äiti ja melukylän lapset - Banneri

Meidän loma alkaa olla taputeltu ja huomenna olisi paluu arkeen. Syyslomalla me vietettiin osa lomasta koko porukan kesken ja osa lomasta jaetulla porukalla, kun minä lähdin neljän pienimmän kanssa mummulaan ja isommat jäi kotiin miehen kanssa. Tämmöiset porukan jakamiset on joskus tarpeen.

Alkuviikosta oli oli yökyläilyjä, kun meidän yksi tytöistä oli ystävällään yökylässä ja kahdella oli ystävä yökylässä meidän luona. Ihana, kun yökyläilyt onnistuivat suunnitellusti. Keskiviikkona lähdin itse neljän nuorimman kanssa mummulaan, eli minun vanhemmille, yökylään. Just sopiva sauma ottaa pientä irtiottoa siitä ihan normaalista arjesta.

Pidän tärkeänä, että järjestetään aikaa pienemmille ja isommille erikseen. Mm syyslomalla se onnistuu kätevästi.

Ulkoiltiin ja puistoiltiin, joka riitti oikein hyvin meidän lapsille. He viihtyvät todella hyvin mummulassa ja rakastavat puistoja, joissa kierreltiin parina päivänä. Heillä on siellä pari lemppari puistoa, joissa haluavat käydä joka ikinen kerta. Aika hiljaistakin niissä oli, sillä melkein aina puistot olivat tyhjinä. Kelit oli oikein aurinkoiset, joten sen puolesta ulkoillessa aika kului mukavasti. Lisäksi oli ihana viettää aikaa siskon kanssa siinä samalla, me kun nähdään nykyisin aika harvoin.

Mieshän ei syyslomalla ollut, joten isommat viettivät kotona päivät keskenään ja oli kuulemma ihanan rauhallista. Olivat paistaneet lättyjä aamupalalla ja nukkuneet tietysti pitkään. He saivat viettää aikaa ystävien kanssa, yhdessä ja ihan keskenään. Minä kun olen yleensä kotona, kun tulevat koulusta kotiin, niin tällaisista päivistä nauttivat. Mies sai viettää aikaa isompien kanssa, sen verran mitä seura isommille kelpasi, hih.

Kyllähän minä alkuun suunnittelin, että sitten syyslomalla mennään Ähtäriin, Tuurin Miljoonativoliin tai Särkänniemen Karmivaan karnevaaliin, mutta päätettiin kuitenkin jättää ne välistä. Niitä voi suunnitella vuoden päästä sitten uudestaan, jos vaikka ei olisi tämä koronan tilanne tämmöinen. Ja saipa sitä jälleen huomata, ettei sen tarvitse olla mitään erikoista ja kaikki nauttivat lomasta. Tapahtuipa sitä viikon aikana kuitenkin aika paljon, kun ei itse edes kaikkea muistakaan.

Lauantaina mies lähti aamusta uistelukilpailuihin ja jäätiin lasten kanssa viettämään viikonloppua. Meidän Saagalla oli nimipäivä ja herkuteltiin tacoilla ja tortilloilla ja karkkipäiväkin meni siinä samalla. Illalla pienten ollessa nukkumassa höpistiin pitkät tovit isompien kanssa. Hyvä loman lopetus tämmöinen rento viikonloppu.

Ihanaa paluuta arkeen muillekin, joilla syysloma loppuu ja ihanaa alkanutta syyslomaa niille, joilla se alkaa.
Meitä voit seurailla myös instagramissa.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X