äiti ja melukylän lapset - Banneri

Tästä aiheesta toivottiin minulta postausta ja mielelläni siitä kirjoitan. Täytyy sanoa, että lähestyvä synnytys on pyörinyt mielessä nyt todella paljon, onhan laskettuaika jo ihan juuri. Minulta on kysytty nyt muutamaan kertaan jännittääkö minua mahdollinen synnytyksen nopeus? Ja täytyy sanoa ihan rehellisesti, että kyllä jännittää ja aika paljonkin. Jos matka sairaalaan olisi lyhyempi, ei varmasti jännittäisi tällä tavalla. Mutta koska matkaa on reilummin ja on vielä talvi, jolloin esimerkiksi kova lumisade voi hidastaa matkaa, alkaa jännitys olemaan kova.

Jännittää myös se, että jos synnytys etenee yhtä huimaa vauhtia kuin edellinenkin, miten saan pidettyä lopun kaaoksen tunteen poissa. Millä saada pää mukaan siihen, että se voi taas olla vain muutama hassu supistus ja vauva on jo sylissä? On todella vaikea selittää sitä tunnetta, kun ei meinaa sisäistää sitä, kun kätilö sanoo vauvan olevan jo ihan siinä ja vasta hetki sitten oli ollut ensimmäinen supistus.

synnytyksen nopeus

Vaikka nopeassa synnytyksessä on paljon hyvää, niin ennemmin ottaisin hieman maltillisemman vauhdin, jolloin supistusten teho kasvaisi vähitellen ja kerkiäisi kunnolla niiden mukaan. Syöksysynnytyksessä se supistusten teho on todella kova ja itselläkin vauvat ovat vain tulleet ulos, eikä mitenkään ole voinut hidastaa heidän tuloaan ja kätilötkin ovat sen huomanneet.

Synnytyksen nopeus jännittää, koska sairaalaankin on matkaa

Niinpä jännittääkin se, jos synnytys alkaa kotona ja pitäisi lähteä sairaalaan ja emme kerkiäisi lähellekään sitä ja vauva syntyisi matkalle. Se on se isoin huoleni, matkasynnytys. Suunnitelmana onkin ambulanssi, jolloin voi vaikka synnyttää siellä, vaikka ennemmin kyllä ehtisin sinne sairaalaan asti. Vaikka sanotaan, että usein nopeat synnytykset päättyvät hyvin ja ilman ongelmia, jäi kuopuksen syntymän lopusta itselle pieni pelko. Onneksi tuolloin olimme sairaalassa ja kaikki päättyi onnellisesti.

Olen myös varautunut siihenkin tilanteeseen, että synnytys tällä kertaa kestääkin. Vaikka olenkin ollut nopea synnyttäjä on hyvä tiedostaa sekin, ettei se automaattisesti tarkoita sitä, että tämäkin syntyy syöksyllä. Synnytys kun on joka kerta ihan uusi kokemus, eikä sen kulkua voi koskaan ennustaa. Vauvan tarjontakin vaikuttaa siihen millä vauhdilla sieltä ollaan tulossa.

Jännityksellä nyt odotellaan sitä millainen kokemus tällä kertaa saadaan. Yllättääkö synnytyksen nopeus meidät tälläkin kertaa ja oma pää ei ehdi synnytykseen kunnolla mukaan vai saadaanko hieman maltillisempi vauhti ja oma pää kerkiää siihen mukaan? Tärkeintä kuitenkin on se, että vauva syntyy turvallisesti ja sekä vauva että minä voimme synnytyksen jälkeen hyvin. Ehkä se kaaoksen tunne taas jotenkin saadaan haltuun, jos tämäkin tulee vauhdilla. Jännittääkö? No kyllä, mutta sillä mennään mitä vastaan tulee.

Ps. Tällä viikolla on käynti äippäpolilla, iiik!!!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X