äiti ja melukylän lapset - Banneri

Ruoanlaitossa ärsyttävin juttu on ehdottomasti keksiä mitä syötäisiin. Tuntuu, että vuodesta toiseen pyörii samat ruoat ja ei jaksa edes selata reseptejä läpi, joka kerta vastassa on vain ne samat. Lapset toivovat sitä samaa eli makaronilaatikkoa tai sitten ”ihan sama” kaikuu kuorossa kerrasta toiseen.

Luovutin ja päätin kysyä instagramini storyssa seuraajilta, mitä ruokaa he valmistavat jauhelihasta, kanasta, kasviksista ja kalasta. Vastauksia tuli hurja määrä ja eri ruokia vaikka kuinka paljon. Oli meille paljon vanhoja tuttuja ja paljon myös uusia tuttavuuksia. Joukossa oli myös ruokia, jotka oli vallan unohtunut.

Ihan mahtavaa, kuinka moni laittoi viestiä ja kertoi kuinka ison avun listoista sai. Ihana kuinka yhdessä saatiin siellä helpotettua monen muunkin arkea, eikä aina tarvitse miettiä mitä syötäisiin. Voi vain kurkata eri vaihtoehdoista ja napata sieltä mieleisen. Ja mieleeni tuli vinkata niistä osasta myös täällä. Joten seuraavaksi paljon eri ruokia.

Mitä syötäisiin – Ruokia jauhelihasta

Lasagne, jauhelihakiusaus, kirkas jauhelihakeitto, tomaattinen jauhelihakeitto, jauhelihakastike (perus), lihapullat, tortillat, tacot, täytetyt letut, täytetyt paprikat, täytetyt kesäkurpitsat, jauhelihamureke (herne, maissi, aurajuusto), jauheliha-perunakiusaus (tacomaustettuna), Peppi Pitkätossun voimavuoka, jauhelihatäytteinen munakasrulla, makaronilaatikko, jauhelihakiusaus meksikolaisittain, täytteeksi quesadilloihin, jauhelihapihvit, tacopiirakka, kebakot, bolognese kastike, lihaperunasoselaatikko, burgerpihvit, pannulasagne, pizzapannari, italian pata, chiliconcarne, bataattilaatikko, nachopelti, risotto, jauhelihapiirakka, auralihapullat, hernekeitto jauhelihalla, makaroni jauheliha mössö, lihapullapastavuoka, moussaka ja kaalipata.

Jauheliha-nuudeliwokki, tortillapizzat, pizza, kaalilasagne, cannelonit, kesäkurpitsalasagne, lämpimät voileivät, lasagne porkkanaraaste kerroksella, makaroni-jauhelihapannu, pannupihvit sienikastikkeella, lindströminpihvit, jauhelihapannari, tortillalasagne, pitaleivät jauhelihatäytteellä, lihapullapasta, Lasagne ilman juustokastiketta pinaattilevyillä, taco salaatti catalina kastikkeella.
Lisää näitä jauheliharuokia löytää minun instagramin kohokohdasta ruoka.

Mitä syötäisiin – Ruokia kanasta

Kanakeitto (perus), kanarisotto, kanapasta, kanatortillat,maissikana, kana-nuudeli-wokki, kanapastavuoka, kana quesadillas, aurajuustokana, Lidlin pitaleivän väliin vihannesten ja smetanan kera, kana-feta salaatti, kanakastike, kirkas kanakeitto kananjauhelihasta, kana texmex lasagne, uunikana, kanakiusaus, grillikana, kanapullat, uusia perunoita+ kanaa mustaviinimarja hillolla, kanaa ja kasviksia uunissa, pekoni bbq kanaa, currynen kanakastike kananjauhelihasta + riisi, Italian mamman broilervuoka, Italialainen kanapata, kanawokki, lasagne kananjauhelihasta ja kanaa ja riisiä.

Kanakeitto (porkkana, parsakaali, kana ja cheddar sulatejuusto), riisi + smetana+ ranskankerma+ kana vuokaan ja uuniin, Ilen sitruunapippurikana (ohje löytyy Marja Hintikan instagramista), kanapihvit, Igorin kana, kananugetit, kanavartaat, kana-peruna-kasvisvuoka, kana-spagettivuoka, kana-makaronilaatikko (+pekoni ja feta) ilman munamaitoa, crispy chicken ja appelsiinikana.

Mozzarella-pestokana, kana-savujuusto lasagne, pippurinen kanakastike, kanapatongit, kanaa+omenalohkoja ja ruokakermaa uunivuokaan, kana enchilada, aurinkoinen ananasbroileri, Olivian kana, kana-riisi-hernemaissipaprika pata, kanankoivista, kanapastasalaatti, kanalla täytetyt kesäkurpitsat, siivet, tacot, cheddar-pekoni-broileri ja kana-pinaatti-parmesanjuustokastike pastan lisäksi. Lisää kanaruokia minun instagramissa kohokohdassa ruoka.

