äiti ja melukylän lapset - Banneri

Aiemmin kirjoitinkin kuinka meidän yötissistä vieroitus alkoi sujumaan. Edelleen olen hieman hämmästynyt siitä kuinka mahtavasti kaikki sujui ja etenkin siitä, kuinka alle kymmenessä yössä meidän pieni alkoi nukkumaan täysiä öitä. Varsinkin, kun meillä heräiltiin ennen aloittamista ihan hurjan monta kertaa, en todellakaan ollut varma siitä kuinka kaikki onnistuisi.

Neuvolassa sanottiinkin, että monet tämän ikäiset ovat kuin riivattuja tissin perään ja se herättää heitä öisin vaikka kuinka monta kertaa. Se voi häiritä paljon heidän omaakin nukkumista. Ja uskon kyllä tuon, sillä nälkäänsä meidän pieni ei ainakaan alle tunnin välein herännyt. Nyt hän pärjää niin hienosti koko yön syömättä. Herätessään hänellä on kyllä kova kiire tissille.

Noissa alle kymmenessä yössä tapahtui niin paljon

Meillä tassuttelu oli se juttu, joka auttoi paljon. Siinäkin sovelsin ihan meille oman toimivan tavan. Laitoin käden pienen vatsan, selän tai kyljen päälle (riippuen mihin asentoon nukahti) ja pidin kättä paikoillaan niin kauan, että pieni nukahti. En silitellyt kädellä, en pitänyt sitä mitenkään kevyesti, vaan annoin olla siinä ihan omalla painolla.

tassuttelussa etenin seuraavaksi niin, että otin käden pois ennen kuin hän nukahti ja siitä seuraava vaihe oli ottaa käsi pois vain hetken tassuttelun jälkeen. Seitsemäntenä yönä nukahti jo ilman tassuttelua ja nyt tassuttelua ei ole ollut juuri ollenkaan, joitakin ihan satunnaisia kertoja.

Whisbearista oli varmasti apua

Whisbear on meillä ollut kyllä varmasti tärkeässä roolissa. Koska se on ollut Saagalla, on Eedit kuullut tuota kohinaa jo varmasti vatsaan ja heti syntymästään asti, sillä on lähes joka ilta ollut mukanani, kun olen Saagaa laittanut nukkumaan. Ajattelin ensin, ettei hän siihen niin reagoi, kun en ole aiemmin nähnyt siitä hyötyä, mutta niin vain tänä aikana se onkin ollut ihan mahtava.

Jos Eedit on herännyt yöllä, olen vain napannut Saagan sängynlaidalta whisbearin, laittanut sen Eeditin sängyn viereen ja antanut tutin ja pieni on nukahtanut lähes heti, tai ei vaadi ainakaan nukutusta. Luulen, ettei varmasti ihan näin helpolla oltaisi päästy, jos meillä ei tuota nallea olisi.

En uskonut, että alle kymmenessä yössä meillä nukuttaisiin kokonaisia öitä ja koko nukutusrumba muuttuisi niin helpoksi. Ennen se oli aika säätöä, mutta nyt kaikki sujuu hienosti ja todellakin nautitaan tästä nyt täysin. Mun instagramissa on kohokohdissa kohta ”unikoulu” josta voi lukea meidän kaikkien noiden 10 yön kuulumiset.

Teille kaikille jotka nyt heräilette monta kertaa öisin, lähetän ihan valtavasti tsemppiä.♥

Kurkkaa nämä:
Yöimetysten poisjättäminen – Ensimmäinen ja toinen yö
Yöimetykset – Kolmas ja neljäs yö ilman imetystä

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X