äiti ja melukylän lapset - Banneri

Joulu on ihan kohta täällä, enää muutama hassu yö. Joko teillä on rauhoituttu joulun viettoon, vai vieläkö riittää paljon tehtävää? Joko on jouluruuat jääkaapissa, vai kaupassa vielä, niin kuin meilläkin? Tämä on itselleni jo kuudes joulu, kun istun joulupöydässä raskaana. Oma onni on se, että olen muutenkin aika huono syömään jouluruokia ja itselle riittäisi vain se kerta syödä niitä.

Mutta koska meillä mies rakastaa jouluruokaa, syödään sitä usein kolmena päivänä ja lapsille ollaan monesti valmistettu sitten kylkeen muutakin. Ainakin niille, joille riittäisi jouluruoka yhtä nopeaan kuin itsellenikin. Makaronilaatikko uppoaa tuolloin todella hyvin.

Joulupöydässä on tarjolla aina monenlaisia herkkuja

Me syömme jouluna sekä kotona että mummulassa ja molemmissa on tarjolla hieman erilaisia juttuja. Kraavikalasta en ole koskaan välittänyt. Meillä mies valmistaa meidän joulupöytään kraavikalan aina itse ja moni sitä syövä kehuu makua hyväksi. En välitä myöskään mädistä, kylmäsavulohesta ihan sellaisenaan (vinkki: kannattaa googlettaa porkkala, jos kylmäsavulohi on herkkuasi. Porkkala on porkkanasta valmistettu, mutta muistuttaa maultaan kuulemma kylmäsavukalan makua, joten se sopii hyvin odottaville äideille) ja juustoista olen syönyt jotakin, mutta raskaana ollessa skipannut nekin. Jos on ollut kylmäsavuporoa, olen sen jättänyt raskaana ollessa väliin. Sillinkin olen aina jättänyt ottamatta raskaana ollessa, ihan varuiksi vain.

Meidän joulupöydässä on myös maksalaatikkoa, rusinoilla ilman muuta. Muistan kuinka aikoinaan koulussa sen mainitessani opettajani tuumasi sen olevan koiranruokaa, eikä kuuluvan ollenkaan joulupöytään, heh. No mutta meillä se on aina kuulunut jouluun ja se on yksi oma lempparini. Mites teillä? Sitä olen ottanut aina jonkin verran, yleensä vain toisella ruualla. Muuten laatikoista uppoaa porkkana ja jonkin verran lanttua, mutta niitäkin aika vähän. Pakasteherneitä meillä ei ole ollut joka joulu, mutta jos on, niin ne kiehautetaan kunnolla ihan joka kerta, oli joku raskaana tai ei.

Että tämmöinen ronkeli täällä hei! Mutta joka joulu olen saanut täytettyä lautasen ihan kukkuralleen asti, sillä joulupöydässä on niin paljon kaikkia herkkuja, joita tulee syötyä. Onko siellä muilla raskaana olevilla jokin joulupöydän herkku, jota tekisi paljonkin mieli?

Meitä voit seurata myös instagramissa.

Kommentit (6)

Me saatiin juuri tietää odottavamme viidettä lastamme ja tää taisi olla ehkä kolmas kerta raskaana joulupöydässä 😊 kaloja jäin itse kaipaamaan, kun niistä pidän.
Ei kai glögi tai piparit ole kiellettyjä? Itse olen niitä ainakin raskausaikana syönyt, vaikka tarkka olen ollut ruokarajoitteista 🤔

moiks!ite neljä joulua raskaana ja joulun kamalint kun ei voi syödä kalaa eikä pipareit eikä glögiä.harmi mut lohdutan itteeni et parempi näin kun kesä kuumalla hikoilla.

Sielläkin useampi raskaus jouluna takana. 🙂
Mä olen kyllä juonut glögiä ja syönyt muutaman piparin (en kauheasti pipareista välitä). 🙂
Hih, ei kyllä tarvii tähän vuodenaikaan hikoilla.

Oi kuinka ihanaa, tuhannesti onnea teille.♥
Minä olen ymmärtänyt, että niitä saa kyllä raskaana ollessa juoda ja syödä. 🙂 Itse olen ainakin juonut glögiä ihan jokaisessa odotuksessani joulun aikaan ja pipareista en niin hirveästi välitä, mutta kyllä olen niitäkin syönyt. 🙂

Kiitos paljon! ❤️😊
Joo inkiväärin määrä niissä on niin olematon, että itsekin olen glögiä juonut. Ja sen yhen piparin syönyt, ei oikein enempää uppoa 😁

Niin on. 🙂
Juu piparit ei oikein ole nyt uponnut. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X