äiti ja melukylän lapset - Banneri

Meidän vauvan ristiäiset piti pitää sunnuntaina 29.3. , mutta kun tilanne tällä hetkellä on nyt mikä on, peruuntuivat ristiäiset ja niitä vietetään vasta touko/kesäkuussa. Tai senhän näkee sitten mikä silloin on tilanne ja koska niitä todellisuudessa päästään viettämään. Seurakunnalta kun ei annettu vielä uutta päivää, vaan otan yhteyttä, kun näyttää siltä, että tilanne rauhoittuu yhtään.

Olemme yhdessä mieheni kanssa päättäneet, että niihin ristiäisiin tulee paikalle vain meidän perhe ja vauvan kummit oman perheensä kanssa. Tämä siksi, että emme tiedä kuinka paljon ristiäiset nyt siirtyvät ja ne luultavasti pidetään sitten lyhyellä varoitusajalla. Luultavammin vauva sitten kastetaan seurakuntatalolla, kotona kastamisen sijaan. Se tietty harmittaa, mutta koen sen sitten helpommaksi, kun sinä päivänä ei olisi muuta kuin kaste. Säästyisi ainakin siivoamiselta.

Tilanteet ovat muuttuneet niin paljon lähiaikoina, että tämä vaihtoehto tuntuu nyt paremmalta, kuin ilmoitella jatkuvasti uutta päivää ja järjestelyitä monelle ihmiselle. Nimittäin ennen ristiäisten peruuntumista se oli juurikin sitä, ettei oikein tiennyt onko ne ristiäiset vai ei. Ja kun sain kutsut lähetettyä viestillä kaikille, niin seuraavana päivänä jo pahoittelin ristiäisten peruuntumista.

ristiäiset

Nyt kun ristiäiset siirtyy, voisi pitää pienet ”nimiäiset”

Päätimme, että vauvan nimeä juhlitaan pienten ”nimiäisten” muodossa kotona sitten sukulaisten kanssa samalla, kun juhlimme meidän huhtikuisten tyttäriemme syntymäpäiviä. Se menee sopivasti siinä samalla ja vauva saa edes jonkinlaiset nimijuhlat. Tämä tuntui meistä parhaimmalta ratkaisulta ja sukulaisistakin tämä järjestely on ok. Saa nyt nähdä, koska nämäkään juhlat päästään järjestämään.

Meillä on ollut tapana paljastaa vauvan nimi vasta ristiäisissä, mutta koska ne siirtyivät, ilmoitin vauvan nimen itse maistraattiin ja nimi otettiin käyttöön ja silloin se kerrottiin läheisillekin. Joten nimen paljastamista ei venytetty ”nimiäisiin”, vaan silloin sitten juhlitaan vauvan nimeä, josta puuttuu se nimen paljastaminen.

On tuo virus saanut kyllä kaikki järjestelyt uusiksi. En odotusaikana voinut edes aavistaa, kuinka vaikeaa olisi järjestää vauvalle ristiäiset ja millainen härdelli tästä tulisi. Mutta tärkeintä on se, että vauvalla on nyt nimi ja ristiäiset saadaan joskus pidettyä ja sukulaisetkin toivon mukaan pääsevät juhlimaan lastemme syntymäpäiviä ja ”kilistelemään” vauvamme nimelle.

Kommentit (10)

Hei, löysin vasta äsken blogisi. Tämä oli ensimmäinen teksti, jonka ennätin lukea. Ollaan ihan samassa tilanteessa. Meillä ois ollu ristiäiset nyt tulevana lauantaina. Päädyttiin niin et kastetaan pieni perheen kesken kirkossa niin kuin oli suunnitelmissa, mutta juhlat peruttiin ja siirrettiin johonkin tulevaisuuteen. Mietittiin julkaistaisko vauvan nimi sukulaisille videolla, joka nauhoitetaan kastetilaisuudessa. Näin pääsisi suku osallistumaan etänä.

Kaunis nimi!
Oli minun suosikkini tytärtä nimettäessä, mutta ei silloin mennyt mieheltäni läpi.

Meillä nimi on aina ollut valmiina jo laitoksella ja olemme sen myös kaikille silloin ilmoittaneet. Esikoisen kohdalla ne toiselt nimet varmistuivat vasta ristiäisten kynnyksellä, mutta nuoremmille, joiden sukupuolen tiesimme jo ennen syntymää, on nimet kokonaisuudessaan julkaistu jo vauvan syntymästä kerrottaessa.

Se on kyllä todella kaunis.♥
Meilläkin on ollut valmiina, mutta ollaan haluttu aina ensin katsoa tuntuuko nimi oikealta, ennen kuin sen paljastamme muille. 🙂
Ihanaa viikkoa sinne.♥

Milloin julkaiset vauvan nimen täällä tai instassa?

Huomenna tulee tänne blogiin. 🙂

Tämä on kyllä vaikuttanut varmasti monien juhliin yms. kovin.
Onneksi saitte hyvän vaihtoehdon ja muutkin oli siihen tyytyväisiä 🙂

Mukavia juhlia, kun juhlitte! <3

https://www.kotonajakaupungilla.fi/2020/03/korona-matkalta-karanteeniin.html

Kyllä on, harmillinen juttu varsinkin niille joilla peruuntuu tämän takia mm häät.
Mutta me saimme järjesteltyä onneksi kaiken toisella tavalla. Aika sitten näyttää muuttuuko suunnitelmat vielä kuinka. 😀
Kiitos, ihanaa viikkoa sinne. ♥

Moikka, ihana kun löysit blogiini ♥ ja pahoittelut että vastaan vasta nyt. Teen sunnuntaisin nyt äippäloman ajan blogijuttuja, joten vastaaminen siksi kestää.
Oi, aika ihana idea tuo kuvaaminen ja sitä kautta sukulaisetkin pääsisi osallistumaan. Toteutuiko tämä teillä? 🙂

Toteutui tavallaan. WhatsApp ryhmään ei vain saanut liitettyä kovin pitkää videota, mutta tärkeimmän kohdan kyllä. Sukulaiset kovasti kiittelivät videota. Ja juhlat järjestetään varmasti, kunhan tilanne tässä maailmassa rauhoittuu.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X