äiti ja melukylän lapset - Banneri

Uskomattoman nopeasti on lasten kesäloma mennyt ja paluu arkeen on jo ihan nurkan takana. Tiistaina se sitten alkaa lapsilla koulu ja meillä sinne lähtee jo neljä lasta. Tietenkään ekaluokkalaisen koulukyytiasiat ei ole selvillä ja maanantaina pitää niitä alkaa taas selvittämään. Aikaisemmin se olisi turhaa, koska monesti vastaus on silloin ollut en tiedä, kyselisitkö lähempänä. Joka vuosi sama juttu, että kyydit selviää vasta päivän ennen koulun alkua. Tosin itse vien hänet ensimmäisenä päivänä kouluun. Apua, milloin hänestäkin kasvoi niin iso tyttö.

Osa lapsista odottaa malttamattomana jo koulun alkua ja osa taas olisi voinut jatkaa lomailua vielä pikkuisen pidempään. Omasta mielestä arki on tervetullut, mutta samalla jännitän sitä mahtaako se olla kaukana normaalista arjesta, nimittäin kauanko siellä koulussa opetus jatkuu, jos se koronan toinen aalto tulee. Lapset ei etäkouluun ainakaan haluaisi (kun ei näkisi kavereita joka päivä), mutta sillehän ei mitään voi jos niin käy.

No mutta toivotaan parasta ja lapsille mahdollisimman normaalia kouluvuotta. Täällä täytyisi alkaa katsoa valmiiksi reput, penaalit yms mitä nyt tarviikaan. Tässä ollaan oltu lasten kanssa vielä niin lomafiiliksissä, ettei olla keritty kouluun paljon valmistautua.

Kesäloma on ollut ihana ja ollaan saatu viettää paljon aikaa perheen keskenkin

Vielä hetki nautitaan lomasta ja koitetaan edes hieman ottaa aikaisemmista aamuista kiinni. Ainakin kolme vanhinta ovat olleet lomalla hyvinkin unisia aamuisin. Eiköhän se rytmi sieltä sitten hiljalleen ala löytyä, vielä kun itse tajuaisi mennä aikaisemmin nukkumaan.

Meillä on kyllä ollut aivan ihana kesäloma. Paljon ollaan tehty ja parasta ainakin pienimmistä on tainnut olla mökillä käyminen, jota on tänä kesänä tehty enemmän kuin koskaan. Mieskin on ollut normaalin pituisia päiviä töissä ja  näin ollaan saatu viettää ihanan paljon aikaa perheen kesken ja tehdä yhdessä kaikkea kivaa.

Muutamat tälle kesälle suunnitellut reissut peruttiin, mutta toteutetaan niitä sitten myöhemmin. Onneksi on monta ihanaa kesää vielä edessä. Paljon on kuitenkin kaikkea kivaa tehty, vaikka nuo jätettiinkin välistä. Tähän on hyvä päättää kesäloma ja aloittaa koulu ja se arki.

Toivottavasti siellä on lapsilla ollut ihana kesäloma. Millä mielillä teillä aloitetaan hoito, esikoulu tai koulu?

Instagramissa _terhin_

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X