äiti ja melukylän lapset - Banneri

Takana on ihanat rippijuhlat. Oli aika tunteikasta päästä järjestämään sellaiset ihan ensimmäistä kertaa. Olen kyllä ollut monissa, mutta oman esikoisen juhlat vie koko homman ihan eri tasolle. Pidettiin juhlat siellä missä suunniteltiinkin, eli lasten isomummun ja isopapan mökillä. Miljöö on siellä niin ihana ja paikka huokuu kaikkea vanhaa, mökki on vanha riihi.

Meiltä kirkkoon lähdin minä vauvan, äitini ja yhden tyttömme kummin kanssa. Loput kummeista näimme kirkon pihalla. Mies ei kirkkoon lähtenyt, vaan jäi kotiin laittamaan loppuja tarjottavia valmiiksi ja ruokkimaan lapset. Sovittiin näin, sillä kirkko olisi ollut aivan liian pitkä meidän pienimmille. Eedit kyllä jaksoi sen suht hyvin ja hyvä että oli mukana, kun nälkäkin ehti pienelle iskeä.

Kirkon jälkeen pakattiin tarjottavat kylmälaukuissa autoon ja ajeltiin juhlapaikalle, jonne ajaa sellaiset 20 minuuttia. Kaikki tarjottavat saatiin ehjänä perille ja laitettiin heti esille. Tytär jakoi vieraille alkumaljat ja piti pienen puheen. Kippisteltiin ja aloiteltiin kahveilla ja kakuilla.

Rippijuhlat mökillä onnistui todella hyvin

Tehtiin aika minimalistinen määrä tarjottavia ja osuikin aika nappiin koko määrä mitä varattiin, sillä melkein kaikki meni. Lapsille tehtiin erikseen pieni pöytä josta löytyi osa tarjottavista. Heistä hitti oli karkit sellaisissa rasioissa, jotka ostin tigeristä ja perus sipsit, keksit, nakki-rypäle tikut yms. Aikuisille upposi hyvin voileipäkakku, juustokakku, täytekakku, karjalanpiirakat munavoilla ja kahvi.

Napsittiin hullu määrä valokuvia. Minulla oli mukana esikoisen ristiäisistä valokuva, jossa me vanhemmat, kummit ja tyttäremme olimme. Näytin sitä kummeille ja olipa meillä hauskaa sitä katsellessa, jokainen on muuttunut siitä niin paljon. Yksi kummeista saikin sitten idean, että uusitaan se kuva ja niin me tehtiin. Oli siinä kummilla hommia jo pitää tyttöämme sylissä näin rippipäivänä, hih.

Oli täysin oikea valinta pitää rippijuhlat muualla kuin kotona. Mahduimme sinne vieraiden kanssa hienosti, kotona ei tarvinnut miettiä ollenkaan siivoamista ja lapset nauttivat, kun saivat leikkiä siellä yläkerrassa, joka on mökillä se ehdottomasti heidän lemppari paikka. Lisäksi saatiin samalla napattua siellä kuvat kiitoskortteja varten. Ne alkavatkin olla seuraavaksi työn alla.

Parasta oli kuitenkin se, kun esikoisesta rippijuhlat olivat oikein onnistuneet ja se jos joka oli todella kiva kuulla.

Onko siellä muita, joilla on juhlittu tänä vuonna rippijuhlat tai on vielä edessä?

Kommentit (4)

Hienot juhlat teillä on kyllä ollut🌄
Sulla on tosi kaunis ja ihana tyttö😎Onnea
ripille pääsystä☺️

Meillä oli ensimmäiset rippijuhlat viime vuonna.
Niiden järjestäminen oli ihanaa: vähän samalla tapaa, kuin ensimmäisten ristiäisten tai syntymäpäivien.
Toki haluan samalla paneutumisella järjestää myös seuraavat ja sitä seuraavat rippijuhlat, mutta kyllä ensimmäiset (valitettavasti) ovat aina ne ensimmäiset.

Samalla tavalla täälläkin, haluan panostaa kyllä jokaisen rippijuhliin yhtä paljon kuin esikoisenkin. 🙂 Mutta onhan ne ensimmäiset aina ensimmäiset.
Kivaa alkavaa viikkoa. 🙂

Oli kyllä ihanat juhlat. 🙂
Kiitos, hän todella on.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X