äiti ja melukylän lapset - Banneri

Tänään vihdoin oli joulukuun ensimmäinen päivä, nimittäin lapsista osa odotti todella kovasti joulukalenterien avaamista. Me ostettiin ihan normaalit suklaakalenterit tälle vuodelle. Jokaiselle löytyi sellainen jonka halusivat, tosin nuorimmainen saa kyllä vielä mennä ilman suklaakalenteria. Isommat avaavat omansa niin, ettei pienempi sitä näe ja meillä on sellainen satukirja, jossa on 24 satua, joten se riittää vielä hyvin.

Joulukuu on meillä aina se täysin kuukausi. Tuntuu että joka ikinen viikonloppu on aivan täynnä. Poikamme syntymäpäivätkin pitäisi keritä juhlimaan ennen joulua ja oman oloni vuoksi pyydetään juhlimaan vain kummit, setä, tädit sekä mummut ja papat. Mahdollisimman pienessä pidetään porukka, koska haluan päästä mahdollisimman helpolla. Lisäksi kaverisynttäritkin olisi vielä järjestettävänä.

Joulukuun ensimmäinen päivä joulunodotus alkaa kunnolla

Joulunodotus on kyllä koko hommassa ihan parasta. Glögin tuoksua, pipareiden leipomista sekä koristelua, joulutorttujen paistamista ja maistamista. Joulumusiikkia, jota soitetaan muuten paljon. Meillä ei ole mitenkään suuremmin jouluna laitettu mitään koristeita. Joitakin tekstiilejä vaihdan ja muutaman koristeen tuon esille, mutta joulutähdet ikkunoissa ja kuusi luo meillä sen tunnelman.

Viime vuonna meillä oli pitkästä aikaa aito joulukuusi ja niin tulee tänäkin vuonna. Tekokuusi ollaan kuitenkin koottu siksi aikaa kunnes tilalle tulee aito. Ja monesti tuo tekokuusi eksyy sitten isommille lapsille yläkertaan luomaan tunnelmaa.

Joululahjoja en ole hommannut vielä yhtäkään. Yleensä tässä vaiheessa niitä on kertynyt jo hyvä määrä, mutta nyt en ole saanut aikaiseksi. Tosin, en tänä vuonna meinannut hankkia edes montaa lahjaa ihan siitäkin syystä, että meillä vaan on jo niin älyttömän paljon kaikkea. Sukulaisille olen usein hommannut joka vuosi kalenterit lasten kuvilla, mutta tänä jouluna ne jää hankkimatta, koska en halua, että kalenteri on koko vuoden ilman vauvan kuvia. Tilaan kelenterin/kalenterit vasta sitten, kun vauvastakin on muutama kuva sinne.

Oikein ihanaa alkanutta joulukuuta juuri sinulle. Oletko sinä hankkinut joululahjoja vai onko sinulla sama tilanne kuin minulla, että kaikki lahjat on vielä hankkimatta?

Seuraa meitä myös instagramissa

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X