostakin asiasta voi innostua näin paljon, vaikka aikoinaan on inhonnut koko hommaa. Saa nähdä, vaikka tässä kohta koittaisi tehdä itselle villasukatkin.

Ihanaa viikonloppua!

Kommentit (2)

Silmukoita voidaan neuleeseen lisätä monella tyylillä.
Jos silmukan lisää langankiertona puikolle, jää neuleeseen melko näkyvä reikä. Langankiertoa käytetään tehostekeinona esimerkiksi pitsineuleissa, joissa reikä todella halutaan näkyviin.
Silmukan saa lisättyä myös nostamalla lanka kahden silmukan välistä. Reikä jää neuleeseen siitäkin, mutta ehkä vähän pienempi. Jos taas tuon kahden silmukan välistä nostamansa langan kiertää ympäri, ei neuleeseen jää reikää lainkaan.
Näitä kyllä oppii, kun tekee. Ja hienoa, kun teet!
Netistä löytyy myös paljon ohjevideoita, varsinkin englannin kielellä, joista katsomalla voi oppia vaikeammin selitettäviä juttuja.

Niin ja niille, jotka eivät osaa vielä itse tehdä, suosittelen reilusti ostamaan niitä ihania juttuja paikallisilta käsityöharrastajilta. Myyjäisiä on joulun alla vaikka kuinka ja esimerkiksi Toristakin löytyy vaikka mitä ihanaa!

Kiitos paljon näistä. 🙂
Olen katsellut paljon mallia videoista ja niiden avulla onnistunut kyllä monessa. 😀
Ihanaa viikkoa sinne.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X