äiti ja melukylän lapset - Banneri

Niin se kului jälleen vuosi ja meidän pieni tyttäremme on nyt kaksivuotias. Äkkiä on nämä kaksi vuotta mennyt. Välillä kun tuntuu siltä, että se oli kuin eilinen kun hän syntyi ja ihastelin siellä hotellissa pientä kääröä. Ja samalla tuntuu kuin siitä olisi pieni ikuisuus kun hän syntyi. Ja vastahan me juhlimme yksivuotiasta ja nyt on taas vuosi kulunut lisää.

Kaksivuotiaamme juttelee välillä muutamia parin sanan lauseita. Vielä ei paljoa niitä lauseita tule, mutta hänen sanavarastonsa kasvaa ihan hurjaa vauhtia ja päivittäin tulee uusia sanoja. Hän toistaa lähes kaiken kuulemansa ja iloitsee kun huomaa onnistuvansa. Saa nähdä millainen höpisiä hänestä lopulta kuoriutuu, kun pääsee kunnolla vauhtiin.

Hän on aika nopeasti tulistuva luonne ja todellakin sen huomaa, jos ei saa haluamaansa tai asiat eivät mene niin kuin hän oli ajatellut. On siinä kyllä tullut ihan äitiinsä. Niinpä joskus on päiviä, kun hän kirkuu kovaa ja itkun seasta koittaa selittää mikä nyt on vialla. Yksi suurin murheista on, jos hän ei pääse vaikka kylpyyn, vaikka on hakenyt jo pyyhkeenkin valmiiksi. Ei ole aina helppoa tuo taaperon elämä.

Kaksivuotias on ihan loistava isosisko

Hän on ihan mahtava isosisko. Vauvan itkun kuullessa tulee heti antamaan tuttia ja laittaa sideharsoa vauvan päälle lohdukkeeksi. Samalla on kovin huolissaan, jos vauva ei niillä rauhoitu ja taas kovin ylpeä, jos vauva niillä rauhoittuu. Äidin imettäessä vauvaa, tulee hän oman nukkensa kanssa sohvalle ja antaa hänkin vauvallensa maitoa. Niin ihana näky.

Hän on myös tarkka siitä, että vauva on mukana kun lähdemme ulos ja vauva ei saisi jäädä ollenkaan vaunuissa yksin ulos nukkumaan. Vauvalle annetaan suukkoja ja leikkiessä koitetaan antaa vauvallekin jokin lelu jolla leikkiä mukana.

Ulkoilu on taaperomme ihan lempi juttu. Siellä hiekkalaatikko, keinu ja trampoliini on ne jossa viihdytään vaikka kuinka kauan. Unohtamatta vesileikkejä. Oli pihassa sitten iso tai pieni lätäkkö, löytyy meidän taaperomme sieltä. Ja mikäs siinä, onhan ne vesileikit ihan parasta.

Hän on kova tutkimaan paikkoja ja kiipeilee ihan kaikkialle. Kaappien sisältöä on kiva tutkia, piirtäminen on kivaa ja sisarusten leikkeihin on kiva päästä mukaan. Hän rakastaa musiikkia, kylpemistä ja ulkoilua. Hän on edelleen aika äidin tyttö ja viihtyy paljon sylissä. Edelleen hänen pienet kädet kaulan ympärillä on jotain niin ihanaa.

Täytyy sanoa, että meidän kaksivuotias on aivan ihana tapaus. Paljon onnea rakas Saaga.
Ihanaa vappua kaikille.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X