äiti ja melukylän lapset - Banneri

Meidän ysiluokkalaisella alkoi etäkoulu pari viikkoa sitten. Muut koululaisistahan jatkoi koulunkäyntiä normaaliin malliin. Kuntamme tarjoama etäkoululaisen ruokakassi on kyllä huippu juttu ja otimme sen nyt hänelle. Viime keväänä emme ottaneet ollenkaan koululaisille. Silloin tuntui, että kassien sisällöstä oli paljon valitusta ja ymmärtäähän sen, silloin tilanne oli ihan kaikille uusi ja varmasti kassit koitettiin silloin koota niin hyvin kuin pystyttiin. Me kuitenkin mentiin silloin ihan omilla ruuilla ja se sopi tilanteeseemme silloin hyvin.

Nyt kuitenkin päätimme tämän avun ottaa ja ollaan oltu positiivisesti yllättyneitä sisältöön. Ainakin me vanhemmat. Etäkoululaisen mielestä jotkin ruuat ei ihan ole ollut hänelle mieleen, mutta kyllä noita aina sitten joku on syönyt, jos ei ole maistunut. Kaikkiahan ei voi miellyttää.

Monipuolinen ruokakassi

Tiistaisin ollaan noudettu koululta ruokakassi ja sen mukana tulee yleensä ruokalista, jossa kerrotaan mikä ruoka on suunniteltu millekin päivälle. Tämä on ollut kiva juttu, vaikka sitä ei olla mitenkään orjallisesti noudatettu. Koululainen on välillä syönyt kanssamme samaa ruokaa ja välillä lämmittänyt itselleen tuollaisen valmisruoan.

Instagramissa olen jakanut meidän ruokakassin sisällön storien puolella tiistaisin ja olenkin saanut sinne viestejä siitä, kuinka kivasti kassista on löytynyt kaikkea. Joillakin paikkakunnilla kassin siäsltö on allut paljon suppeampi, joillakin paikkakunnilla puolestaan laajempi ja joillakin paikkakunnilla ei tämmöisiä kasseja jaeta, vaan on mahdollisuus mennä koululle syömään.

Ensimmäisen viikon ruokakassin sisältö

Toisen viikon ruokakassin sisältö

Tämä on varmasti todella monelle koululaiselle todella iso apu ja tosi kiva, että tämmöiseen on mahdollisuus. Mitä tästä sivusta olen etäkoulua seurannut, niin ei noilla nyt ihan hirveitä aikoja ole käyttää syömiseen ja joskus ruokatunnit on täysin eri aikaan. Joten todella hyvä siinä mielessä nämä valmisruoat, että jokaisella on mahdollisuus syödä juuri silloin, kun on ruokatunti. Meilläkään kun ei aina ole ruoka valmiina edelliseltä päivältä, jolloin en ehkä ole saanut vielä ruokaa tehdyksi, kun etäkoululaisella on ruokatunti.

Mites onko siellä monen etäkoululaisen vanhempia linjoilla? Jaetaanko teidän paikkakunnalla tämmöinen etäkoululaisen ruokakassi? Jos jaetaan, niin olisi kiva kuulla mitä teidän ruokakassit sisältää ja onko teidän etäkoululaiset olleet tyytyväisiä sisältöön?

Kommentit (2)

Aika reilun näköisiä ruokakasseja, varmasti lähtee nälkä. Ainoa mitä ihmettelen on vihannesten vähyys ja yksipuolisuus. Onko koko viikoksi tuo porkkanapussi? Ekalla viikolla jääsalaatti ja kurkku koko viikoksi? Ei siitä saa kunnon lisäkesalaattia, enemmän näyttää leivänpäälle sopivilta. Nuo pääruuat näyttävät nimittäin sen verran tuhdeilta että itselleni tulisi helposti ”ruokakooma” ilman annosta keventävää salaattia.

Arvostan kuitenkin tätä ruokakassimahdollisuutta enkä tarkoita kritiikiksi kommenttiani. Varsinkin köyhemmissä perheissä tämä on varmasti enemmän kuin tarpeen.

On kyllä ollut reiluja. 🙂
On nuo koko viikolle. Onneksi saa tehtyä salaatin oman jääkaapin antimista ja nämä on sellainen kiva plussa arkeen. 🙂
Varmasti on kyllä monelle perheelle ihan todella suuri apu tämmöinen ruokakassi.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X