äiti ja melukylän lapset - Banneri

Nyt olisi ipanaan naputeltu synnytystoivelista. Miten se onkin omalla kohdalla jotenkin niin vaikea tehdä. Edelliset synnytykset ovat olleet niin nopeita, ettei siinä paljon ole mitään erikoista keretty toteuttaa, ehkä siksi se lista jää aika lyhyeksi. Edellisillä kerroilla koko touhu on ollut sellaista rytinää, että olisi kyllä kiva, jos tällä kertaa se ei olisi ihan niin vauhdikas ja oma pää kerkeisi siihen touhuun mukaan.

Viimeisestä kahdesta synnytyksestäni sen verran, että molemmissa olen ollut spinaalipuudutusneula selässä vauvan jo puskiessa kovasti pihalle. Tuolloin puudute on tuntunut aina hyvältä ratkaisulta, mutta jälkeenpän on harmittanut, että se puudute on tullut otettua enää siinä vaiheessa. Tosin, kukaan ei ole siinä tilanteessa uskonut vauvan jo syntyvän. Ei ole ollut kiva maata sängyllä puutuneena ns turhaan. Niinpä tällä kertaa kirjoitin synnytystoiveisiini, että haluaisin kovasti tsemppausta loppuun ja selvitä ilman puudutetta, varsinkin jos loppu on jälleen yhtä vauhdikas. Lisäsin kyllä vielä, etten täysin poissulje kivunlievitystä.

Minun synnytystoivelista on kyllä tosi lyhyt

Avautumisvaiheeseen toivoin sitä, että pystyisin olla pystyasennossa, jumppapallolla tai hakeutua niihin asentoihin, joihin kroppa minua ohjaa luonnollisesti. Näin on onneksi ollut monessa synnytyksessäni, joten uskoisin sen tälläkin kertaa onnistuvan. Jos sänky tuntuu parhaimmalta juuri silloin, niin sitten olen siinä. Sitä kun ei koskaan tiedä mikä tilanne silloin on.

Kerroin toivelistassani siitä, kuinka kaipaan ponnistusvaiheessa tsemppaamista, sillä se on itselle ollut synnytyksessä se vaihe, kun kaipaan tukea. Ehkä se johtuu juuri siitä, kun se vaihe on tullut aina niin rytinällä ja vaikka se on ollut hetkessä ohi, luulen sen paniikin johtuvan juuri siitä kun  ei pysy vauhdissa mukana. Tulee tunne, että juurihan synnytys alkoi, joko muka ollaan tässä vaiheessa. Kerroin, kuinka haluan ponnistaa mieluiten joko kyljeltään tai ehkä jopa puoli-istuvassa asennossa. Jalkoja en halua telineisiin, sillä se vain nostattaisi viime hetken panikointiani.

Synnytyksen jälkeen laitoin toiveeksi saada vauvan heti ihokontaktiin ja päästä potilashotellin, mikäli meidän molempien vointi sen tulee sallimaan. Olin siellä edelllisen lapsemme kanssa ja se oli kyllä ihan mahtavaa. Sai rauhassa tutustua vauvaan ja olla juuri niin kuin halusi. Puhumatta siitä, kuinka hyvää ruoka oli ja se hotellihuone. Toivotaan siis, että kaikki tulee menemään hyvin ja pääsemme sinne.

Synnytystoivelista kannattaa kyllä tehdä. Se saa pohtimaan omaa synnytystä ja asioita, jotka ovat itselleen tärkeitä. Meillä jokaisella se on erilainen ja jokaisella synnytyskerralla se voi olla erilainen. Huomaan oman listan olevani lyhyt ehkä sisksikin, että lähden synnyttämään avoimin mielin. Otan vastaan tilanteet ja teen päätöksiä myös silloin. Vaikka yleensä rakastan tehdä listoja ja tykkään, että kaikki on valmiiksi suunniteltu, on synnytys sellainen asia, jossa annan tilanteen kuljettaa.

Laitan tähän linkin, jossa pääset hyvin katsomaan miltä sinun synnytystoivelista näyttäisi.

Kommentit (4)

Mä taas haluan roikkua ehkä niissä kankaissa. Niillä voisin kuvitella saavani sellaisen tuetun asennon jossa ylävartalo olis suunnilleen pystyasennossa ja olisin sitten osittain polvilleen tai puoliksi seisovassa asennossa. Näin voisin kuvitella että painovoima tekisi tehtävänsä. Tosin tayssiin uusissa saleissa olis kyllä kiva kokeilla allastakin mutta sitten ei saisi selkäpuudutteita. Nyt kun tuntemukset on että parin viikon sisään tapahtuu niin päivittäin tulee ajateltua synnytystä

Itse menin mahdollisimman pitkään ilman lääkkeellistä kivunlievitystä. Istuin jumppapalolla suihkussa, pidin lämmintä selässä, kävelin ja makasin. Synnytyssalissa sain Pudendaalipuudutteen ja olin siihen erittäin tyytyväinen. Kaikki meni hyvin ja ”helposti” ja päästiin vauvan kanssa hotelliin, heti kun huone vapautu

Kuulostaa oikein ihanalta. 🙂
Tosi kiva, että pääsitte vielä hotelliin. Siellä saa rauhassa tutustua pieneen.♥

Jännät ajat sielläkin edessä, tsemppiä synnytykseen. 🙂
Ne kankaat on kyllä varmasti hyvät ja on kiva, kun Tayssissa nyt mahdollisuus synnyttää myös veteen. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X