äiti ja melukylän lapset - Banneri

Laitoin pari päivää sitten instagramissani storeihin kysy minulta mitä vaan -laatikon, jossa kyseltiin mm meidän huonejärjestelyitä. Kun kerroin, että esikoisella 15v on oma huone, yläkerran toisen huoneen jakaa 9v ja 11v, alakerran lastenhuoneen jakaa 7v ja 5v ja meidän makuuhuoneessa nukkuu 2v ja 8kk. Useampi sitten kysyi uteliaana miksi meidän parivuotias nukkuu edelleen meidän kanssa samassa huoneessa?

Meidän parivuotiashan on ollut pienestä pitäen kiinni minussa, nyt se napanuora välillämme on jo hieman venynyt. Nukkuminen ja nukahtaminen oli hänelle pitkään haasteellista. Avuksi hankittiin silloin whisbear ja yöt alkoi sujua. Mutta hän saattaa välillä heräillä öisin ja tarkistaa ollaanko me vanhemmat siinä vieressä nukkumassa. Hän siis nukkuu omassa sängyssä, mutta kaipaa että saa nukkua meidän lähellä.

Nukun ehkä itse levollisemmin, kun parivuotias nukkuu samassa huoneessa

Tarkoitus oli yhdessä vaiheessa siirtää hänet lastenhuoneeseen, mutta sitten syntyi vauva ja en siihen samaan halunnut mitään ja nyt yöt on olleet itselläni sen verran katkonaisia, ettei siihen haluta mitään lisäsähläystä. Lisäksi, koska hänelle on tärkeää, että me olemme siinä vierellä, en näe syytä lähteä häntä siitä siirtämään. On hän kuitenkin vielä pieni ja koska hän nukkuu kuitenkin hyvin ollaan pidetty järjestys näin.

Sainkin muutamilta yksityisenä viestiä, kuinka heilläkin nukkuu pari- kolmevuotiaita vanhempien kanssa. Useampi laittoi, kuinka ei pidä itse mitenkään outona, että isompi lapsi nukkuu samassa huoneessa. Meillä on lapsista yksi siirtynyt jo vauvana omaan huoneeseen, osa alle parivuotiaana sisaruksen kanssa samaan huoneeseen ja osa vielä vähän myöhemmin. Nytkin siis mennään ihan siihen tahtiin, mikä tuntuu hänen kanssaan parhaimmalta.

Nukun myös itse jotenkin levollisemmin sen osalta, että pienet nukkuu siinä ihan lähellä. Meidän oma makuuhuone kun sijaitsee lopulta aika kaukana lastenhuoneesta ja periaatteessa eri kerroksessa. Jos asuisimme yksikerroksisessa talossa tai makuuhuoneet olisivat lähempänä toisia, olisin varmaan voinut siirtääkin hänet sisaruksen kanssa samaan tai ainakin luulen niin.

Onkin aina kiva kuulla miten muilla huonejärjestelyt menee ja missä muiden samanikäiset lapset nukkuu. Joten kertoilkaa kuka teillä nukkuu kenenkä kanssa samassa huoneessa ja keillä on oma huone?

Ihanaa viikkoa!

Kommentit (28)

Hei vaan. Meillä on kaksi makuuhuonetta kodissamme ja kaksi lasta. Lasten makuuhuone sijaitsee samassa kerroksessa keittiön, olohuoneen ja takapihalle vievän oven kanssa… Pienempi siirtyi isomman kanssa nukkumaan 4 vuotiaana, koska sitä ennen hän koitti aina karata, kun osasi avata lukon ovesta. Päädyimme turvallisuus syistä pitämään nuoremman meidän vanhempien huoneessa.

Ihan luonnollista, että 2 v nukkuu vielä vanhempien kanssa. Ei läheskään kaikki 2-vuotiaat kykene korkean tason itsesäätelyyn, esim. rauhoittamaan itseään, jos herää toisessa huoneessa ilman vanhempaa. Aika harva kykenee oikeasti. Biologisesti myös luonnollista, että lapsi on lähellä vanhempaa. Ihminen on geneettisesti edelleen pitkälti samanlainen kuin kivikaudella. Ei silloinkaan alkuihminen laittanut jälkeläistä omaan luolaan, yhdessähän sitä oltiin, toi turvaa ja lämpöä. Vaikea ymmärtää miten voi olla kummallista, että jos 2 v nukkuu vanhempien huoneessa. Kaikki aikanaan! Eipä se lapsi siinä enää ripari-iässä nuku 🙂 Lapsi ja perhe omalla tahdillaan, se on vaan näin! Kiitos kivasta blogista!

