äiti ja melukylän lapset - Banneri

Minulta toivottiin postausta lapsiluvusta, joko se on täysi ja mitä ajatuksia se ylipäätään herättää nyt. Tämä aihe onkin pyörinyt jonkin verran mielessä. Vaikka lapsiluku onkin kaikkien pariskuntien henkilökohtainen asia, olen siitä aina välillä kirjoitellut. Nyt siis luvassa tämän hetkisiä ajatuksia tästä.

Lapsiluku on meillä muuttunut tosi moneen kertaan ja sehän on ihan ok vaihtaa mielipidettä tässä asiassa, koska se mikä tuntuu hyvältä nyt, voikin myöhemmin tuntua toiselta. Siksi lopetin muistaakseni viidennen jälkeen sanomasta, että meidän lapsiluku on täysi. Meidän taaperon syntymän jälkeen puhuttiin miehen kanssa, täällä me ollaan nyt viimeistä kertaa synnärillä ja siitä hetkestä aloin itse työstää sitä ajatusta.

lapsiluku

Koitin nauttia joka ikisesta asiasta. Olin onnellinen, kun sain kokea hänen kanssaan pääsyn potilashotelliin synnytyksen jälkeen, sain käydä hänen kanssaan siellä vauvakuvissa, ostaa niin paljon pieniä vaatteita kuin vain raaskin ja tehdä silloin kaiken sen mitä vielä halusin. Välillä tuntui todella haikealle ja vaikeallekin. En enää kokisi kaikkea tätä.

Lapsiluku on vaihtunut moneen kertaan ja tarviiko sitä edes ”lukita”?

Aika kului. Vauvavuosi meni ohi ja minulla oli ensimmäistä kertaa aikoihin rauhallinen fiilis. Tuntui siltä, että ainainen vauvakuumeeni oli vaipumassa unitilaan ja luovuin todella monista vauva-ajan tavaroista. Vauvavuosi oli myös ollut vähän rankempi vähäisten unien vuoksi, ehkä sillä oli myös osuutta asiaan. Mutta kuitenkin fiilis oli hyvä.

korjaava kokemus

Kunnes sitten eräänä kesäisenä päivänä tikkuun piirtyi kaksi viivaa ja pitkään kestäneet vatsaoireeni ja kaamea olo saivat jonkin syyn. Pää oli aika sekaisin. Juuri kun oli tehnyt valtaisan työn sen eteen ettei enää koskaan ja nyt oltiin siinä pisteessä, että sittenkin vielä. Lopulta siihen hommaan pääsi taas mukaan ja tässä kirjoittelen tätä nyt 3kk ikäinen ihana pieni tyttövauva sylissä. Hänet oli tarkoitettu osaksi meidän perhettä.

Mutta arvatkaa, ei ole helppoa aloittaa alusta sitä työtä tämän asian kanssa, jonka silloin jo tein. Mietin, että jätän sen tällä kertaa vallan tekemättä ja nautin vain nyt tästä vauva ajasta, enkä mieti sen enempää mitä tulevaisuus tuo. Ei surkuttelua, ettei enää koskaan, vaan täysillä vauvasta nauttimista. Tällä hetkellä se tuntuu järkevimmältä.

Jos vauvakuumeet joskus iskee päälle, niin murehditaan niitä sitten silloin

Voihan se olla, ettei sellainen enää tule koskaan. Jos taaperon kohdalla tehty työ tuleekin nyt osittain automaattisesti ja saavutan saman rauhallisen tilan tässä kuin huomaamattani. Ollaan saatu kuulla niin paljon meidä lapsiluvusta, että ne negatiiviset osaa jo jättää huomioimatta. Onhan se lapsiluku lähinnä vain minun ja mieheni välinen asia.

