äiti ja melukylän lapset - Banneri

Vaikuttaa siltä, että meillä on nyt toinen vauva, joka ei pidä kylpemisestä. Saagahan inhosi pienempänä kylpyjä ja suihkuja. Meni pitkään, kunnes hän viimein vain alkoi tykätä kylvyistä, aikaa se vei, mutta tottui kumminkin. Nyt vaikuttaa siltä, ettei Eeditkään nauti, mutta ei sentään inhoa niin paljon kuin Saaga aikoinaan.

Kylpyhetket ovat olleet lyhyitä ja koitan tehdä niistä vauvalle mahdollisimman mukavia kokemuksia. Vauva tuijottaa kylvyn ajan minua tiukasti silmiin, ikäänkuin hän sillä katseella varmistaisi, onhan tämä varmasti turvallinen juttu. Kylvyn ajan hän mussuttaa samalla tiuhalla tahdilla tuttia. Jos katsekontaktini herpaantuu, meinaa pienellä päästä itku.

Kun vauva ei pidä kylpemisestä, kannattaa edetä pienin askelin. Tämä ainakin toimi meillä

Ollaan menty vauvan kanssa pesuhuoneeseen silloin, kun osa sisaruksista on kylvyssä tai suihkussa. Hän rauhoittuu monesti suihkun ääneen ja viihtyy siellä oikein hyvin. Kun on hänen vuoro, kastetaan ensin varpaat ja hiljelleen lasken kylpyveteen, samalla jutellen hänelle rauhallisesti ja katsoen silmiin samalla hymyillen. Varovasti laitan vettä pienen vatsalle ja pään päälle. Saaga olisi innokas aina tässä auttamaan, mutta tällä hetkellä ei voi nyt olla muuten mukana, kuin katselemassa.

Meillä auttaa, kun kylpyhuoneessa on rauhallinen tunnelma ja sisarukset ovat hiljaa katsomassa tai vallan muualla. Kylpy selvästi jännittää pientä, vaikka onkin jo monen monet kerrat kylpenyt ja vedellä on lutattu. Silti totuttelu vie aikaa. Suihku on ihan nou nou paikka, joten sitä ei olla harjoiteltu enää.

Oman hetken tämä varmasti vie. Jokainen tottuu omaan tahtiinsa ja jos käy samoin kuin Saagan kohdalla voi vauvasta, joka inhoaa kylpemistä tulla ihan todellinen vesipeto, joka rakastaa kylpyhetkiä. Ja mainitaan, että Saaga on nyt kaksivuotiaana vasta halunnut mennä kylvyn lisäksi vain suihkuun. Sauna on edelleen paikka, jonne häntä ei saa, joten olkoon se sitten seuraava juttu.

Onko teidän pienet tykänneet vauvana kylpemisestä? Meillä muut olleet oikeita vesipetoja, mutta nämä kaksi selvästi vaativat enemmän totuttelua tämän asian kanssa.

Meitä voit seurata myös instagramissa _terhin_

Kommentit (8)

Meillä meni niin että aluksi amme oli kauhistus vaikka minkä teki. Suihkussa taas ei pelännyt ollenkaan. Amme alkoi olla kiva siinä kohtaa kun oppi istumaan ja pystyi leikkimään vedellä sekä leluilla. Suihkukin kyllä kelpasi ammeen ohella. Meillä siis käytiin yhdessä suihkussa ekat 6kk, hyvin meni niinkin. Oikea vesipeto lapsi kyllä on ja ammeen löydettyään tuli aina huuto kun piti pois tulla.

Meillä tyttö on aina rakastanut kylpemistä, mutta suihkua on pelännyt alusta asti ja varsinkin hiusten kastelua. Nyt 4,5 vuotiaana käy jo omassa suihkussa reippaasti itse ja kastelee hiukset itse, mutta meillä ei yhä edelleenkään pestä shampoolla hiuksia koska se pelottaa liikaa ja paniikkia liukkaassa suihkuhuoneessa yritetään välttää. Ihan tarpeeksi monta kertaa ollaan oltu suihkussa niin että toinen huutaa ja tärisee paniikissa, onneksi se aika alkaa olla ohitse. Tämä suihkun pelko on jotenkin tosi jännä, eikä liity mitenkään muuten veden pelkoon, koska uimassa ei haittaa sukeltaa tai kastella naamaa tai edes että vesi roiskuu miten sattuu. Pienempänä uimahallin suihku oli myös tosi pelottava, mutta koska sen jälkeen pääsi uimaan, niin ei siellä samaa paniikkia koskaan tullut kuin kotisuihkussa.

Suihku tuntuu olevan monesta pienestä pelottava juttu. 🙁 Voi kun tietäisikin mikä siinä niin pelottaa. Hyvä, että siellä nyt sujuu hyvin ja onneksi sitä pärjää hyvin ilman shampootakin. 🙂 Täälläkin yksi tytöistä pesi hiuksiaan pitkään ilman, kun pelkäsi todella paljon sitä menevän silmiin. Hiusten pesu oli yhdessä vaiheessa haastavaa, vaikka vain vedellä pestessä. Onneksi se vaihe hänellä ohi.

Meillä Esikoinen tykkäs kylvyistä ja saunasta mutta suihku oli tosi jännää ja ehkä pelottavaakin.
Hauska nähdä miten tuleva vauva suhtautuu näihin

Suihku voi kyllä olla tosi jännä. Lapset on niin erilaisia, voi olla, että teillä vauva tuleekin tykkäämään. 🙂

Minulla on esikoinen(ja ainokainen) 3/18.
Vauvana ei tykännyt kylpeä laisinkaan. Homma alkoi sujua vasta lähempänä vuoden ikää kun annetaan ensin istua ja leikkiä ammeessa rauhassa ja sen jälkeen se kamalin osuus eli suihku. Edelleen inhoaa suihkussa käyntiä ja varsinkin hiusten pesua. Mielellään istuu ammeessa tai kylppärin lattialla leikkien ja läträten. Mutta suihku on inhokki. Saunassa käy vaihtelevasti, monestikaan ei malta kun on leikki kesken.

Teilläkin varmasti ajan kanssa totutaan suihkuun. 🙂 Meillä se oli pitkään inhokki Saagalla. Hiljaiseen tahtiin hän siihen tottui. Pitkään kaadettiin vettä kipon tai kuupan avulla, kun suihku oli niin pelottava.

Ihana että suihku kelpasi ja amme taitaakin olla just huippu silloin kun siellä voi istuskella.♥ Meillä ei suihku kelpaa sylissäkään, mutta ehkä meilläkin siihen jossain välissä totutaan ja vesi on kiva juttu. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X