äiti ja melukylän lapset - Banneri

Odotusaikana mietin vauvalle nimiä heti, kun sain tietää kumpaa odotimme. Nimiyhdistelmien tekeminen on yksi kivoimmista hommista ja saatan tehdä niitä useita, jotka sitten näytän miehelleni ja hän sanoo niistä oman mielipiteensä. Tällä kertaa nimi löytyi aika helposti, sillä taaperomme aikaiset listaukset olivat vielä tuoreessa muistissa.

Mielestäni tytölle on paljon helpompi keksiä nimi. Ehkä se johtuu siitä, että lähipiirissämme on niin paljon poikia, että tuntuu niiden kaikkien ihanien nimien olevan jo käytössä. Tytölle löysin taas niin monta kaunista nimeä, että ei tuottanut ollenkaan vaikeuksia löytää sitä oikeaa.

Meidän kaikki lapset alkavat joko E tai S kirjaimella, joten poikkeusta ei tehty tälläkään kertaa. Lapset tosin ilmoittivat heti, ettei S kirjaimella alkavaa nimeä enää, sillä niitä on perheessämme jo niin paljon. Olin heidän kanssa kyllä samaa mieltä, vaikka tiesin sen tarkoittavan parin ihanan nimen pois tippumista listalta. Ne olivat Sylvi ja Seela.

Nimi, joka on ollut mielessä jo vuosia, mutta jäänyt antamatta

Niinpä nimiyhdistelmät, joita tein alkoivat E kirjaimella. Voisinkin laittaa teille tähän muutaman etunimen, joista itse tykkäsin todella paljon, mutta niistä mikään ei päätynyt tyttäremme nimeksi. Niitä olivat mm. Eevi, Ellen, Eleonora, Eela ja Elle. Näistä Ellen oli pitkään ihan kärkipäässä, muttei sitten kuitenkaan ollut meidän vauvalle se oikea.

Minulla on ollut yksi E:llä alkava nimi, johon ihastuin vuonna 2011, kun tyttäremme joutui sairaalaan ja hänellä oli huonekaveina samanikäinen tyttö, jolla oli tämä nimi. Muistan, kuinka sanoin miehelleni, kuinka kaunis nimi. Olen sitä pari kertaa ehdottanut nimeksi, mutta se on kuitenkin jostain syystä karsiutunut pois. Ehkä se on vain odottanut oikeaa käyttäjää.

Tyttäremme sai kolme nimeä, niin kuin isommillakin sisaruksilla on. Tällä kertaa mikään nimi ei tule suvusta, vaan ne on valittu sen mukaan mikä eniten miellyttää. Kolmannesta nimestä olen pitänyt jo useamman vuoden ja tällä kertaa halusin sen käyttöön. Toinen nimi viittaa ihan suoraan syntymäkuukauteen, niin kuin isosiskollaankin (Helmiina), joka on syntynyt samana kuukautena. Lisäksi se on erittäin kaunis. Se on ollut myös vauvan työnimi ja kauneutensa takia jää käyttöön. Ja etunimen taustan kerroinkin jo.

Meidän tyttäremme sai nimekseen Eedit Helmi Matilda. Tuo nimi on minusta hänelle niin täydellinen.

Meidät löytää myös instagramista.

Kommentit (34)

Hei, ollaan mietitty yhtenä vaihtoehtona myös Eedit-nimeä. Kiinnostaisikin tietää, miten nimi on toiminut käytännössä? Joutuuko aina kertomaan, miten nimi kirjoitetaan, kun kirjoitusvaihtoehtoja on useampia?

Pikkusiskoni nimi on Eedit 😀 Tuossa kirjoitusasussa olevana se on muuten aika harvinainen, useammin näkyy Edith tyylisenä.

Juu, Edith on yleisempi kirjoitusasu. 🙂

Oho nyt oli nimi jota en oo koskaa kuullut 😀

Aijjaa. 😀
Edit nimestä on useampi kirjoitusasu kuten Edith, Eedit, Eedith. Meille tämä valinta oli niistä se mieluisin. 🙂

Mitä nimiyhdistelmä teidän muilla lapsilla on? 😍 Oon aina haaveillut ison lapsikatraan nimeämisestä 🙈

Nimipostausta on vielä tulossa ja siinä näkyy sitten sisarustenkin nimet.♥
Hih, ihana haave, toivottavasti pääset sen toteuttamaan. 🙂

Äitini oli syntynyt 1923, ja hänen tätinsä, eli ukkini sisko oli Helmi Matilda. Hän oli syntynyt 1800-luvun puolella, joten noin ne samat nimet kiertää noin 100 vuoden syklillä. Mietin samaa nimeä tyttärelleni, mutta päädyin sitten toiseen nimeen. Oman tyttäreni työnimenä oli Emmi Albertiina, nimen virkeästä haltijasta oli lehtijuttu, kun täytti 100v tytärtä odottaessani.