Loppuun vielä mainittava, että minulla on sellainen pituus/paino taulukko lapsista. Siitä on hauska seurata kuka kasvaa kenen kanssa samaa tahtia ja sitten myöhemmin vähän arvioida mikä koko menisi esim toppavaatteista ensi talvena yms. Olen sen nyt joutunut tekemään monta kertaa uudestaan, koska aina uusin lapsista ei ole siihen mahtunut. Nyt tein sen taas uusiksi eräs ilta ja mies tuli siihen vireen ja tokaisi, jätä nyt heti sitten yksi tyhjä laatikko sinne, jos sille joskus on vielä tarvetta, heh.

Onko lapsiluku nyt täysi? No sitähän ei kukaan tiedä, ehkä on, ehkä ei.

Kommentit (16)

Olen niin kateellinen sinulle, kun miehesi suostuu suureen lapsilukuun. Oma mieheni ei olisi halunnut edes toista ja tunnen, että minun on saatava kolmas lapsi tai elämälläni ei ole mitään merkitystä. Harmittaa, että tuli otettua niin totaalisen väärä mies.

Ihanaa kesää teidän perheelle!

Mukavia ajatuksia siellä. Mulla oli kova kaipuu neljänteen lapseen, ja nyt kun hän on täällä, tuntuu perhe täydeltä. ❤️ Tosin naureskelin miehelle, että jos joskus vahinko kävisi, se olisi vain suuri ilo ja yllätys. Nyt nautin kaikesta ja teen asioita ilolla ”viimeistä kertaa”, joten olen raaskinut hieman panostaa myös uusiin ja käytettyinä ostettuihin tarvikkeisiin. Lainausmerkit siksi, etten ajattele pakonomaisesti tuota viimeistä kertaa, vaan luontevana osana elämää. Näin on hyvä. 😊 Ihana mies sinulla, kun suhtautuu samalla tavalla mutkattomasti asiaan kuin sinäkin. Hyvä ettei tarvitse lapsiluvusta vääntää, monessa perheessä kun erilaiset haaveet aiheuttavat raskasta surua.

Kuin myös siellä ja miten ihanaa, että se kaipuu sai täydennystä ja perhe tuntuu nyt kokonaiselta.♥ Ihanaa alkavaa viikkoa sinne.♥

Hei!
Sun blogi, instagrampostaukset ym. ovat niin ihanaa luettavaa ja päivän piristystä äidille, jonka omat lapset on kaikki jo isompia. Aikanaan monet vauvakuumeet läpikäyneenä pystyn niin samaistumaan sinun ajatuksiin. On ihana lukea sun postauksia vauvasta, taaperosta ja heidän sisaruksistaan. Olen myös hieman utelias…millainen auto teillä on käytössä ja onko teidän talossa paljon huoneita? Varmaankaan kaikille lapsille ei ole omaa huonetta:)
Aurinkoista kesän jatkoa sinulle ja perheellesi! t: Heidi

Voi kiitos paljon, onpa ihana kuulla.♥
Meillä on tällä hetkellä 8-paikkainen pakettiauto. Sillä varmaan pärjätään, koska harvoin koko porukalla liikutaan. 🙂 Ei ole kaikilla omia huoneita, mutta ainoastaan esikoinen on sellaisen halunnut, muut ovat vielä tyytyväisenä sisaren kanssa samassa huoneessa.
Kiitos ja samoin sinne.♥

Onko teillä ehkäisy käytössä? Pohdiskelen ja kipuilen myös tämän asian kanssa mikä määrä lapsia on hyvä. Meillä on nyt kolme ja tuntuu, että muut pitää perhettämme jo suurperheenä. Itselläni on krooninen vauvakuume joten se ei helpota yhtään asian päättämisessä. Minulla on nyt kierukka ajatuksella, ettei lapsia enempää mutta toivon salaa kierukan pettävän.

On kyllä. 🙂
Paljon tsemppiä sinne.♥ Ei todellakaan ole mukava tilanne, jos tuntuu ettei perhe ole vielä koossa. Tiedän hyvin tuon tunteen, miten muut määrittelee perheen kokoa, vaikkei se itsestä tunnu edes mitenkään suurelta. Kannattaa jättää muiden mielipiteet heidän omikseen ja tehdä mikä on teidän perheestä se hyvältä tuntuva ratkaisu.♥

Minäkin ajattelin muutama vuosi sitten, että nyt se on tässä. Vihdoin tyttökatraan jälkeen saimme kauan toivotun pojan. Vuoden päivät olen miettinyt ja toivonut että ehkä vielä yksi… Mitään ei ole kuulunut..

