äiti ja melukylän lapset - Banneri

Eilen täyttyi 28+0 ja raskausviikko 29 lähti käyntiin. Samalla alkoi raskauden viimeinen kolmannes! Vauvahan syntyy jo ihan pian! Tiedän, että päivittelen tätä usein, mutta en voi sille mitään, sillä nämä viikot vain oikeasti kuluu yhdessä hujauksessa. Ehkä tämä touhukas arki tekee sen, ettei koko odotusta kerkiä pahemmin edes fiilistellä.

Vatsa kasvaa tasaisesti ja nautin todella siitä kun se pyöristyy ja näkyy. Pidän siitä, kun vauva potkii vatsassa ja mietin usein millainen hän mahtaa olla. Myös erilaiset nimivaihtoehdot pyörivät päässä. Onneksi ihania vaihtoehtoja on paljon, joten sen kanssa ei tule olemaan ongelmaa. Ja on minulla jo yksi suosikki yhdistelmä ”valmiina”.

Raskausviikko 29 starttasi neuvolakäynnillä

Eilen tuli käytyä neuvolassa, jossa otin samalla myös influenssarokotteen taaperon kanssa. Hieman siitä tuli käsi kipeäksi, mutta iltaa kohden sekin kipu hellitti. Painoa kertyy tasaiseen tahtiin, nyt sitä on tullut raskauden alusta seitsemisen kiloa. Raudan syöminen tuottaa tulosta ja hb on lähtenyt nousuun. Vauva majailee vatsassa poikittain, tai ainakin oli sillä hetkellä kun tutkittiin, sillä hänhän nyt pyörii vatsassa jatkuvasti. Sf-mitta kulkee hieman alle keskikäyrän, siellä missä se on muistakin lapsista mennyt.

Hieman harmittaa, kun olisi monta asiaa joista tännekin kirjoittaa, mutta ei meinaa vain saada aikaiseksi. Olo on iltaisin aika vetämätön ja aloitin virkkaamaan yhtä vähän isompaa juttua vauvalle, joka vie myös aikaani. Toisaalta on tehnyt ihan hyvää keskittyä sen tekemiseen, kun siinä oikeasti rentoutuu todella kivasti. Mitään ”pakko remontoida” fiilistä ei siis ole vieläkään tullut, vaan edelleen olen käsitöiden lumoissa. Vilautan niitä sitten teille, kun saan niitä valmiiksi.

Raskausviikot tuntuvat etenevän vain niin kovaa vauhtia, etten edes tajua kuinka lähellä vauvan syntymä oikeasti on. Äitiysloma alkaa jo seitsemän viikon päästä ja jos viikot jatkavat tätä vauhtia, niin sehän on jo ihan juuri. En ole edelleenkään tehnyt oikein mitään hankintoja, mutta kerkiäähän tässä vielä. Niitä tuplarattaita katselen käytettynä, mutta tunnun olevan sen verran tarkka, että tiedä sitten hankinko ne pian vallan uutena. Onneksi niiden kanssa ei nyt mikään hirveä kiire ole.

Ihanaa alkanutta viikkoa sinulle!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X