Niin minustakin. 🙂 Kaikki lapset on luonteeltaan niin erilaisia. Sillä teki mieli avata tätä meidän ratkaisua nukkumisjärjestelyihin tänne blogiin enemmän ja nähdä samalla miten muilla nukutaan. 🙂
Kiitos paljon, kiva kuulla että pidät.♥

Minun hyvä ystäväni sanoi jo muutama vuosi sitten hyvin. Hänellä on neljä lasta, eikö kukaan kuulemma enää nuku vieressä tai samassa huoneessa, eikä enää samassa kodissakaan, kun nuorinkin on jo parikymppinen. Että kyllä ne kuulemma jossain vaiheessa lähtevät, heh.

Meillä 8- ja 5- vuotiaat sisarukset haluavat nukkua yhdessä, joten isosiskon huoneessa on kerrossänky. Pikkusiskon huone on enemmänkin leikkihuone. Sijoitettu lapsi on niin levoton ja mm. laulaa iltaisin, että hän nukkuu itsekseen omassa huoneessaan. Silti välillä vaelletaan meidän huoneeseen ja meillä on makkarissa lastensänky sivuvaununa omalle, mutta kun vaeltajia on riittävän monta häivyn minä usein jonkun muksun sänkyyn.

Kiva kun kerroit miten teidän nukkumisjärjestelyt menee. 🙂
Hih, ihanat vaeltajat siellä. Onneksi kuitenkin löytyy sitten paikka missä jatkaa unia, kun tulee ”häädetyksi” omasta sängystä. 🙂

Täällä 16- , 14- ja 12-vuotiaat nukkuvat kyllä omissa huoneissaan 😉 , mutta lapset 7v ja 4v mun kanssa. Nuorempi nukkuu mun kanssa samassa sängyssä ja isompi omassaan ihan kiinni meidän sängyssä. Näin he haluavat nukkua ja nukkuvat hyvin, minäkin saan nukkua ja kaikki ovat tyytyväisiä. Toki eipä meillä ole enempää makuuhuoneitakaan ja meidän kolmen nukkumapaikat ei toisin sijoiteltuna mahdu huoneeseemme. Näin meillä oikein hyvä.

Kiitos kun kerroit miten teillä nukutaan ja tärkeintähän on, että kaikki saavat nukuttua hyvin.♥

Meillä edelleen nukkuu 10 ja 5 vuotias samassa huoneessa, tosin meillä tilanpuute kyseessä. Nyt tulossa ensi kesänä remontti ja saadaan viimein 10 vuotiaille oma huone. 5 vuotias jää edelleen meidän huoneeseen, enkä nää tässä mitään väärää. Tyttö muutti omaan huoneeseen vasta 11 vuotiaana eikä mitään ”haittavaikutuksia” näy. Annetaan lasten olla lapsia, annetaan läheisyyttä. Kyllä ne siitä kasvaa siitä huolimatta missä huoneessa nukkuu ihan normaali ihmisiks💞

Kiva kun kerroit miten teillä nukkumisjärjestelyt menee. 🙂
On ihana lukea miten ne menee missäkin perheessä.

Meillä 2v 3kk nukkuu meidän kanssa samassa huoneessa, kun kaksiossa ei ole edes toista makkaria. Viikon päästä muutamme isompaan, jossa on kaksi makuuhuonetta vierekkäin ja 2v esikoinen saa oman huoneen, jotta meidän makkariin vapautuu tilaa pikkusisarukselle, jonka laskettu aika on jouluna. Mutta jos muutto alkuun vaikeuttaa unta niin saa yhä olla pinniksessä meidän huoneessa alussa ennen kuin siirtyy sitten siihen ihan vieressä olevaan huoneeseen juniorisänkyyn. Ja jos muutossa ja mustasukkaisuuksissaan uni menee vaikeaksi niin sitten nukutaan vaikka kaikki neljä meidän makkarissa alkuun. Mieluummin otan taaperon vaikka meidän väliin ja kaikki saa nukkua (vauvan yösyöttöjä lukuun ottamatta) kuin yösyöttöjen lisäksi ramppaisin vielä toisessa huoneessa peittelemässä itkuista lasta.

