äiti ja melukylän lapset - Banneri

Yöunet, tai siis paremminkin mitkä unet? Meillä on alkanut illalla taaperon nukahtaminen olla yhtä sirkusta. Ennen hän nukahti, sen kuin laittoi sänkyyn ja antoi tutin suuhun. Sitten tapahtui jotakin, joka on sekoittanut illat täysin ja nukahtaminen on pelkkää sängyssä pystyyn nousemista, kitinää ja tutin viskelyä.

Menee helposti tuntikin, että hän nukahtaa. Kaikenlaista on koitettu, mutta mikään ei nyt oikein tunnu auttavan. Huudattamaan en rupea, joten sitä ei ole koitettu. Ei auta hänellä Whisbear niin kuin siskollaan aikoinaan tässä tilanteessa, tai auttaa se hieman, mutta aika vähän. On koitettu myöhäistää unille menemistä, mutta sekään ei nyt tehoa.

Nukahtaminen vie aikaa ja yötkin on yhtä hulinaa

Yleensä, kun olen noin 50 kertaa nostanut tutin, laittanut peiton, laittanut maate sänkyyn niin vihdoin väsytystaistelu tuo tulosta ja hän nukahtaa. Kuitenkin saattaa jo ensimmäisen kerran herätä vajaan tunnin kuluttua nukahtamisesta. Silloin riittää vain tutin antaminen ja hän nukahtaa takaisin.

Koska yölläkin nyt heräillään useamman kerran, olen epäillyt syyksi hampaita, joita tulee nyt useampi. Oikeastaan mitään muuta en nyt syyksi keksi. Tai sitten kävelytaidon harjoittelu tulee välillä uniin, kun kapuaa pystyasentoon. Tai haluaisi vain olla lähellä, mutta nukumme molemmat paremmin, kun hän nukkuu omassa sängyssä.  Onneksi kuitenkin nukahtaa aina nopeasti takaisin, eikä yöt ole valvomista kuitenkaan, mutta kyllähän se vaikuttaa aika paljon, kun uni katkaistaa monen monta kertaa.

Tämä vaihe nyt varmasti vie aikansa. Voi olla, kun hampaat saadaan tehtyä maistuu uni taas paremmin. Sitä en tiedä kuinka tämä nukahtaminen tästä tasoittuu. Kuitenkaan päiväunille laittaessa ei tämmöistä ongelmaa ole ollenkaan, vaan hän nukahtaa oikeastaan heti, kun vien sänkyyn. Mikä on sitten erilailla illalla, kun se sirkus silloin alkaa, sitähän en tiedä.

Lyhyessä ajassa se voi tämmöinenkin asia heittää kuperkeikkaa, kun vielä hetki sitten illat oli sähläystä meidän kolmevuotiaan kanssa ja taapero nukahti hetkessä ja nyt se on ihan toisinpäin. Mutta olen ajatellut tämän positiivisen kautta. Siinä samalla, kun toisella nukahtaminen kestää saan hyvin selailtua instagramia ja tehtyä omia päivityksiä. Välillä vaan nostaa tutin ja peittelee.

Kovasti kaikille tsemppiä lasten nukuttamiseen keillä se on välillä sirkusta ja kaikille niille, jotka nukkuvat katkonaisia öitä.
Ihanaa alkavaa viikkoa!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X