äiti ja melukylän lapset - Banneri

Kuinka moni on ollut tai on nyt parhaillaan siinä tilanteessa, ettei todellakaan ole ajatustakaan mitä ostaa lapselle tai lapsille (tai jollekin muulle läheiselle) joululahjaksi ja joululahjojen keksiminen saa hikoilemaan, kun lapsi ei toivo mitään ja ilmankaan ei viitsi jättää? Eikä siinä mitään, jos yksi ei toivo mitään, mutta kun heitä on ainakin kaksi.

Meidän nuorempi poika oli niin ihana, kun kyselin mitä hän toivoisi lahjaksi ja hän sanoi, että toivoo parasta joulua ikinä. Niin ihana ja siinä sitten keskusteltiin, mitä siihen parhaaseen jouluun sitten kuuluisi ja kyllähän sieltä lahjankin sitten mainitsi, mutta ei tiennyt yhtään mikä se lahja sitten voisi edes olla.

Meidän pojat ei oikein koskaan ole toivoneet erikoisemmin mitään. Heistä on jotenkin vaikea keksiä mitä haluavat, kun kummallakaan ei ole oikein ollut esimerkiksi leluissa mitään erityistä lempparia, kuten meidän tytöillä on ollut petsit ja lollit. Ulkoiluun on jo vaikka minkälaista ja pelejäkin on. Tosin lautapelejä ei voi koskaan olla liikaa. Vaatetta on yleensä paketeista paljastunut, muttei nyt pelkkiä niitäkään viitsisi.

Joululahjojen hankintaa hankaloittaa se, kun on jo niin paljon kaikkea.

Lisäksi en halua mitään turhaakaan hankkia, ettei ne sitten jää mihinkään nurkkiin makaamaan ja laita rahaa turhaa siihen. Lahjakortit on tietty hyviä ja suklaa maistuu aina. Ja kun sen tietää, kuinka aattona avaavat jokainen innolla lahjoja, että toivoisi sieltä sitten paljastuvan jotakin mieluista.

Meillä on ollut tapana tehdä vielä niin, että sukulaiset ja kummit kyselee mitä voisi ostaa, niin siinä sitten koittaa keksiä kaikille jotakin. Hekin kun ennemmin haluavat sen tietyn minkä ostaa, kuin alkaa miettimään mitä voisi ostaa. Onneksi tytöistä moni luettelee sellaisia toiveita, ettei tarvitse kuin valita mitä niistä toteuttaa. Mutta toisaalta tuntuu myös siltä, että tytöille on paljon enemmän kaikkea tarjolla ja itselleni ainakin helpompi keksiä niitä.

Muuten tässä alkaa olla lahjat aika hyvin kasassa, kunhan saa nyt vielä muutamat tilattua. Vauvan paketit on pääosin pehmeitä, koska mitään leluja ei nyt vauvalle ainakaan tarvitse hankkia. Häntä kiinnostaa kuitenkin enemmän ne paperit ja se tuohu siinä ympärillä. Tuskin maltan odottaa aattoa ja ihan kaikkea siinä. Lisäksi se on vauvan ensimmäinen joulu.

Mutta vaikka tämä joululahjojen keksiminen tuottaa hikipisaroita, olen varma että me pojillekin saadaan vielä mieluisat paketit hankittua. Tsemppiä kaikille saman asian kanssa painiville. Ja lisään vielä, että meillä ei mitään järkkyä määrää lahjoja ole ollut tapana hankkia, mutta edes näiden muutaman paketin mietintä on ollut hankalaa.

Seuraa meitä myös instagramissa

Kommentit (8)

Harmittaa kun koronan takia ei oikein uskalla ostaa elämyksiä yms aineettomia mitä itse suosin lapsille. Suurperheessä sitä lelua yms tosiaan on ja vaatetta ostetaan arjessakin. No ostin kuitenkin ensi kesälle koko sakille huvipuistoon liput, oli blackfridayssä hyvä tarjous ja normihinnalla ison perheen meno niihin on aina hinnakasta. Toivotaan, että kesällä puistot on auki.

Montako lahjaa hankitte per lapsi? Meillä ollut noin neljä lahjaa jokaiselle (+ muiden ostamat), mutta osa näistä neljästä on just esim tarpeellista vaatetta. Haluan hankkia lapsille saman määrän lahjoja, mutta se aiheuttaa välillä päänvaivaa kun yhdelle keksii helposti ja toiselle saa miettiä päänsä puhki et saa saman määrän täyteen.

Isossa perheessä se aaton pakettimäärä näyttää kyllä aina valtavalle 😀

Moikka, ostetaan itse 2-3 lahjaa per lapsi ja sit jollekin saatan ostaa enemmän, jotta kaikki sais kokonaismääränä saman verran. 🙂 Lahjojen kokonaismäärä on ollut noin 8 pakettia per lapsi. 🙂

Tuttua. Usein jos en keksi mitään lahjaideaa niin annan vain suklaata tai muita herkkuja ja arpoja 😀

Nuohan kuulostaa hyvältä 🙂

Mitä teidän lapset ovat saamassa lahjoiksi? Uteliaisuudesta vai kyselen. Ei myöskään osteta valtavaa määrää lahjoja ja sillä ne tarkemmin tulee mietittyä. Jotain kivaa ja tarpeellista paketteihin.

Moikka, hei en viitsi tähän tarkasti vastata, kun ettei lapset käy täältä kurkkimassa. 😀 Mutta erilaisia pelejä, vaatetta, petivaatteita, kauneusjuttuja ja erilaista tekemistä sekä lahjakortteja.

Sepä, tämä on luonut oman haasteen tähän. :/
Oi varmasti mieluisat lahjat, toivotaan että kesällä meno olisi jo parempi ja pääsette huvipuistoon.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X