Meidän taapero osaa nukahtaa itse enkä usko unessa tulevan suurta ongelmaa, mutta 180cm sänky on mm. sitä varten, että sinne mahtuu sitten kömpimään vaikka se kaksi pientä lasta, jos se helpottaa kaikkien unta. Toiveissa kyllä, että tämän seuraavan ollessa noin vuoden ikäinen saisi lapset omaan makkariinsa ja meillä olisi pitkästä aikaa ihan oikeasti aikuisten makuuhuone.

Kiva kun kerroit teidän nukkumisjärjestelyistä. 🙂
Ja ensin oikein ihanaa odotuksen loppuaikaa sinne ja onnea tulevaan uuteen kotiin.♥
Oikein hyvältä kuulostaa teidän tulevan kodin nukkumisjärjestelyt. 🙂

Meillä on 2v8kk ja 1v4kk muksut. Asutaan yksikerroksisessa omakotitalossa, jossa 1 iso makuuhuone on keittiön ja olkkarin yhteydessä ja 2 makkaria taas talon toisessa päässä (vierashuone ja lastenhuone). Tällä hetkellä nukutaan koko perhe, koira mukaan lukien, isossa makkarissa.
Kun nuorempi syntyi siirryin hänen kanssaan vierashuoneeseen, mies ja vanhempi lapsi jäivät isoon makkariin. Kun pienemmän yölliset vaipanvaihdot ja heräilyt jäivät pois, siirryttiin mekin tuonne isoon nukkumaan. Helpompaa kun molemmat muksut nukutettaan samaan huoneeseen, jos tulee jotain painajaisia tms ennen kuin me aikuiset on menty nukkumaan niin yleensä riittää kun toinen meistä menee hyssytelemää. Ja kun nukutaan niin vanhemman lapsen painajaiseen heräämiseen riittää kun jutellaan hetki ja isä ojentaa käden lapselle junnusänkuyn oman sängyn laidan yli. Nuorempi nukkuu vielä pinniksellä jatketussa perhepedissä. Imetän yhä ja hampaiden teot on olleet todella ”leutoja” vaiheita kaikkien puolesta verrattuna vuoden iässä pulloon siirtyneen vanhemman lapsemme hampaiden teon yölevottomuuksiin.

Koko poppoo nukkuu näin hyvin ja levollisesti. Ja me vanhemmat jaksetaan paremmin pyörittää arkea kun kaikki turhat yölliset huoneiden välillä ramppaamiset on pois.

Kyllä nuo muksut vuoden parin päästä sitten omaan tahtiinsa siirtyvät ”isojen” lasten huoneeseen, kun aika on siihen kypsä.

Ihana oli lukea teidän nukkumisjärjestelyistä ja ne kuulostaa oikein toimivilta. 🙂
Ja helpottaa yöheräilyjä paljon, kun ovat siinä lähellä, eivätkä talon toisessa päässä. Parasta, että kaikki saavat hyvin nukutuksi ja ihana että teillä nukutaan hyvin.♥
Iloista alkavaa viikoa. 🙂

Meilläkin 2,5 nukkuu samassa huoneessa vielä ja varmaan vielä jonkun aikaa koska hänen tuleva huoneensa on alakerrassa enkä halua että hän vielä näin pienenä on niin kaukana meistä. En kyllä ole mitenkään outona ajatellut että hän nukkuu meidän kanssa mutta omassa sängyssään 🙂 Mukavaa syksyn jatkoa 🙂

Mäkään en ole vielä valmis laittamaan meidän parivuotiasta niin kauas meistä ja kun nukutaan kaikki hyvin vielä näin, niin mennään näin. 🙂 Kiitos kun kerroit teidän järjestelyistä ja oikein ihanaa syksyn jatkoa sinnekin.♥.

