äiti ja melukylän lapset - Banneri

Äitiys on ihan hemmetin vaikeeta. Ei sitä tosin koskaan kukaan ole helpoksi väittänytkään. Uskon, että kaikki äidit voivat samaistua tunteeseen, kun joskus kokee suurta onnistumisen tunnetta ja välillä sitä on aivan hukassa, eikä täysin tiedä mitä ihmettä tehdä. Huono äiti -fiilis iskee välillä väistämättä.

Paras tuki tulee toiseltä äidiltä, siltä joka voi samaistua tunteisiisi ja niistä onnistumisen tunteista. Siitä, kun huomaa olevansakin ihan ok äiti ja siitä, kun toinen äiti sanoo ”Vitsi et ratkasit ton tilanteen hyvin”. Siitä kun puoliso kehuu sinun tapaasi olla äiti. Välillä on syytä kehua itseään ja taputtaa itseä olalle, hienosti tehty!

Äitiys on parasta mitä minulle on ikinä tapahtunut

Valitettavasti, myös se toinen äiti voi olla se, joka lyttää täysin sinut ja tapasi olla äiti. Hän voi olla se, joka arvostelee äitiyttäsi ikäväänkin sävyyn. Sen sijaan, että leimattaisiin joku huonoksi äidiksi, tarjottaisiinkin apua ja tukea, jos toinen sitä tarvitsee. Annettaisiin jokaisen äidin hoitaa lapset omalla tavalla.

Äitiys on polku, jolla on erilaisia esteitä. Äitiys on tie, josta ei koskaan tiedä minne se johtaa. Äitiys kasvattaa, herkistää ja tekee sinusta vahvemman, jotta jaksat kantaa välillä isojakin murheita toisen puolesta. Äitiys on asia, jossa ei ole koskaan valmis. Äitiys on myös valtavan suurta rakkautta, toisesta huolehtimista sekä opettelua tuntemaan toinen päästä varpaisiin. Se on suurta onnea, loputonta huolta ja irtipäästämisen opettelua. Äitiys on tasapainottelua.

Vaikka äitiys on vaikeaa, on se kaikesta huolimatta ehdottomasti parasta, mitä minulle on ikinä tapahtunut. En ennen äidiksi tuloa tiennyt mitä on rakastaa jotakin niin paljon, että sydän meinaa pakahtua siihen tunteeseen. Kuinka sen oman lapsen vuoksi olisi valmis tekemään ihan mitä vaan.

Mun elämässä ei ole mitään hienompaa ollutkaan, kuin omat lapset. Ne on ehdottomasti ykkösasia mun elämässä. Olen kiitollinen heistä ihan jokaisesta ja koitan huolehtia heistä parhaani mukaan, antaa heille jokaiselle aikaa yksilönä ja antaa elämään parhaimmat eväät. Kasvattaa heidät parhaalla mahdollisella tavalla, niin hyvin kuin vain osaan. Olla heille paras äiti ikinä ja toivon että onnistun siinä.

Äitiys, ei mikään helppo juttu, mutta ehdottomasti paras!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X