äiti ja melukylän lapset - Banneri

Minulla oli jälkitarkastus, kun synnytyksestä oli kulunut seitsemän viikkoa. En ole ehtinyt kirjoittaa siitä aiemmin tänne blogiin, mutta instagramissa olen siitä kertonutkin storyjen puolella jonkin verran.

Menin jälkitarkastukseen hieman jännittynein fiiliksin. Jännitin lähinnä, onko kaikki palautunut niin kuin pitää, kuten kohtu ja onko niissä tutkimuksissa kaikki kunnossa. Mieleeni ei kertaakaan tullut, että verenpaineissani voisi olla jotakin häikkää. Nehän ovat aina olleet matalat, välillä jopa ihan liian matalat.

Mutta niin kuulkaa kävi, että sisätutkimuksessa kaikki oli oikein mallikkaasti. Lantionpohjan jumppaa suositeltiin jatkavan ja sitä olen tehnyt synnytyksestä asti. Olin loppu odotuksessa sen kanssa hieman liian laiska. Mutta kun sitten mittailtiin verenpaineita oli yllätys aikamoinen, kun lukemat olivat minulle ihan poikkeuksellisen korkeat.

Onneksi jälkitarkastus paljasti korkeat verenpaineet

Verenpaineita mittailtiin kuusi kertaa ja käytettiin kahta mittaria. Lääkäri sekä terveydenhoitaja olivat jo sitä mieltä, että mittarissa on oltava vikaa, mutta kun toinenkin mittari näytti lukemiksi 170/89 oli pakko uskoa, että verenpaineet huitelee nyt aivan liian korkealla. Odotusaikana korkein minulta mitattu verenpaine on ollut 122/74. Yleensä lukemat oli alle 110/64-68.

Lääkäri kertoi, että minulla voisi olla raskausmyrkytys, joka voi hyvin tulla vielä raskauden jälkeenkin. Tai sitten hormonit ovat nostaneet verenpainettani. Sain kotiin mukaan verenpainemittarin ja ohjeeksi mittailla verenpaineitani kahden viikon ajan. Lisäksi minun tuli tikuttaa pissaa, ja infota heti, jos siinä olisi jotain häikkää. Lisäksi minun piti välttää liikaa suolaa, lakritsia sekä salmiakkia. Jos verenpaineet ei lähtisi laskuun olisi pakko aloittaa lääkitys ja jos paineet vielä nousisi lisää, se olisi heti yhteys lääkäriin.

Mittailin verenpaineita kotona ja alkuun ne oli tosi hurjia ja olin todella huolissani. Lukemat 145/89, 143/86, 167/88 ja 166/95 eivät ole minulle mitenkään normaaleja. Alapainekin nousi muutamaan kertaan yli sadan. Ja kun paineet oli korkealla löi pulssi alle 50, usein 41-44 paikkeilla. Sekään ei kuulemma ole hyvä yhdistelmä.

Vapun vuoksi käyntini neuvolaan hieman venähti ja viime viikolla siellä vihdoin kävin. Paineet lähtivät puolentoista viikon mittailun jälkeen laskuun, mutta vielä kolmenkin viikon jälkeen ne ovat minulle vielä hieman korkeat. Ei onneksi kuitenkaan enää olla noissa lukemissa, vaan menty paljon paljon parempaan suuntaan. Terveydenhoitaja oli sitä mieltä, että selviäisin ilman verenpainelääkitystä. Lääkäri katsoo tällä viikolla mittailujeni tuloksia ja sitten olen taas viisaampi tämän suhteen.

Onneksi oli tuo jälkitarkastus, muuten en olisi tiennyt korkeista paineista mitään ja laittanut päänsäryt vain hartiajumin piikkiin. Että semmoinen yllätys tuli sieltä. Huolestuin alkuun todella paljon ja näin painajaisia, mutta nyt on luottavainen fiilis siihen, että paineet saatiin tarpeeksi alas. Mietin jo, että onko lakun syöminen nostanut paineita, mutta neuvolassa oltiin sitä mieltä, ettei se niitä noin korkeiksi olisi nostanut.

Kommentit (2)

Mulla ihan sama homma paineiden kanssa nyt kuudennen lapsen syntymän jälkitarkastuksessa, että paineet koholla eikä ikinä ole heittelyitä ollut edes raskausaikoina. Eikä oikein mitään selitystä asialle keksitty neuvolassa tai lääkärillä. Kunnes eräs ilta hoksasin, että tämä varmasti johtuu tästä koronaeristyksestä! Niin älyttömästi hommaa koko ajan kuuden pienen lapsen kanssa, kun ollaan kaikki kotosalla normaalien koulu/eskari/päiväkoti päivien sijaan. Koko ajan saa vauva kainalossa olla sen sataa asiaa tekemässä, niin ihmekös että mulla paineet koholla. Voisiko sinullakin johtua juuri siitä, että arki on nyt ollut erilaista (työteliäämpää)? Nyt kun lapset tällä viikolla palailleet koulu ja päiväkotielämään, niin on paineetkin hieman jo laskemaan päin.

Ihana ollut lukea sun blogia ❤ löytyy niin paljon yhtäläisyyksiä. Kaikkea hyvää teille!

Niin mistä sitä tietää olisiko johtunut tuosta. Hommaa on kyllä ollut aikalailla ja jo sairaalasta kotiin palattua oli kaikenlaista (vatsatauti, taaperon pitkään jatkuva virus, korona ja sitten etäkoulu). Onhan tuossa ollut kaikenlaista. Mutta onneksi paineet laskivat sen verran, että ilman lääkitystä selvisin.:)
Ihana juttu, että siellä alkanut paineet laskea alaspäin. 🙂
Kiitos ihana kuulla ja samoin sinne kaikkea hyvää.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X