äiti ja melukylän lapset - Banneri

Viimeisiä viedään, kun sovellus tiistaina ilmoittaa, että se alkaa raskausviikko 40 (39+0 – 39+6). Päiviä laskettuun on seitsemän ja pieni on valmis syntymään koska vain. Kirjoitan tätä tekstiä sunnuntaina, joten eihän sitä tiedä vaikka pieni olisi jo syntynyt, kun tämä ajastuksella tulee.

No mutta miten menee ja mitä kuuluu? Joko hankinnat on kaikki valmiina ja mitä muuta? Meillä menee vatsan kanssa hyvin. Tankataan säännöllisesti hieman suklaata, koska edellisessä neuvolassa paino oli hieman laskenut, heh mikä tekosyy. Turvotuksia on sen verran, että oli pakko luopua sormuksista, aika pitkälle selvittiin, ennen kuin niistä piti kokonaan luopua.

Vauva liikkuu vatsassa välillä niin, että kalvot vain paukkuvat ja välillä on taas todella hiljaista ja kerkiää jopa huoli tulemaan siitä, onhan kaikki siellä hyvin. Voisin ihan hyvin odottaa vauvan syntymää vielä pari viikkoa, varsinkin tuon rs-viruksen takia, jota tuntuu pyörivän nyt paljon ja koska odotusaika on ihanaa. Samalla sitä on näillä vikoilla viikoilla huolissaan siitä, että vauvalla on vatsassa kaikki kunnossa.

Raskausviikko 40 – melkein kaikki hankinnat tehty

Melkein kaikki hankinnat on tehty, enää muutama pikku juttu, mutta tärkeimmät on nyt hankittuna. Ostin sen sitterinkin nyt meille. Malliksi valikoitui BabyBjörn Balance Soft -sitteri. Se ainakin vaikuttaa oikein hyvältä ja löysin sen hyvällä alella. Meillä ei ole ennen vastaavaa ollut, mutta paljon olen kuullut juuri noista sittereistä hyvää.

Olen voinut todella hyvin tämän viikon. Saan nukutua öisin todella pitkiä pätkiä, eikä vessaan tarvitse nousta, vaikka vauva onkin tullut vatsassa alaspäin. Olen saanut ihanasti virtaa, tai ehkä se on tämä pesänrakennusvietti, joka sen on aiheuttanut tai rauta alkaa puremaan oikein kunnolla.

Jännittäviä aikoja täällä kuitenkin elellään. Saa nähdä kirjoittelenko viikon päästä teille jo vauvauutisia vai jatkuuko odotus vielä. Oma sairaalakassi on pakattuna ja nyt vain jännätään. On tämä raskausviikko 40 sellaista jännittävän kutkuttavaa aikaa. Meidän meininkiä voi seurailla myös instagramissa.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X