Meillä on ihan saman ikäiset kolme nuorinta kuin teillä. 🥰 Ymmärrön ihan tosi hyvin teidän järjestelyn. Me saatiin siirrettyä tammikuussa 3v täyttävä neiti isoveljien kanssa samaan huoneeseen ennen vauvan syntymää. Hän nukkuukin siellä hyvin, aina välillä kokonaisia öitäkin, mutta enimmäkseen herää yöuniltaan meidän vierestä… Ehkä se lapsen sänky meidän huoneessa olisi loppujen lopuksi pienempi haitta, kuin jokaöinen ahtaus. Meillä ei vain ole tilaa kahdelle lastensängylle meidän makuuhuoneessa. Lastenhuoneessa nukkuu siis kohta 3-vuotiaan lisäksi 5- ja 6-vuotiaat pojat. Hyvin ollaan pärjätty ja iltasatu on helppo lukea keskitetysti. 😅

Kiitos, kun kerroit miten teillä menee. 🙂 Kiva lukea näitä ja ihana toi iltasatujuttu. ♥:D

Meillä on soudettu ja huovattu kerran-kaksi vuodessa huoneiden järjestystä, pääasiassa siksi koska olemme menneet lasten oma tahto edellä siinä kuka on milloinkin halunnut olla kenenkin kanssa samassa tilassa. Yhden makuuhuoneen valtasimme me vanhemmat pienimmän kanssa. Kun pienin alkoi kesällä olemaan sellaisessa vaiheessa, että riitti läsnäolo illalla niin…….
11v tyttö sai oman huoneen, 7v tyttö omansa, 6v tyttö omansa ja pojat 4&2 jakavat yhden. Viimeisin huone sijaitsee olohuoneen vieressä ja pienimmän kulku on lapsiportilla torpattu ”luvattomiin” hänelle yksin vaarallisiin tiloihin (saa toki päivisin kulkea niissä, nukun yöni näin paremmin). Me vanhemmat nukumme olohuoneessa vuodesohvalla, jossa on säilytystilat petauspatjalle ja vuodevaatteille.
Näin kaikille on omaa tilaa ja valtakunnassa rauha. Päivisin pienin leikkii pääasiassa olohuoneessa, joten isoveikka saa tällöin ja toistenkin huoneissa omaa rauhaa.
kiva teidänkin järjestys, noin meilläkin olisi jos vanhempien tila olisi yhtään kauempana mahdollisesta lastenhuoneesta! Saanko uteliaana kysyä miten teillä setvitään huonejaon kanssa haastavat ikäkaudet? Siis tarkoitan; Meillä hyvin toimeentulevat lapset ja yhteiset kiinnostuksen kohteet mutten itse jaksanut enää kuluttaa aikaani perinteiseen ”Mä haluun olla rauhassa.” tai ”Toi otti mun..”.. Meillä se tällä järjestyksellä vaihtui yleiseen ”Haluutsä tulla mun kaa..” ja ”voinksmä lainata..” 🙂

Olipa kiva lukea teidän huonejaoista . 🙂
Meillä on ollut nyt niin monta vuotta toimivat näin, ette ole edes ollut tilanteita, jossa joku haluaisi siihen muutosta. Sitä tilannetta siis odotellessa. 😀 Sitten järkeillään uudestaan mitä tehdään ja kuka olisi kenenkä kanssa. Sen tiedän, että vanhin ei enää omasta huoneestaan luovu, ei siis ole valmis jakamaan sitä kenenkään kanssa ja en sitä kyllä häneltä vaadikaan. 🙂

Ei kai tuossa ole mitään ihmeteltävää. Minä nukuin 7 vuotiaaksi asti samassa huoneessa vanhempien kanssa ja vielä 8 vuotiaana saatoin kömpiä äidin sänkyyn keskellä yötä vaikka oli oma huone.

Lapset on tosiaan niin erilaisia, toiset kaipaa vanhempiaan pidempään ja kokee siinä nukkuvansa paremmin samassa huoneessa ja toisilla omaan huoneeseen siirtyminen sujuu helposti nuorempana. 🙂

Meillä 2v3kk nukkuu edelleen meidän kanssa samassa huoneessa. Muut lapset ovat siirtyneet alle 2v toiseen huoneeseen, nyt se on jäänyt kun taapero välillä itkeskelee öisin (rauhoittelu hoituu helposti kun vedän vain pinniksen lähemmäksi ja silitän). Pitäisi myös järjestää isompien huonejakoa uusiksi samalla kun taapero siirtyy, mutta jotenkin ei ole ollut aikaa / energiaa / haikeutta luopua taaperosta 😀

