äiti ja melukylän lapset - Banneri

Jokohan sitä vihdoin voisi huokaista helpotuksesta ja todeta, että taudit olisi nyt takana päin. Lähes koko helmikuu sairastettiin, joten josko tämä maaliskuu oltaisiin terveenä.  Kun tämänkokoiseen perheeseen iskee jokin tauti, se ei olekaan hetkessä sairastettu, vaan siinä saattaa mennä pisempikin tovi. Suoraan sanottuna suurperheen sairastaminen on hanurista!

Vatsatauti iski kahteen kertaan peräkkäin, onneksi se ei käynyt kaikkia läpi ja onneksi vauva ei sitä saanut. Yksi lapsistamme sai taudin kolme kertaa. Voin sanoa, että siinä oksennuksia siivotessa lensi useampikin kirosana. Ykien siivoamista ämpäristä helpottaa muuten paljon, kun ämpäriin laittaa muovipussin, jonka vain vaihtaa. Pusseja kyllä menee (ja kumihanskoja), mutta tämmöiselle pöpökammoiselle se on kivempi vaihtoehto, kuin ämpärin huuhtelu ja siitä tulevien roiskeiden välttely.

Itsehän olet suurperheen halunnut

Yhdessä vaiheessa olohuoneen lattia oli täynnä pelkkää sänkyä ja sairastavia lapsia. Osa isommista lapsista koitti viettää mahdollisimman paljon aikaa yläkerrassa, jottei saisi tautia. Osa paremmalla menestyksellä ja osa huonommalla. Minä hinkkasin pintoja monta kertaa päivässä ja toivon vain, että tauti loppuisi ja ei menisi kaikkia läpi. Ei onneksi mennyt, mutta rinnalle iski sitkeä virus, jonka takia taapero oli kovassa kuumeessa 1,5 viikkoa. Ihan kamalan hurja tauti oli.

Aikoinaan kun päivittelin kuinka kamalaa on, kun iso perhe sairastaa, sain pariinkin otteeseen kuulla, kuinka on turha valittaa, kun itsehän olen suurperheen halunnut. Eikö ison perheen äideillä ole sitten lupaa valittaa, kun tauti iskee perheeseen? Kyllä on, ihan yhtälailla kuin kenellä muulla tahansa. Eipä se sairastaminen kivaa ole, olipa perhe sitten minkä kokoinen vain. Tiedän, ettei valittaminen paranna, mutta helpottaa omaa oloa edes vähän.

Nyt kun taapero vuotaa enää ihan vähän räkää ja yskä alkaa helpottaa on ihana nähdä kuinka hän on päivä päivältä enemmän oma touhukas itsensä. Vauvakin sai itselleen flunssan, mutta pääsi lopulta sen kanssa suht helpolla. Kyllä täällä kuulkaa panikoitiin kuinka pian ollaan osastolla vauvan kanssa, muttei onneksi mennyt niin tukkoon.

Nyt todella toivon, että tämän suurperheen kevät saa terveempää jatkoa ja saadaan nauttia vauvasta terveenä. Toivottavasti teillä on ollut terveempi vuoden alku.

Ihanaa NAISTENPÄIVÄÄ.♥

Kommentit (6)

Kiitos tsempeistä! Tänään tosiaan vauvan kans käytiin terveyskeskuksessa ja kurkunpääntulehdus sai spiiraa ja kortisonia, reppana kun nyt pystynyt nukkumaankin ettei koko aikaa tarvi yskään herätä. Yöllä oksensi limaa ja oli niin tukkoinen, et arvelin et pakko käyttää päivystyksessä, vaikka sinne ei kovin mielellään mene kun saa odottaa ja jonottaa nyt selvittiin 2h…uuden vuoden aaton aattona odotettiin lääkärille 6kk ikäsen kans 3h ennen ku sisään päästiin…yks vanhempi rouva sanoi että on sinulla kiltti vauva kun jaksaa noin odottaa kun vanhemmatkin jo hermostuu! Mutta toivotaan terveempiä kevät päiviä. Ja onnittelut suloisesta vauvasta koko perheelle! T: Liisa

Oli lapsia yksi tai seitsämän kyllä äiti saa kirota oksutautia. Et sinä tautia ole halunnut. Toivotaan että taudit olisi teidän perheessä tältä talvelta/keväältä sairastettu.

Olen niin samaa mieltä. 🙂
Täällä ollaan nyt oltu hetki terveenä ja miten ihanaa se on ollutkaan kaiken sen sairastelun jälkeen.♥

Meillä ollaan sairastettu joulusta asti. Rs-virus tuli pienimpään. Olin osastolla vauvan kans.Muillakin oli samaa mut lievempänä. Mahatauti vkon viiveel seuraavaan…nyt jälleen kurkunpääntulehdusta voi että inhoan sitä yli kaiken meillä nyt eskarilainen joka saa sen helposti nyt kotikonstein selvitty mut joulu yönä ambulanssi kävi kaksi reissua spiiraa antamassa. Ja nyt nuorin 8kk niin hänellä myös kurkunpääntulehdus, mutta toistaiseksi koti konstein selvitty. Meillä myös 7lasta 6tyttöä ja 1poika!

Voi ei, kuinka kauan teillä on sairastelu kestänyt ja tuo kurkunpääntulehdus on todellakin kamala. 🙁 Meillä kävi myös vuosi sitten jouluna ambulanssi, jonka kyydillä poika lähti sitten terveyskeskukseen isänsä kanssa. Ihan hurjan paljon tsemppiä sinne ja toivon todella sinne terveempiä päiviä.♥

Voi pientä. 🙁 Toivottavasti teillä voidaan siellä jo paremmin.♥
Kiitos onnitteluista.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X