äiti ja melukylän lapset - Banneri

Meidän vauvavuosi alkaa todellakin vedellä viimeisiään, kun lauantaina meidän Eedit täyttää yhden vuoden. Ja kyllä pieni haikeus ja kriisi pukkaa, ihan niin kuin muillakin kerroilla on tullut. Meillä tulee tämän vuoden täytyttyä olemaan paljon ihania hetkiä ja ihanaa, kun hän kasvaa, silti se haikeus iskee.

Eedit täällä konttaa hullun lujaa ja kävelee hienosti tukia pitkin. Hän myös karhukävelee taitavasti paikasta toiseen, joten taaperoa hän jo enemmän muistuttaa kuin vauvaa. Silti hän tulee varmasti olemaan vielä pitkään meille kaikille vauva, eikös kuopuksille usein käy juuri niin? Tietty häntä nyt ei voi vauvana kohdella, tarkoitan vain, että puheissa on.

Osasin varautua siihen, että vauvavuosi menee nopeasti, mutta ei siihen vain totu

Joka kerta vauvavuosi on mennyt nopeammin ohi. Nykyisin arki on kiireistä ja täynnä kaikenlaista ohjelmaa, lasten menoja yms, joten ei ole niin paljon aikaa pysähtyä, kuin vaikka esikoisen aikana oli. Silloin muistan odottaneeni aina uutta taitoa ja odottanut sitä milloin hän kasvaa ja päästään tekemään sitä ja tätä. Silloinkin kyllä tuntui, että aika menee nopeasti ja hän kasvaa yhdessä hujauksessa, mutta ei se aika koskaan näin kiitänyt.

Miksi kriisi, vaikka edessä on monta ihanaa hetkeä ja aina tulee uutta ihanaa puuhaa? Siihen en osaa vastata, näin on aina ollut, enkä osaa sitä selittää. Se tunne vain tulee. Se helpottaa yleensä ihan muutamissa päivissä tai viikoissa. Sen voimakkuus on kyllä muuttunut selvästi, kun itselle on tullut ikää.

Mieleen nousee eri kysymyksiä. Tässäkö tämä oli? Oliko tämä viimeinen vauvavuosi? Osasinko nauttia tarpeeksi? En kuitenkaan nyt jää niitä miettimään, sillä juuri noiden miettimistä koitan välttää. Olen nauttinut ihan niin paljon, etten tiedä olisinko voinut nauttia yhtään enempää. Vauvavuosi on ollut koronasta huolimatta mitä ihanin ja siitä on jäänyt mielettömät muistot. Katse siis tulevaan ja niihin edessä oleviin ihaniin hetkiin.

Ja loppuun vielä haluan toivottaa juuri sinulle ihanaa ystävänpäivää. Meillä oli ihana ulkoilun ja herkkujen täyteinen ystävänpäivä perheen kesken. Iloista alkavaa viikkoa!

Instagram: _terhin_

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X