äiti ja melukylän lapset - Banneri

Ihanaa sunnuntaita! Ajattelin kirjoitella meidän viikonlopun kuulumisia, kun en muistaakseni ole sellaisia aikoihin kirjoitellut. Koska vauvan syntymä lähenee vauhdilla, olen halunnut viettää lasten kanssa enemmän aikaa niin, että välillä mukanani on vain yksi tai pari lasta.

Perjantaina kahden vanhimman tyttären tullessa koulusta kotiin lähdettiin ostoksille. Koska me kaikki tykätään käydä kaupoilla, oli kiva lähteä käymään jossain, vaikka mitään erikoista ei lähdettykään hakemaan. Ajeltiin IdeaParkkiin. Se on yksi ehdoton lempparini sen takia, kun kaikki löytyy samasta paikasta. Sai kyllä jälleen todeta sen, kuinka helppoa tuon kaksikon kanssa on käydä ostoksilla ja ylipäätänsä missään.

IdeaParkin jälkeen käytiin vielä tosi nopealla pyörähdyksellä Ikeassa. Sielläkin onnistuu käymään nopsaan, kun tietää mitä lähtee hakemaan. Sinne lupasin mennä tyttöjen kanssa vielä paremmalla ajalla käymään. Tuosta ajettiin vielä ruokakaupoille ja siitä sitten kotiin. Tämmöiset reissut on meille tosi tärkeitä. Isommat tykkää, kun käydään jossain ilman nuorempia sisaruksia ja kukaan ei nirise tai narise joko vois mennä toiseen kauppaan. Lisäksi pienemmät saivat sitten viettää aikaa kotona isin kanssa.

Vietettiin viikonlopun aikana paljon aikaa myös koko perheen kesken

Lauantaina mentiin koko perheen kanssa jäälle luistelemaan. Tai muut luisteli paitsi Saaga ja minä. Oli hieno keli, kun jään pinnalla ei ollut kuin hento kerros lunta ja pinta oli tasainen. Mies kävi edellisenä iltana tarkistamassa jään paksuuden, että se varmasti kestäisi. Vietettiin jäällä reilu tunnin verran, jonka jälkeen mentiin lasten isomummun ja isopapan mökille paistamaan makkarat.

Taapero nautti, kun sai painaa menemään ja muutama liukastuminenkaan ei harmittanut. Itsellä meinasi tulla lopussa jo hieman kylmä, kun jostain syystä monikaan lämmin vaate ei mahdu päälle. Esimerkiksi toppahousuja on turha edes kuvitella laitavansa jalkaan. Onneksi ei kuitenkaan ollut kuin muutama aste pakkasta, pärjäsi ohuemmillakin.

Myöhemmin kävin vielä lenkillä, kun löytyi energiaa siihen. Illasta pienempien kolmen mentyä nukkumaan väkersin pitkästä aikaa kakkuun koristeita. Olihan se kivaa puuhaa pitkän tauon jälkeen. Koristeiden parissa jatkan parin päivän päästä, kun viimeistelen ne.

Sunnuntai onkin sitten kulunut rentoillen ja ihan kotosalla ollen. Vähän pitäisi kyllä koittaa siivoilla. Kolmen nuorimman tyttären kanssa kuunneltiin vauvaa dopplerilla ja jokainen halusi sen jälkeen kuunnella myös omaa sydäntä. Heistä oli hauskaa, kuinka jokaisen sydän kuulosti erilaiselta. Taapero kuunteli tärkeänä vielä pehmolelunsakin vatsaa ja sydäntä.

Sellaisia viikonlopun kuulumisia tältä suunnalta. Tästä on hyvä jatkaa kohti uutta viikkoa ja ensi viikonloppuna meillä onkin luvassa kummipojan ristiäiset. Toivottavasti teilläkin on ollut oikein mukava viikonloppu.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X