Tällä hetkellä 8v, 6v ja 4v nukkuu samassa huoneessa. Aikoinaan sen piti olla vain väliaikainen ratkaisu, mutta sujuikin niin hyvin että on vain jatkunut. Tarkoitus on että kohta 8v+6v ja 4v+2v jakaisivat huoneet. Viides tulossa♥ ja jossain vaiheessa ehkä laajennamme taloa (jos kaikki menee hyvin ♥) niin että kolme saa sitten oman pienen huoneen ja kaksi jakaa yhteisen.

Välillä tuntuu että ihmiset kuvittelevat, että joka lapsella pitäisi olla oma huone (”miten te muka mahdutte teidän taloon”). Ehkä sitten teininä, mutta varsinkin pienemmät saavat sisaruksesta turvaa. Meidän 4v ei edes halua omaa huonetta.

Olipa kiva lukea kuinka teillä on huonejaot järjestelty ja ajateltu tulevaan. 🙂 Ja ei tosiaan kannata niitä huonejakoja miettiä nyt, kun siihen ei energiaa ole. Ehtii sitä myöhemminkin.♥
Voi että, ohanaa viidennen odotusta sinne.♥
Kyllä, kuulostaa tutulta, meiltäkin kysytään usein miten oikein mahdutaan, mutta hyvin on vielä mahduttu ja ei niitä omia huoneita kaikki edes kaipaa. Ainakaan just nuoremmat. 🙂

Meillä esikoinen halusi omaan huoneeseen 6- vuotiaana, nukkui siihen asti 3- vuotiaan pikkusiskonsa kanssa kerrossängyssä vanhempien makuuhuoneessa. Pikkusisko on nyt 4vuotta, eikä hänellä ole mikään kiire vanhempien makkarista omaan huoneeseen. Ollaan koettu, että näin on hyvä, koska kaikki nukkuvat hyvin.

Esikoisen kanssa siirtymä oli hyvin helppo, hän oli jo niin iso, että menee illalla itse nukkumaan ja yöllä herätessään odottelee sängyssään että nukahtaisi uudestaan.

Nämä nukkumisasiat ovat se juttu, jossa menemme helpoimman kautta. Kukaan ei ole avoimesti ihmetellyt nukkumiskuvioitamme, mutta toisaalta harvemmin vieraammat ihmiset enää tämän ikäisten lasten nukkumisesta kyselevät. Ja jos joku ihmettelee parisuhteemme tilaa, niin seksihommiin ei tosiaan sitä sänkyä tarvita 🤭

Hei, kiva kuulla miten teillä menee nukkumisjärjestelyt. 🙂
Kyllä, meillä on sama. Sillä järjestelyllä minnään, missä kaikki saa nukuttua ja tuohon seksijuttuun, niin ei siihen kyllä sänkyä tarvita, hoituu se muuallakin. 😀

Meillä vasta 4. Lapsi tulossa, ja lapsilla 6v, 4v ja melkein 3v omat huoneet. Aina kun sisarus lopettanut/vähentänyt yösyömistä n. 6kk ikäisenä, niin siirtynyt toisen kanssa samaan huoneeseen. 3 lastakin nukkunut samassa huoneessa, koska meillä 2 kerroksessa makkareita. Nyt siis 6v ja 4v yläkerrassa omissa huoneissa. Välillä he haluavat nukkua vierekkäin 🙂
3v ja me vanhemmat alakerran makkareissa. Alkuun kun olivat pienempiä, niin haluttiin nukkua samassa kerroksessa. Vauva tulee luonnollisesti meidän huoneeseen ja on nyt varmaan hiukan pidempään siellä kuin edelliset vauvat. Tulee jakamaan sitten nuorimmat huoneen jossain vaiheessa. Lisää lapsiakin saattaa vielä tämän jälkeen tulla, joten sitten menee taas vähän järjestelyt uusiksi.

Moikka,
olipa kiva lukea teidän nukkumisjärjestelyistä, kiitos siis kun kerroit. 🙂

Kääk, no tuossa tilanteessa onkin hyvä, että hän on teidän kanssa samassa huoneessa nukkumassa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X