äiti ja melukylän lapset - Banneri

Se pyörähti tänään käyntiin jo raskausviikko 30 ( 29+0 – 29+6). Iik, aika hurjaa, että laskettuun on jäljellä enää vain 77 päivää! Vauva tuntuu majailevan nyt vatsassa pää ylhäällä ja peppu alhaalla. Olisi kyllä mukavampaa, kun kiepsahtaisi siellä toisin päin.

Iltavirkku hän tuntuu olevan edelleen ja en saa nukutuksi toisen mesomiselta, joten monesti oma nukkumaan meneminen venyy sinne 01 – 01.30 välille. Kun sitten nukahdan, niin nukun kyllä oikein hyvin aamuun asti. Onneksi ei tarvitse nousta öisin vessaan, sillä silloin nukahtaminen voisi viedä aikaa.

Tämä valvominen ei mitenkään tullut yllätyksenä, sillä näin se meni kahdessa edellisessäkin odotuksessa. Vauvan synnyttyä rytmi pysyi samana, joten se odotusajan valvominen valmisti hyvin tulevaan. Saa nähdä sitten millainen nukkuja tästä vauvasta tuleekaan.

Tämä raskausviikko 30 on saanut myös tajuamaan sen, että synnytys lähestyy ja sen myötä moni asia pyörii mielessä

Huomaan, että näillä viikoilla lähestyvä synnytys on alkanut pyöriä mielessä. Koska edellinen oli hurjan nopea (35min) ja siinä oli lopussa kamalia hetkiä, kuten tiukalle kiertynyt napanuora, sen leikkaaminen heti kun oli mahdollista, vauva ei hengittänyt hyvin ja hierottiin häntä kätilön kanssa yhdessä, jotta hengitys saatiin kulkemaan. Ja se hätääntynyt tunne, mikä itsellä oli, niin ne hetket ovat nyt pyörineet paljon mielessä.

Mitä luultavammin tämäkin synnytys käynnistetään, juuri noiden nopeiden synnytysteni takia ja koska matka sairaalaan on sen noin 70km. Tai tätä mieltä oltiin neuvolassa, että käyn lääkärillä loppuraskaudessa ja jos hän laittaa siitä taas lähetteen Tayssiin, jossa tilanne taas arvioidaan. Eihän se varmaa ole, että tämä syntyy yhtä nopeaan, mutta aika todennäköistä se kuitenkin on.

Jos aika käynnistykseen tulee, haluan sen taas mahdollisimman lähelle laskettua, jotta paikat olisivat sitä ajatellen mahdollisimman kypsät. Ihannehan olisi ihan luonnollisesti käynnistyvä synnytys, mutta edellisen synnytyksen lopun perusteella vauvalla olisi ollut hätä, jos olisi syntynyt muualla kuin sairaalassa. Joten en todellakaan halua synnyttää vahingossakaan kotiin tai matkalle.

Vaikka olen tuosta edellisesn synnytyksen lopusta puhunut kätilön kanssa sekä neuvolassa, tuntuu se nyt jotenkin kummittelevan mielessäni useinkin. Täytyy siis puhua siitä ilmesemmin uudestaan neuvolassa, ettei mikään jää kaihertamaan mieltä ajatellen tätä tulevaa synnytystä.

Nyt kuitenkin koitan hetkeksi unohtaa koko synnytyksen ja nauttia siitä, kun pieni kieppuu tuolla vatsassa. Ja ajatelkaa raskausviikko 30, aika hurjaa!

Kommentit (4)

Voi aika menee nopeasti, kohtahan se helmikuu jo onkin 🙂

Mua kiinnostaisi mitkä sun edellisten vauvojen syntymäpainot on olleet? Entä onko sulla sf mitat kertoneet vauvan koosta? 🙂

Mulle on tulossa viides lapsi ja ekaa kertaa sf on ihan alaköyrällä ja ultrankin mukaan vauva on keskivertoa pienempi. Muut lapset olleet 3400-3600g syntyessään. Onko sinulla kukaan lapsista ollut pienempi tai suurempi kun muut sisarukset?

Vastahan sä kirjoitit näitä juttuja Saagasta! 😱 Miten aika voi mennä näin nopeasti?? 😂😄 Kohta teillä on vauva ❤️

No sanoppa muuta, menee ihan hullun nopsaan tämä aika! 😀
Niinpä, aivan ihanaa.♥

Niin se menee, ihan hullua kuinka nopsaan. 🙂

Meidän lasten syntymäpainot on olleet
1: 3330g 2: 3220g 3: 2990g 4:3250g 5: 3415g 6: 3215g
Sf-mitta mulla on kaikista kulkenut siinä keskikäyrän paikkella. 🙂 Osalla välillä sen alapuolella paljonkin ja osalla mennyt välillä pikkuisen keskikäyrän yläpuolella. Paljon on vaikuttanut kuka on mitannut ja vauvan asentokin. 🙂

Mulla meni ensimmäisessä odotuksessa käyrä aika alhaalla, mutta uskon sen johtuvan siitä, kun laskettu oli varmasti merkitty väärin (mulla oli silloin tosi epäsäännöllinen kierto). Nimittäin neuvolan mukaan laskettu olisi ollut 22.7. ja jokainen ultra näytti 1.8. Silti laskettua ei koskaan muutettu, vaikka heitto oli noin iso. Lopulta vauva syntyi 2.8.. Kolmas lapsemme on ollut kaikista kevyin, mutta hänestäkin sf mennyt ihan keskikäyrän tuntumaa. Viides taas tähän asti ”isoin”, mutta hänestäkin käyrä mennyt samoin kuin muista.
Ihanaa odotusta sinne.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X