Niin ne vanhat nimet sieltä vaan tulee taas esille. ♥
Ihana työnimi ollut teidän tytöllä.:)

Meillä myös Eedit. Eedit Angelina.

Oi kuinka ihana nimiyhdistelmä siellä.♥

Olisi ihana kuulla myös teidän muiden lasten nimet, kun kuopuksella on niin kaunis nimi ♡

Moikka, tulossa on postausta jossa näkyy myös sisarusten nimirimpsut. 🙂

On kyllä aivan ihanan nimen tyttönne saanut❤ Ja aivan hirvittävän suloinen pieni❤ Minunkin joku tytöistäni olisi varmaan Eedit jos siskoni ei olisi ehtinyt ensin käyttää nimeä 😊

Kiitos paljon.♥ Hän on kyllä todella ihana ja suloinen pieni.♥
Voihan sen antaa vaikka joskus toiseksi nimeksi. 🙂

Voi miten kaunis nimi! 😍 Onnea pikkuneidille nimestä!

Ihana nimi ❤️ Meidän Emin toinen nimi on Edith, mun mummon toisen nimen mukaan. Mietittiin pitkään, sitä ekaksi nimeksi 🙂 Elle nimeä mietin myös aluksi Emille 😀

Kiitos.♥
Kaunis nimi teidän tytöllä.♥

Ihana nimi, meidän tyttö myös Eedit ❤️

Kaunis nimi! Kiva, kun kerroit nimenvalinnan taustaa. Meidänkin kuopuksen toinen nimi on Helmi ja kolmas nimi Matilda😊

Kiitos.♥
Hih, Helmi ja Matilda sopii kyllä hyvin yhteen.:)

Kaunis nimi! Meillä Eedit oli pitkään vahvana suosikkina toiseksi nimeksi, mutta kun tytär syntyi päätettiinkin vaihtaa se toiseen joka tuntui enemmän hänelle sopivalta. 🙂

Kiitos.♥
Niin se nimi saattaa vaihtua, kun näkee millainen vauva sieltä syntyy. 🙂

Oi onnea vauvasta ja hänelle kauniista nimestä. Meidän esikoinen on myös Edith, kirjoitusasu hieman eri, mutta lausunnaltaanhan se on aivan sama.

Kiitos.♥
Niin se lausutaan. 🙂 Edith oli meillä se toinen vaihtoehto kirjoitusasuksi, mutta päädyttiin siihen joka lausutaan ja kirjoitetaan samoin. 🙂

Ihana nimi😍😍😍 voisin laittaa omalle lapselle ihan täysin saman nimen!

Kiitos paljon.♥
Hih, onnistunut yhdistelmä siis taisi tulla. 🙂

Oi että miten on ihana nimi tytöllä <3
Itse täällä pyöritellyt nimiä toisin kun esikoista odottaessa oli helposti pojalle nimi
Joka sitten annettiinkin nimeksi hänelle kun oli poika <3 emme siis tienneet kumpi tulee eikä ole tämän toisen kanssa vielä päätetty että halutaanko tietää kumpi tulee 🙂
Mutta nyt tytölle olis helppo keksiä Nimi
Ehkä E:llä alkava olisi kiva kun Esikoinen on kanssa E alkuinen

Kiitos paljon.♥
Oi, se nimien pyörittely on niin kivaa, vaikka välillä voikin epätoivo iskeä kun ei meinaa löytyä sitä oikeaa. 😀
Meillä ei selvinnyt ensimmäisen, eikä toisen sukupuoli aikoinaan ultrassa, mutta muista on näkynyt. 🙂
E:llä alkavat nimet on kyllä kauniita ja valinnanvarakin on hyvä. 🙂

Ihanaa nimeä olette miettineet. ❤️ Meillä ei vielä ole ollut tilanteita jossa oltaisiin jouduttu nimen kirjoitusasua korjaamaan. 😊

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X