Mitä syötäisiin – ruokia kasviksista

Uunifetapasta, pinaatti-feta-lasagne, pinaattivohvelit, kasvissosekeitto (päälle esim siemenet/juustot/krutongit), Mifu-lasagne, kasvispihvit, falafelpita, sitruunainen savutofupastavuoka, härkispihvit hampurilaisiin, avokadopasta, kasvislasagne, kaura-punajuuripyörykät, Elovenan muru pastakastikkeella, Pirkan vegenakeista nakkikastike, Pinaattiletut (+raastesalaatti), seitan, paistetut kasvikset, kikhernecurry, pinaattipannukakku, porkkana-linssikeitto, falafel pitaleivät tsatsikilla, uunibataatit hummuksella, linssipata, erilaiset salaatit, kikherne-halloumpasta, nuudeliwokki, linssibolognese, pinaattikeitto (oikeaan maitoon), punajuurivuoka (esim. aurajuustolla), halloumi-kesäkurpitsapasta ja paahdettu kasvissosekeitto.

Palak paneer, tofupaprikapasta, tofunuudeliwokki, halloumitortilla, bataatti-linssi-kookospata, tomaattikastike ja spagetti, porkkanaletut, nokkoskeitto, Toscanan kikhernekastike (vegaaninen), pestopasta kirsikkatomaateilla, tortillalasagne texmex mifusta (ohje esim Sara Parikan blogissa), kasvispullat, parsakaalisosekeitto, pinaattipasta, mifuwokki, kasviksilla täytetyt tortillat, Boltsi-pyörykät, tofukastike, tofusta paneeratut ”kalapuikot”, pizza, vegelasagne, kukkakaalisosekeitto, kasvisgratiini, soijarouheesta kastike + pasta, suolainen kasvispiirakka + salaatti, ratatouille, papubolognese, tomaattikeitto ja härkiskäristys. Lisää kasvisruokia löytyy vielä instagramistani kohokohdasta ruoka.

Mitä syötäisiin – Ruokia kalasta

Lohipastavuoka, lohimedaljongit, lohikeitto, lämminsavulohipasta, tonnikalasalaatti, uunilohi, kalapuikot + perunamuusi, lohta ja uuniperunoita, mantelikala, itsetehdyt kalapuikot, tonnikalariisi, lohipastapekonivuoka, tonnikalapasta, haukipullat, lohikiusaus, uunilohi ruohosipulituorejuustolla, poke bolw, kylmäsavulohipiirakka, lohitäyte uuniperunoille, sweet chili ja/tai kermainen uunilohi, savulohikeitto, pinaatti-sitruuna uunilohi, savustettu kana, ruisjauhoihin pyöritellyt ja voissa paistetut muikut, silakkapihvit, sushi, teriyaki lohi, kylmäsavulohipasta ja ahventa pannulla.

Tonnikalapastalaatikko, tonnikalakastike, tonnikala-pinaattiperunalaatikko, tonnikala ja nuudelit, graavisiika, graavilohi, paistettu siika, lohi-pinaattikastike ja pasta, lohi-pinaatti-perunamuusivuoka, uunilohi pestolla ja muusi, tonnikalakastike ruohosipulituorejuustolla ja kuskus, smetanasei, uunisei currylla, uunisei kolmen juuston kermalla, uunisei katkarapukastikkeella, kalakeitto seistä ja ohra-sei uunissa. Muutama muu kalaruoka löytyy vielä instagramistani kohokohdasta ruoka.

Siinä niitä nyt oli. Ihan huikea määrä eri ruokia joista valita mitä tehdä. Ihana, kun niin moni oman lempparinsa instagramissa vinkkasi. Näistä löytyy myös moni meidän perheen suosikki. Mahtavaa kun hetkeen ei tarvitse miettiä mitä syötäisiin. Toivottavasti näistä löytää moni täältä bloginkin kautta helpotusta arkeen. Ja kokonaisuudessa listat näkee instagramissani kohokohdasta ruoka. Hei ja jos haluat, niin kommentteihin voi vinkata oman perheen lemppariruoan ja ohjeitakin saa laittaa jos haluaa. Vuonna 2016 olen tehnyt myös 5 viikon ruokalistan arkea helpottamaan. Silloin ruokalistaan valikoitui noita ruokia ja lista oli meillä jonkin aikaa käytössä. Nyt lista näyttäisi osittain varmasti erilaiselta.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X