äiti ja melukylän lapset - Banneri

Raskausviikko 27 (26+0 – 26+6) pyörähti eilen käyntiin ja päiviä laskettuun on jäljellä enää alle 100. Myös sokerirasitus on nyt takana. Vauvan paino alkaa näillä viikoilla lähennellä jo kiloa ja toinen raskauskolmannes alkaa vedellä viimeisiään. Kysynpähän vaan, miten tämä odotus eteneekin näin nopeaa vauhtia?

Viikko on ollut todella kiireinen ja ohjelmaa on ollut ihan jokaiselle päivälle. Ei se ihme ole, että odotus menee nopsaan, kun ei kerkiä edes ajatella odottavansa. Yöt olen saanut nukuttua hyvin, eikä välillä päivisin nukutut päikkärit onneksi ole vaikuttaneet yöuniini. Nyt ei ole tullut osteltua pienelle mitään, kun olen neulonut aina kun siihen on ollut aikaa. Siksi blogi ollut hieman hiljaisempi, kun on pitänyt valita jompi kumpi. Molempia kun ei ole kerennyt.

Maanantaina oli sokerirasitus

Jonka olisin muuten unohtanut, ellei puhelin olisi sunnuntaina piipannut ja muistuttanut illalla aloitettavasta paastosta. Minulle, joka tankkaan illalla ihan valtavan määrän vettä, oli kamalin osuus olla juomatta 12 tuntia. Syömisen kanssa ei tehnyt tiukkaa, mutta juomisen kanssa teki. Aamulla suu oli ihan kuiva ja mietin vain sitä hetkeä, kun saisin kulauttaa vettä alas oikein kunnolla.

sokerirasitus

Meidän paikkakunnalla siis on ohjeistus, ettei saa juoda mitään, eikä syödä 12 tuntiin. Ilmeisemmin eri paikkakunnilla on eri ohjeistuksia. Meidän labrasta vielä varmistin, niin ei saa juoda sitä vettä ollenkaan. Joillakin paikkakunnilla kuulemma sitä jopa suositellaan.

Sokerirasitus meni kuitenkin ihan hyvin. Se sitruunalta maistuva ällöttävän makea litku (yök) meni kyllä alas, kunhan vaan joi sen mahdollisimman nopeasti. Hieman tuli höntti ja humalainen olo sekä päässä pyöri, mutta siitä selvittiin kuitenkin hyvin. Kaikki verikokeet saatiin otettua myös samasta kädestä, mikä oli itselläni toive. Ja kun oli vielä labran paras pistäjä, niin ei käsikään tullut yhtään kipeäksi.

Sokerirasituksen lisäksi minulta otettiin vasta-aineet, vauvan rh, Hb, ferritiini ja siinä taisi olla jotain muutakin vielä. Monta putkea verta kuitenkin otettiin. Eilen kävin kysymässä tulokset ja sokerirasituksesta selvisin läpi (wuhuu), hb oli 117 ja ferritiini 27. Muita tuloksia ei vielä näkynyt. Nyt tuota rautaa pitäisi ottaa joka päivä ja katsotaan kuinka vatsa sen kestää.

Nyt oikein ihanaa keskiviikkoa sinulle.

Kommentit (8)

Heippa! Itselläni ei vatsa oo kestänyt mitään rautavalmisteita, nyt käytössä rautasuihke jota jo raskausaikana suosittelivat mulle neuvolassa, tosi hyvä, ei ota vatsaan!kannattaa kokeilla.ihanaa odotusta!! 😍

Kiinnostaisi postaus teidän kodista. Minkälaisia huoneratkaisuja suurperheellä on jne 🙂

Kodista olen postaillut aiemmin jonkin verran. 🙂
Lyhyesti yläkerrassa on kaksi huonetta, joista yhdessä on esikoinen ja isomman huoneen jakavat kaksi seuraavaa. Alakerran makuuhuoneen jakaa kaksi seuraavaa ja pienein nukkuu vielä meidän kanssa samassa huoneessa. 🙂

Älä sit vaan lopeta sitä rautalisää synnytykseen! Sun rauravarastot on kuulepas ihan tyhjät, ei oo ihme jos vähän väsyttää. 😲 (hemoglobiini ei kerro rautavarastoista mitään!!) Raskaus kuluttaa sun kropasta loputkin raudat, mutta niin tekee myös imetys. Joten jos vaan mitenkään päin vatsa kestää jotain rautavalmistetta niin tankkaa rautaa ainakin vuosi synnytyksen jälkeenkin. Rautavarastot täyttyy muutenkin toooosi hitaasti, saatika raskaana tai imettäessä.

Heikot rautavarastot vaikuttaa vauvaankin!

Juu en ole lopettamassa, ja sitä nyt mitataan sitten myöhemmin uudestaan ja katsotaan lähteekö se siitä nousuun. 🙂 Huomasin kyllä omasta olosta, ettei väsymys ole ollut enää sellaista normaalia väsymystä.
Luinkin siitä, että kestää kauan, että rautavarastot siitä kohenee, joten täytyy vain löytää vatsalle sopiva valmiste, jos tuo nykyinen alkaa tökkiä.

Vida Vahva Rauta on hyvä vatsalle. Mulla sama Hb kuin sulla ja auttaa. Saa ainakin luontaistuotekaupoista. Apteekeista en tiedä. Rauta on kapselina.

Kiitos paljon tästä vinkistä. Pitää laittaa valmiste ylös. 🙂

Hei, tuohan kuulostaa hyvältä, pitää tutustua tähän. 🙂
Kiitos paljon.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X