Ihana juttu, että saitte toivotun pojan ihanan tyttökatraan jatkoksi.♥ Toivotaan, että toiveesi yhdestä vielä joskus toteutuu.♥

Ihania ajatuksia ja aivan ihana perhe teillä! Ihailen sinua, kun uskallat haaveilla ja toteuttaa haaveita muiden ajatuksista piittaamatta ❤️ Ja niin se pitää ollakin. Elämä on tässä ja nyt. Mukava lukea blogista myös näitä henkilökohtaisempia juttuja.

Kiitos, kiva kuulla.♥
Kyllä, sitä pitää nauttia elämästä nyt ja ei antaa muiden sanomisten vaikuttaa omiin päätöksiin. Meillä on juuri hyvä näin.♥

Ihana asenne sinulla. On hienoa että olet niin avoin ja myönteinen tässä asiassa, välittämättä ihmisten ikävistä kommenteista. Meilläkin on iso perhe ja tiedän, miltä ihmettely tuntuu. Kaikkea hyvää teille!

Kiitos.♥
Sitä on hiljalleen oppinut pistämään muiden kauhistelut huumoriksi tai päästämään läpi korvien. Meillä on just hyvä näin ja se on tärkeintä.♥
Kiitos, kaikkea hyvää sinnekin.♥

Kiva postaus. Sulla on mukava näkökulma asiaan. Ota rennosti ja nauti: elämässä isommat ja pienemmätkin asiat ovat loppujenlopuksi jonkun muun, kuin meidän itsemme käsissä.

Olen monesti kipuillut sitä, että [itsellä vakaumuksen vuoksi käytössä oleva] ”Luojan perhesuunnittelu” herättää ihmettelyä ja kauhisteluakin… Miksi kaikkea pitäisi perustella järkisyillä tai ylipäätään? Meille on nyt syntymässä 4. ihanuus ja ihan vastakin pohdin sitä, että en koskaan – ikinä – olisi ollut valmis tähän kaikkeen, tuskin äidiksi ollenkaan, jos minun olisi itse pitänyt ratkaista nämä asiat elämässä. On jotenkin huojentavaa, kun voi luottaa siihen, että elämä kantaa; että minä olen paras äiti juuri näille neljälle. Kenestäkään heistä en olisi valmis luopumaan mistään hinnasta, enkä oikeastaan tiedä, mitä muuta elämältä haluaisinkaan, vaikka oma ura on jäänyt ruuhkavuosien jalkoihin.

Tsemppiä vauva-arkeen! Ihanaa kesää teidän perheelle. 😘

Kiitos.♥
Oikein ihanaa odotusaikaa sinne.♥ Niin monet kerrat sitä saanut kuulla miksi ja etkö muuta elämältäsi halua/osaa tehdä, mutta antaa niiden muiden kauhisteluiden mennä ohi korvien. Jokainen eläköön elämäänsä omalla tavallaan.:)
Kiitos ja samoin sinnekin.:)

Meillä on lapsiluku elänyt vuosien myötä paljon. Ei meillä kummallakaan ollut alkuun edes mielessä iso perhe. Monta kertaa on sanottu molemmat, että perhe on nyt täysi ja ei enempää. Mutta elämä kuljettaa ja mielipiteet muuttuu. Nyt taas tuntuu siltä, että meidän perhe on koossa ja hyvä juuri näin.♥
Toivottavasti sielläkin pääsette yhteisymmärrykseen lapsiluvusta.♥ Se on kamala tunne, jos itse ei koe luvun olevan täysi ja toiselle se on jyrkkä ei.
Kiitos paljon ja samoin sinne. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X