äiti ja melukylän lapset - Banneri

Kesäaika, ihana kun olet täällä. Vihdoin siirrettettiin kellot kesäaikaan ja valoisuus lisääntyy päiviin entisestään. Tästä mä nautin, tähän vuodenaikaan tuntuu, että sitä herää taas eloon, saa energiaa päiviin. Ihan parasta!

Meillä kellojen siirtäminen ei ole oikeastaan koskaan vaikuttanut pahemmin arkeen. Ja jos on, niin se on ollut jotakin pientä. Ollaan jatkettu samalla rytmillä päivät läpi ja näin kesää kohti mennessä on otettu pimennysverhot käyttöön myös niihin huoneisiin jossa niitä ei jo 0le valmiina. Meillä on monessa huoneessa pimentävä rullaverho.

Kesäaika vai talviaika, kummasta sinä tykkäät?

Illasta voi aina alkuun olla lapsilla jotakin levottomuutta siitä, kun valoa riittää pitkään, mutta oikeastaan se on vaikuttanut enemmän noihin vanhempiin, kuin ihan pieniin. Isommat tottuvat valoisuuteen parissa illassa. Ollaan kyllä onnekkaita siinä, ettei tämä siirto lapsiin vaikuta. Oli siirto sitten tapahtunut kumpaan suuntaan tahansa. Toki poikkeuksia joskus on, mutta ne just jotain ihan pientä. Itsehän olen sellainen, että nukun todella hyvin kun nukahdan. Ei haittaa onko hämärää, pimeää vai täysin valoisaa. Tai siirretäänkö kelloja mihin suuntaan.

Ihana, kun kevät tulee hurjaa vauhtia. On ilo seurata lumen sulamista, nauttia lämmittävästä auringosta, kuunnella, kun joutsenien laulu alkaa kuulua ja saa laittaa lenkkarit jalkaan. Meillä on vielä toppavaatetta käytössä ja välikausi vähän vaiheessa. Olisi varmasti nyt hyvä aika kurkata ne valmiiksi. Voi olla, että topat saa pian kokonaan laittaa pois.

Tänään palmusunnuntaina meiltä ei lähtenyt pieniä virpojia liikkeelle ollenkaan. Muutama virpomisoksa kotoa löytyy, mutta ne vain omaksi iloksi, pari oli viime vuodelta jääneitä. Lapsia ei oikeastaan edes harmita, kun kotoa löytyy muutamat pääsiäismunat ja eilen leivottiin mokkapaloja, joilla on nyt herkuteltu.

Moni onkin keksinyt tälle vuodelle hauskoja tyylejä virpomiseen. Kävikö teillä tänään virpojia? Lähdettiinkö teiltä virpomaan? Entä vaikuttiko kesäaika teidän/sinun tähän aamuun? Nukuitteko kenties pidempään kuin ennen? Joko teillä on pesty talvivaatteet pois ja otettu välikausivaatteet käyttöön?

Olipas kauhea määrä kysymyksiä? Nyt oikein iloista alkavaa viikkoa juuri sinulle siellä!
Tuu ihmeessä seuraan meitä myös instagramissa @_terhin_

Kommentit (2)

Talvivaatteet meillä edelleen käytössä koska lunta vielä riittää. Ja kesäaika on ihan parasta 😍

Kesäaika on kyllä ihan paras.
Aurinkoisia päiviä sinne. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X