äiti ja melukylän lapset - Banneri

Ajattelin kertoa hieman, miten meillä nukutaan. Meidän makuuhuoneessa nukkuu sekä vauva että taapero ja yöt sujuvat oikeastaan todella hyvin. Mietin alkuun, kuinkakohan taapero saa nukutuksi, jos vauva itkee paljon yöllä, mutta taapero ei ole häriintynyt vauvan itkuista. Vain muutamana yönä hän on herännyt vauvan itkuun ja lopulta sitten nukahtanut nopeasti uudestaan.

Illalla laitamme taaperoa nukkumaan mieheni kanssa sen mukaan, kumpi ehtii. Taapero usein haluaa, että minä vien ja olen paljon vienytkin. Usein vauva on mukana ja imetän häntä sitten siinä samalla. Meillä taapero haluaa, että huoneessa ollaan sen aikaa, kun hän nukahtaa. Odotusaikana ajattelin, että opetetan nukahtamaan yksin ennen vauvan syntymää, mutta päätimme luopua siitä ajatuksesta, koska toiselle oli niin iso turva, että vanhempi on samassa huoneessa.

Yleensä hän nukahtaa nopeasti ja jos hyvin käy niin vauvakin nukahtaa siinä samalla. Monesti kuitenkin vauva saattaa olla illasta itkuinen ja monta kertaa hän on itkeskellyt siinä. Se ei onneksi ole taaperoa haitannut, hän on vain ihanasti huudellut vauvalle omasta sängystä ja saattaa haluta silittää vauvaa.

Tämä toimii ja meillä nukutaan hyvin

Taapero on mennyt nukkumaan kahdeksan aikoihin. Vauva nukkuu illasta aika katkonaisesti ja nukkuu yleensä niitä pätkiä vaunuissa, jotka olen tuonut olohuoneeseen. Hän nukahtaa kunnolla vasta lähempänä puolta yötä tai reilusti sen yli. Itse valvon yleensä siihen asti ja kun vauva on syönyt, menemme makuuhuoneeseen. Saan silloin nukuttua kerralla pidemmän pätkän, jonka ansiosta jaksaa herätä yöllä paremmin.

Vauva nukkuu vieressäni, joten yölliset syötöt sujuu todella helposti. Hän herää 2 kertaa syömään. Toisella syötöllä hän saattaa jäädä tunniksi hereille ja hieman itkeskelläkin. Varsikin, jos edellisellä kerralla ei ole tullut röyhtäisyä. Onneksi tutti ja sylissä pitäminen sekä makuuhuonetta edestakaisin ravaaminen auttaa ja hän lopulta nukahtaa. Ihan joka yö tätä ei onneksi ole ollut ja taaperokan ei ole tuosta häiriintynyt.

Nukun oikeastaan ihan saman verran kuin odotusaikana ja heräilen suunnilleen samoihin aikoihin. Ensimmäinen on siinä kolmen aikaan ja toinen on viiden aikoihin. Yleensä noihin ikoihin heräilin odotusaikana (silloin kun heräsin) joko hakemaan lisää närästyslääkettä toi vessaan.

On ihanaa, että meillä nukutaan näin hyvin ja tämä nukkumisjärjestely toimii. Sitä jaksaa hyvin pyörittää arkea ja aamuisin ei ole rättiväsynyt olo.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X