äiti ja melukylän lapset - Banneri

Niin se koitti tämä päivä, kun meidän kolmevuotias siirtyi sisarusten kanssa samaan huoneeseen nukkumaan. Tähän asti hän on nukkunut meidän kanssa samassa huoneessa aivan sänkymme vieressä.

Olen aina välillä kolmevuotiaalta kysynyt joko hän haluaa isompien kanssa samaan huoneeseen nukkumaan ja ei ole halunnut. Nyt kysyin sitä keskiviikkona ja yllätyksekseni hän vastasi haluavansa. Niinpä kävin vintiltä hakemassa yhden sängyn ja muutettiin hieman lasten nukkumajärjestelyä huoneessa, jotta saatiin kolmevuotias sinne mahtumaan.

Kolmevuotias jännitti alkuun tätä siirtoa ja hieman epäili saako edes nukuttua ja eihän tule kummituksia. Lisäksi hän varmisti moneen kertaan kuka nukkuu missäkin sängyssä. Mutta peti alkoi nopeasti tuntua omalta, kun sinne sai kantaa omat petivaatteet ja rakkaimmat unikaverit.

Olin jo aiemmin isommilta kysellyt mielipidettä siihen, jos kolmevuotias tulisi sisarusten kanssa samaan huoneeseen nukkumaan

Isommat ottivat innolla pienemmän huoneeseensa. Onnea on, että lapset tykkäävät jakaa huoneen ja nukkua yhdessä. Meidän 5v siirtyi yläsänkyyn, 3v meni alasänkyyn ja 8v siirtyi huoneeseen juuri kannettuun sänkyyn nukkumaan. Sinne jäi vielä hyvin tilaa leikille ja meillä on vanhasta vaatehuoneesta tehty leluille tila, jossa isompia leluja on helppo säilyttää ja mahtuu vähän myös leikkimään.

Ensimmäisenä iltana lapset odottivat malttamattomana pääsevänsä nukkumaan. No höpöttelyksihän se meni ja lopulta vasta reilusti kymmenen jälkeen kolmevuotias nukahti. Yö sujui hyvin ja aamulla herättyään hän oli mennyt isosiskon viereen. Seuraavana iltana hän meni nukkumaan ennen sisaruksia ja nukahti normaaliin tapaan parissa minuutissa. Hän nukkui pitkälle aamuun hienosti omassa sängyssä ja heräsi kuulemma hyvin nukkuneena pikkusiskonsa herätykseen.  Tarkoitus olisikin laittaa hänet aina ensin nukkumaan, koska kuitenkin menee aiemmin unille kuin sisaruksensa.

Meillä ollaan siirretty jokainen lapsi eri ikävaiheissa sisarusten kanssa samaan huoneeseen. Kolmevuotias oli selvästi nyt valmis. Ei olisi haitannut, vaikka olisi pisempäänkin nukkunut meidän kanssa samassa huoneessa. Kaikki kun saatiin kuitenkin hyvin nukuttua, joten en ottanut mitään paineita siitä, koska hänet toiseen huoneeseen siirrettäisiin.

Olen niin ylpeä siitä, kuinka hienosti tämä siirto meni ja kolmevuotiaasta huomaa, kuinka hänkin on ylpeä itsestään. On kuulemma ollut kiva pääst sisarusten kanssa samaan huoneeseen nukkumaan. Itse en ole kovin hyvin nyt nukkunut, kun on vähän outoa, kun hän ei ole siinä sänkymme vieressä, mutta eiköhän tähän nopeasti totu.

Vastailen teiltä aiemmin tulleisiin kommentteihin viikonlopun aikana. Nyt ollaan niin paljon oltu ulkona ja päivät olleet täynnä ohjelmaa, ettei ole ehtinyt. Kiitos kaikille kommentteja laittaneille.
Meitä voi seurata myös instagramissa.

Kommentit (4)

Oletteko ajatelleet miten pitkään jatkaa tällä huonejaolla? Meillä aikoinaan siirtyi 2v 4v+6v sisarusten kanssa samaan huoneeseen ”väliaikaisesti”, mutta sitä jatkuikin ainakin 2,5vuotta. Järjestely olisi voinut jatkua pidempäänkin mutta sitten myös neljäs siirtyi pois meidän makkarista ja päädyttiin 2+2 huonejakoon (neljä samassa olisi ollut jo liikaa).

Itse ennen aina ajattelin että lapset tarvitsisivat omat huoneet mutta nyt olen eri mieltä ainakin näiden pienempien osalta. Sisarus tuo öihin turvaa ♥

Monen aikaan teillä lapset menevät nukkumaan? Itse koen ”epämukavuutta” sen suhteen että isommat eivät menekään enää niin aikaisin nukkumaan (varsinkin lomalla). Sitä niin kovasti kuitenkin kaipaisi/ tarvitsisi sitä omaa hengähdyshetkeä kun saa vaan olla.. Ja kun sitä saa nykyään myöhemmin niin kummasti itse selviää nukkumaankin sitten myöhemmin 🙁

Mennään ihan fiiliksen mukaan. 🙂 Meillä lapset viihtyneet hyvin samoissa huoneissa ja huonejakoja mietitään sitten uudestaan, kun lapsilta alkaa tulla palautetta, että haluavat siihen muutosta. Luulen, että kun tottuvat huoneen jakamaan eivät niin herkästi edes heti haluaisi yksin nukkumaan mihinkään. Niin kuin sanoit, sisarus tuo niihin öihin turvaa.♥

Näin kesälomalla pienimmät kaksi menevät 20-21 välillä ja seuraavat kaksi sitten 21-22 välillä. Isommat sitten myöhemmin. Heillä illat kyllä venyvät pitkiksi, mutta näin kesällä ovat saaneet valvoa. 🙂 Kun arki sitten alkaa aikaistuu illatkin meillä pikkuisen.
Illasta kun saan kaksi pienintä nukkumaan, niin on sitä omaa aikaa. Usein se menee siinä kivasti, vaikka osa lapsista on vielä hereillä. Jos he eivät puuhaa keskenään jotain niin yleensä sitten siinä on juttelua tai muuta yhteistä aikaa hetki ennen kuin he menevät nukkumaan. Oma aika ei ole iso ja illat venyy itsellä, mutta meillä illat yleensä aika rauhallisia niin olen ollut tähän tyytyväinen. 🙂 Tsemppiä sinne iltoihin.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X