äiti ja melukylän lapset - Banneri

Vihdoin meidän vauvan uusi ristiäispäivä on varattu ja edessä on ihan erilaiset ristiäiset. Oikeastaan meillä on vain kaste ja rentoa oleilua kummien kanssa. Meillä oli ristiäissuunnitelmat jo niin hyvällä mallilla maaliskuussa ja harmitti todella, kun koronan takia jouduttiin ne perumaan. Ja nyt kun ne viimein onnistuu, päätettiin sitten ettei mikään mene ”vanhan” kaavan mukaan.

Ristiäispäivä on 27.6. ja tyttäremme kastetaan seurakuntatalolla. Paikalle on kutsuttu kummit ja heidän lapsensa eikä muita ole tulossa meidän oman perheen lisäksi. Tiedossa on siis erittäin pieni tilaisuus, joka sopii oikein hyvin isovanhemmillekin. Meidän jälkeen seurakuntatalolla on toinen tilaisuus, joten siellä ei voida kahvitella. Siksi ajateltiin, että kasteen jälkeen mennään yhdessä kylämme laivarantaan jäätelölle ja jos sää on sateinen, löytyy siitä kiva ravintola, johon voimme mennä.

Tuleepahan ainakin vietettyä ihan täysin erilaiset ristiäiset

Tämä kaikki poikkeaa täysin siitä, mitä edelliset ristiäiset ovat olleet, mutta koska kaikki on muutenkin mennyt nyt aivan eri tavalla tämän koronan takia, niin laitetaan koko setti sitten kerralla erilailla. Eipähän tarvitse stressata kotona siivoamisesta, leipomisesta (joita en edes itse voisi syödä) ja lisäksi on ihan kiva tehdä jotakin ihan täysin erilaista. Uskon, että meillä on hyvä meininki, kun paikalla on 4 aikuista ja 10 lasta.

Koska Eeditin kummit ovat kummeina myös esikoisellemme, joka pääsee elokuussa ripille, niin juhlimme molempia tyttöjä siinä samalla ja isommalla porukalla. Olisihan se ihana ollut järjestää vauvalle oikein kunnon isot juhlat, mutta tämä tuntui nyt kuitenkin paremmalta ratkaisulta juuri tällä hetkellä.

Eeditillä on ikää kasteen aikaan viikko päälle 4kk. Tuntuu niin hassulta pukea kastemekkoa tämän ikäiselle, kun on tottunut pukemaan sen hieman reilun kuukauden ikäiselle. Niinpä sovitettiin eräs päivä kastemekkoa, kuinka se vielä sopii ja nythän se oli oikein hyvän kokoinen, eikä vauva hukkunut mekkoon.

Tuntuu kivalta, että viimein saadaan tämäkin vaihe hoidetuksi ja nämä hieman erilaiset ristiäiset pidettyä (todellakin toivon, ettei nyt tule enää mitään, minkä vuoksi nämä pitäisi siirtää). Itselle on tärkeää, että myös Eedit kastetaan niin kuin sisaruksensakin on kastettu. Tulevat kyllä nämä ristiäiset jäämään varmasti erilaisuutensa takia mieleen. Ja vaikkei nyt mitään isoja juhlia pidetäkään, on tuo päivä meille ihan yhtä tärkeä, kuin muidenkin lastemme ensimmäinen juhla on ollut.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X