äiti ja melukylän lapset - Banneri

Enää muutama päivä etäopetusta jäljellä, ennen kuin lapset palaavat takaisin kouluun. Meillä etäopetus on sujunut todella hyvin. Ollaan saatu päiviin oikein toimiva rytmi, jonka mukaan ollaan menty. Olen ollut oikein tyytyväinen siihen, kuinka opettajilta on tullut läksyt ja opetus etänä on sujunut meistä moitteettomasti.

Lapset olivat niin innoissaan, kun kuulivat koulujen taas aukeavan, vaikka tietävätkin, ettei mikään ole samalla tavalla kuin silloin ennen. On paljon asioita, jotka tehdään eri tavalla, mutta silti he odottavat sitä, kun näkevät kavereitaan. On ollut pitkä aika olla erossa ystävistä ja varsinkin meidän nelosluokkalainen ja eskari laskee päiviä torstaihin.

kouluun

Tuntuu vähän hassulta, että lapset palaavat kouluun vain muutamiksi päiviksi, mutta toisaalta se on hyvä. Yksi opettajista on ilmoittanut pitävänsä matikassa kokeen, jotta näkee vähän onko lapset pysyneet kuinka kärryillä. Mielestäni tämä on oikein hyvä asia, sillä ainakin selviää, pitääkö sitä opetella syksyllä lisää.

Lapset eivät ole koskaan kaivanneet näin paljon kouluun

Tämä etäkoulu sai lapset ymmärtämään, kuinka kiva ja tärkeä juttu se koulussa käyminen onkaan. Vaikka se joskus tuntuukin mälsältä nousta aikaisin aamulla, on se koulu kuitenkin ihan mahtava juttu. Etäopiskelu oli alkuun kivaa, mutta kyllä sekin alkoi puuduttaa lapsia ja myös äitiä, joka koitta pitää päivisin kolme pienintä pois häiritsemästä, tosin vauva nyt oli melkein aina mukana, ellei nukkunut.

On kuitenkin ollut kiva seurata läheltä lasten opiskelua ja kuulla heidän ollessa opejen kanssa meetissä, kuinka opettajat opettavat ja vitsi kuinka onnellinen olen noista opettajista, jotka lapsiani opettavat. Teki mieli itsekin lähteä takaisin koulun penkille istumaan, hih.

Nämä muutamat päivät kuljetan nyt itse lapsia kouluun ja osa tulee sitten koulukyydillä kotiin päin. Tuntuu jotenkin itsestä paremmalta tehdä se niin, kuin että kulkisivat muutamalla eri kyydillä kouluun. Ja saavatpahan aamulla nukkua edes hieman pidempään.

Meillä nyt palataan ihan hyvillä mielin kouluun ja toivotaan kovasti, että pysyttäisiin terveenä. Nyt nämä muutama päivä tehokasta etäopiskelua ja lasten valmistamasta uuteen ja ihan erilaiseen kouluarkeen.

Kommentit (4)

Tuli mieleen tälläinen kysymys että millä otat kuvia lapsista ym. Onko joku kamera mitä suositella tai puhelin? 🙂

Meillä on myös etäkoulu sujunut jouhevasti.
Mukana lapsista ei ole vielä edes ilmoittanut ikävöivänsä kouluun.
Toki he sinne torstaina menevät.

Tosi kiva juttu. 🙂
Toivottavasti siellä alkoi lähiopetus mukavasti.
Ihanaa alkavaa viikkoa.♥

Moikka,
mulla kameran runkona Canon 6D ja putkena siinä Sigman 50mm 1.4 🙂
Suurimman osan kuvaan tuolla järkkärillä, joitakin satunnaisia kuvia on otettu puhelimella. Mun puhelin tällä hetkellä on Honor 8.
Itse olen tykännyt tuosta 6D paljon, mutta se on kookas. Itseäni se ei kuitenkaan ole koskaan haitannut. 🙂 Jos kaipaa pienempää kameraa, niin silloin tuo ei ehkä ole se parhain.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X